Sep 30, 2011

~ fuhhhh..lege selege legenyerrr~

alhamdulillah...
dipanggil jam 345pm...habis 405pm...senyum...tapi memang kelako giler..
apalagi..pasal audit cheqna ler....cheqna sangat2 takut weh..almaklumlah..first time diaudit kan..sangat berdebar..
seawal jam 830am..pengodit iaitu Mr Prem Kumar dah sampai...mak aih...kami2 lum bekpes lagi weh...kul 830 opening audit....dalam kul 9am jugak siap...kami g beli makanan kat kedai n makan kat opis..takut nak makan kat luar...=)
tunggu punya tunggu dalam kedebaran..akhirnya turn cheqna sampai...
menuju ke Mr Prem cheqna bertanya
" Encik nak suh saya bawak buku apa ni??"
"mari le dulu sini..." kata Mr Prem sambil sengeh2
chessss..kita ni kemain lagi berdebar..sampai pucat gigi2...Mr Prem selamba je...
duduk bagai..
"ok cik..bagitahu saya objektif kualiti"
cheqna pun dengan yakinnya bagitahu ler....bla bla bla...
"ok...amik fail..."
cheqna pun g la amik fail
3 fail cheqna kuarkan
"haih..3 je??" mr prem berkata
"encik nak lagi ke??saya g amik" cheqna mengoffer diri...
"nope...fine" kata pr prem
fuhh selamat..saiko itu penting ok =)
"ok...bagi nombor fail....dan jelaskan aturan kerja awak" mr prem memberi arahan
" ok..surat akan diberi oleh pegawai akhlak...dalam tempoh 14 hari bekerja kena bincang ngan Pegawai akhlak dan kuarkan surat kepada klien...dalam tempoh 21 hari bekerja kena adakan temujanji ngan klien"
bla..bla...bla..banyakla bercerita ni...sekali cheqna terbagi tahu salah..patutnya kena panggil klien dalam tempoh 2 hingga 4 minggu selepas pentafsiran psikologi dibuat..cheqna g bantai bagitahu 14 hari...so kalau dikira tarikh tu memang tak akur la.....
"ok..ncr untuk awak" mr prem bagitahu
"ok.." cheqna menjawab sambil tunduk muka
"tapi....eh kejap mr prem....cheqna bukak AK cheqna..eh saloh la mr prem....bukan 14 hari bekerja...2 hingga 4 minggu hari bekerja la...ni teh buktinya" kata cheqna sambil menunjukkan AK kepada mr prem..
"jadi tarik balik NCR tu yer....hehehehehe"
"amboi....cepat je dia yer...."mr prem berkata sambil sengeh2...
hahahaha..sib baik cheqna perasan..kalau tak kompem NCR...kalut punya pasal..hahahaha..err..selamba giler kan cheqna ngan auditor kan kan kan??dah mr prem pun giler2..so tak la kami ni takut sangat..pepun alhamdulillah sangat2....skang boleh fokus pada blog...=)
kul 7pm cheqna sampai umah....

24 comments:

  1. alhamdulillah...dah x pyah dgr berkabung dah...hehehe,dah x payah nk ulang alik g toilet dah pasni....

    tah..niah...=)

    ReplyDelete
  2. huh...misti settle je terus tarik nafas panjang .....hahahah...legaaaa

    ReplyDelete
  3. Macam batu besar dah jatuh dari kepala ya? :)

    ReplyDelete
  4. Uishhh! Mcm tu sekali ke kena audit? Mcm garang je auditor tu.

    ReplyDelete
  5. doc muda
    thanks....
    so boleh fokus pada blog =)

    ReplyDelete
  6. MB
    hanya yang alami je tahu..memang lega sangat2....=)

    ReplyDelete
  7. mama achik
    begitulah adanya..
    sangat2 lega..

    ReplyDelete
  8. eima
    ni first time kena memang sangat cuak tapi alhamdulillah=)

    ReplyDelete
  9. mommy fara
    tak garang pun..giler2 punya auditor...
    besh =)
    semua tu pengalaman

    ReplyDelete
  10. fazrulnoor
    yup..sebab berdebar yang jadi caca marba tu..=)

    ReplyDelete
  11. akak pun tak penah kena audit...mau ketaq lutut dibuatnya

    ReplyDelete
  12. mamasyaza
    hahahaha...habis segala benda ketar kak =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~