Sep 3, 2011

~ sikit je....tak mo citer banyak.....kang muak plak...~

assalamualaikum..
salam 5 syawal...
masih beraya?????cheqna dah jelepek..err..jelepek tu means...tersadai je kat umah....cheqna demam weh...bukan demam sebab banyak makan ketupat lemang or rendang tapi demam sebab terperangkap lam jem..huhuhuhu tak suka....
meh citer sket bab raya....as usual...pagi 1 syawal kami semua kat umah la....bersalam salaman..makan2 tunggu jiran tetangga sampai..
see..time bermaaf maafan pun still boleh gelak walaupun hakikatnya kami nangis...ngok ngek kan kami...hahahahaha...
dalam kul 3 petang incik tunang sampai umah...perghhh terkedu cheqna n ma...sejibik macam orang nak g nikah..hahahahaha...ye la incik tunang pakai baju melayu kale putih....=)..gambo????tak payahlah....hahahaha padahal lupa nak snap..
hari raya pertama memang cheqna tak kemana2 r..just stay kat umah je..
hari raya kedua....cheqna ke rumah incik tunang....lama gak cheqna kat sana....memang jem r..kat bulatan batu 6...atas jambatan sultan mahmud tu tak yah cakap r....raya kedua dah terperangkap dalam jem...
raya ke3..cheqna balik kelate...pun satu hal...jem sepanjang jalan...kepala cheqna dah lain macam dah....nak muntah la...memang perangai cheqna...tak leh terlibat dalam jem....memang akan rasa mual...loya...tak tahu kenapa...
raya ke4..balik semula ke terengganu....pun terlibat dengan jem...sudahnya sampai umah...terus landing tak terbangun....hari ni...ekceli ada sepupu kahwin kat dungun tapi nampaknya dengan keadaan cheqna yang macam gini tak dapatla pergi...kata mak sedara cheqna yang dari kelatenak balik rembau...subuh2 tadi..jalan machang kuala krai kereta dah bersusun..semua pakat nak balik umah masing2 dah kot...ye la..kalau kat trg esok dah keje..KL hari isnin kan...so pakat2 balik le tu...
cheqna bersama skandal baru cheqna =)
pendek kata..alhamdulillah...syawal 1432H dilalui dengan baik...moga diberi kesempatan dan peluang untuk bertemu dengan syawal 1433H..dengan status yang baru la =) insyaallah..

6 comments:

  1. Selamat hari raya anakandaku. Esok dah mula kerja ke? :)

    ReplyDelete
  2. SALAM SYAWAL,
    SABTU AHAD INI TAK KAN NAK LANDING KAT RUMAH LAGI ! LF MEMANG JALAN DEKAT2 JE. KEADAAN KESIHATAN TAK BERAPA MENGIZINKAN. TAPI MASIH BERSYUKUR !

    ReplyDelete
  3. mama
    selamat hari raya untuk mama jugak..
    x keje lagi..hari selasa baru stat keje =)

    ReplyDelete
  4. LF
    salam syawal..
    maaf zahir batin
    hajat hati nak berjalan2 tapi ksihatan tak mengizinkan jugak..demam selesema...batuk....

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah....pwhh cheqna p kelantan yer..tu la rasanya tahun ni ramai ke utara kann

    ReplyDelete
  6. bitt
    kelantan tu kat pantai timur le kak =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~