Sep 6, 2011

~ jem....oo bukan jem yang disapu kat roti yer..nyampah...~

1km i jem hokeh...ek eleh cheqna...jem satu km pun kecoh..orang lain jem berpuluh2 km ilek je...biar r...orang lain sebab dah biasa....cheqna jadi luar biasa r kalau bab2 jem ni...
ekceli ni time cheqna nak balik ganu dari kelate....ni kat simpang bukit yong ni...kalau ke kiri ke Kota Bharu..ke kanan ke Terengganu...kat sini port biasa jem kalau time2 raya...patutnya kena wat traffik light kat sini..bajet ada yang berkenaan bacala ni..tapi kalau ada trafik light pun jem gok ork??hah amik kuar ayat ganu.....hehehehe..
mulanya plan ngan ma nak lalu kot pasir puteh..tak jem r sini..kononnya...tapi cheqna rasa macam malas...so straight jela...tapi alhamdulillah..walau berbaris panjang tapi tak de la lama sangat..dalam 15 minit je kat sini... mujur gak..kalau lama2 harus cheqna tukar stereng tu supaya ma plak yang pegang...tapi ma ni kalau tempat2 yang sibuk...banyak kete ma agak gagap sket nak drive..jadi sebagai anak mithali dan solehah...walaupun ku tak larat..kepala mcam ting tong sket...cheqna gagahi jugak....sila kagum ngan semangat cheqna =)
serius..bab2 jem ni cheqna memang tak suka.....tak tahu kenapa....

28 comments:

  1. Hehehe... mama tumpang kagum dengan semangat Cheqna tu. :)

    ReplyDelete
  2. samalah kita..blh stress bila terpaksa redah jem..

    ReplyDelete
  3. lagi kalo jem..minyak blink2 kasi warning.lagi stress.

    ReplyDelete
  4. meme la cheqna, nak g rayo pun malas rasanya tgk jln jem gilo..

    tak dapet kito nak jupo cheqna weh huhu

    ReplyDelete
  5. kg aku kat kedah nun yg tak penah jem pun jem hari raya ari tuh .. semua pakat kuar pi beraya kot

    ReplyDelete
  6. mama
    terima kasih =)
    dah cheqna ngan ma je ada lam kete tu..kalau adik ada memang sah dan kompem kasi adik drive =)

    ReplyDelete
  7. iera
    cheqna tak stres..cheqna cuma akan muntah je..=)

    ReplyDelete
  8. attys
    yang tu kakty memang cheqna sangat takut sebab tu minyak tinggal 2 petak cepat2 cheqna g isi..hehehehe

    ReplyDelete
  9. qemaishak
    oloh..kampung cheqna sumbak molek weh..gerun tengok keto jujuk jah..mula2 la kito jupe..raya haji ni ko =)

    ReplyDelete
  10. eima
    tu la pasal...
    semua pakat berayer...jem r =)

    ReplyDelete
  11. SALAM,
    HUJUNG2 MINGGU HINGGA AKHIR BULAN INI DIJANGKA JEM ! OPEN HOUSE, KENDURI KAHWIN, ZIARAH RAYA DAN MACAM2 LAGI !

    ReplyDelete
  12. tula jem giler kat ganu kan...raya ke 2 bersusun kete atas jmbatan duyung tu...nok g kole berang..u turn balik x sggup nk lalu...ikut manir..jem jgk tp okla sket

    alah blk lalu jln baru bukit payung-gemuruh...15 minit jer..

    ReplyDelete
  13. LF
    ouh...tu sudah semestinya kan...
    redha jelah =)

    ReplyDelete
  14. rasenye mane2 pun jam..nak keluar beraya pun malas sebab jam pada hal rumah saudara mara bukannye jauh sgt pun...

    hari khamis lepas kak ain balik dari bagan serai pukul 6ptg sampai keshah alam 1 pagi...mmg jem gilerr...

    ReplyDelete
  15. cik dah faridah
    wat nape g koberang???g kat bekwoh ke??
    lening ramai guna highway tu doh...senang sket

    ReplyDelete
  16. ainnoraini
    kalu kat ganu ni time2 raya je jem..time2 biasa memang susah sket nak jem..

    ReplyDelete
  17. tau dakper...
    jln jerangau jabor tuh pon jem giler...
    sakit ati bowok kete mcm siput....
    dok berehi gok jem2 nih...
    jem nenas berehi... hehehe...

    ReplyDelete
  18. zue annaleeya
    muahahahaha..
    laju siput lagi weh time2 gini tobak pom..
    cheqna dok wehi jem nenas ni...woh nenas wehi..=)

    ReplyDelete
  19. cheqna...smlm nk g bndar bentong pon jem lg...igt dah habis dah...rupanya ade lagi yg bru blik dr kg...x psl2 jem skali..huuu

    ReplyDelete
  20. nora rashid
    ada lagi yang masih bercuti tu...
    minggu depan dah tak jem kot...kotla =)

    ReplyDelete
  21. barangkali cheqna lebih gemorkan seri kaye.. ;)

    ReplyDelete
  22. betul cheqna...saya pon tak sokakk jem...kebanyakkan masa nak berjalan kami sentiasa google dulu subscribe trafik twitter bagai...sebab tak mau hadap jem...hampir 10 tahun(jln ampang) asik dok dlm arena jem...tu kami sokakk larikk dr jem skang neh..hehehe tak sanggup nak totalkan lagi tahun berjem tuhh..akekekkee

    ReplyDelete
  23. bitt
    kat ganu kan susah untuk jem2 ni kecuali atas jambatan sultan mahmud tu...
    ouh..cheqna memang tak leh bayang kalau cheqna duk KL camana....=)

    ReplyDelete
  24. cheqna nak ikut balik kampung boleh teringin nak gi kampung.

    ReplyDelete
  25. cik ina do do cheng
    boleh boleh..meh la...cheqna mengalu2kan meh meh =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~