Sep 29, 2011

~ idea spontan kami ~

assalamualaikum...
saja nak share kejadian pada 25 September 2011 baru2 ni..nape baru citer???dah cheqna baru nak mula balik aktif ngan blog kan...hahaha...almaklumlah...datin cheqna sibuk ngan audit..=)
masih ingat ngan haji mez??kalau yang dah lama baca blog cheqna mesti tahu dan kenal sape dia kan??? alhamdulillah...haji mez dah beransur sihat dari serangan angin ahmar hari tu...terima kasih untuk doa2 anda semua....
hari tu ada haji mez ni citer yang orang umah dia dapat g tunaikan haji tahun ni..alhamdulillah...ouh ye...sebelum tu untuk makluman...haji mez ni ada anak sorang je..pompuan...umur 24 ke 25 skang...study kat jepun...tahun depan habis...
so...bila tahu orang umah haji nak g mekah...kami ni bimbang gak...yela..haji kan sakit...sorang2 plak tu...tapi kita doakan yang baik untuk haji ye....Faridah mencadangkan nak buat makan2 kat umah haji sket...jadinya terhasilla aktiviti pada malam 25 September tu....
cheqna sponsor sate 100 batang...wani ayam bbq..faridah koktail..kepok lekor...linda limau...nisa makanan2 ringan..iwan bihun goreng...lepas maghrib kami berkonvoi ke umah haji...kete cheqna...kete wani..kete linda n kete faridah..iwan tunggu kat shell bukit payong...nisa datang sendiri sebab dia lambat..dari manir tu..besh plak konvoi ni...suka.....=) sampai umah haji dalam kul 815pm...
sampai je...terus amik peranan dan bahagian masing2...
yang lelaki menghidupkan api..yang pompuan kemas2 meja la....
kaum adam yang semangat giler....siap ngan kipas tu..hahahahaha
 time makan2....tudung hitam tu wife haji mez n tudung macam biru2 kelabu tu satu2nya anak haji mez
mak jema sedih =)
 linda..cheqna..wani n faridah..masa ni nisa lum sampai lagi..almaklumlah dia kan dari DUN lain..hahaha
 tuan umah....yang baju kuning tu wahab..dia r yang nak jual mr black cheqna tu..huh..
semangat tu...ada sosej..ayam.....
budak tecit ni anak faridah..iffya namanya...cheqna suka usik dia....ada satu part tu..dia minum air banyak sangat..so cheqna pun kata
"kakak...jangan minum air banyak sangat..susah kekgi...karang kencing tubik air kang"
tahu iffya jawab ape??
"pakai pampers kan"
hah amik ko...sabar jela....
besh aktiviti ni..masa kami buat ni..anak haji masih ada kat umah..g jepun bulan 10 nanti....
insyaallah...akan diteruskan lagi xtvt sebegini dilain waktu dan tempat yang berlainan..insyaallah...=) 
*audit sedang berlangsung...bahagian cheqna lum kena lagi..rilek..moga2 tak sempat r...hahahaha* 

39 comments:

  1. bestnye...aritu x sempat nk mkn sate pon...sob3 =(

    eerrr,sempat jgak la,tp sekali je...nk sate..nk sate....bestkan aktvt ramai2...mak jema sedih ke mak jema tgh termenung tu????ingtkan sape???kih3

    ReplyDelete
  2. Hahahahah! Bijak betul si kenit tu. Tp anak perempuan selalu mmg bijak berkata-kata. Dah banyak kali terkena.

    Tapikan, ade satu benda nak tny...

    Nape Mak Jema sedih?

    ReplyDelete
  3. doc muda
    xtvt ramai2 gini memang besh...
    sangat2 besh
    mak jema sedih hokehhhh =)

    ReplyDelete
  4. mommy fara
    mak jema sedih sebab ayam sempat makan seketul je..
    huhuuhuhu

    ReplyDelete
  5. budak2 sekarang cerdikkan cheqna...
    petah kalau bercakap tu...

    seronokkan bile berkumpul ramai2 mcm tu...meriah...

    ReplyDelete
  6. Hj Mez masih kumpul pen lagi ke sebaik sembuh ni... Cantiklah cara berkunjung macam ini. Tak susahkan tuan rumah. Yg dtg bawa makanan sendiri...:)

    ReplyDelete
  7. ainnoraini
    tu la pasal...sangat cerdik..kadang geram tau..hahahaha
    memang seronok kak =)

    ReplyDelete
  8. kakzakie
    masih lagi..hahahaha tapi sebelum balik opis dia akan bagi balik...
    memang niat kami untuk bawak makanan sendiri tak mau susahkan tuan umah

    ReplyDelete
  9. mesti hj mez seronok ada kawan2 camni kan..moga selamat pergi & balik serta dpt haji mabrur tuk wife haji mez tu..

    ReplyDelete
  10. seronoknya ada aktiviti gotong-royong buat keja dan gotong-royong makan2 camni... hiks

    ReplyDelete
  11. bgslah masih ada budaya mcm ni..skrg di bandar ssh nak jumpa dah

    ReplyDelete
  12. bestnyer makan2..... erm, smoga hj mez baik2 hendaknya..... ameen

    ReplyDelete
  13. qemaishak
    sekali ngan orang umah haji mez berair mata terharu...=)
    amin..insyaallah

    ReplyDelete
  14. miloais
    memang besh..suka sangat...dengan kawan2 yang sekepala..giler2..memang besh r..

    ReplyDelete
  15. abah khalisa
    kami ni kadang secara spontan je pun..=)

    ReplyDelete
  16. imanshah
    kami memang suka wat xtvt together2 =)

    ReplyDelete
  17. bagus la korang...semangat kerjasama tu mmg kuat

    ReplyDelete
  18. ~asha~
    semangat perkawanan kami memang tinggi kak =)

    ReplyDelete
  19. cekidout our latest promotion of smart educational toys..

    add us in FB at intelligent.toys@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. luahfikiran
    wsalam
    nape??nak datang ganu ke???
    boleh..boleh...cheqna tunggu =)

    ReplyDelete
  21. SALAM,
    ADA PERTEMUAN BLOGGER D RUMAH KAKCIK SEROJA PD 23 OKT

    ReplyDelete
  22. beshnya makan2..

    *salam kenal ye cheqna.. senegeri n sedaerah rupanya kiter.. :p

    ReplyDelete
  23. LF
    ouhh cheqna tak pergi ler..hehehe
    insyaallah ada jodoh lain kali kita jumpa

    ReplyDelete
  24. penjodoh bilangan sate ialah cucuk bukan batang. sekian.


    hahahaha larikkkkkkkk!!!!!

    ReplyDelete
  25. sepakat bwk berkat, sma-sama kerje cam ni mmg seronok kan...

    ReplyDelete
  26. ye lah fara, kenapa mak jemah sedih?

    lah pasal makan ayam seketul boleh sedih. meriahnya jamuan tu.

    ReplyDelete
  27. mamanoriz
    kami memang suka macam ni tau =)
    besh..

    ReplyDelete
  28. cik ina do do cheng
    sedih yang ngok ngek je tu
    hahahahahah
    memang meriah =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~