Sep 15, 2011

~ dugaan di pagi khamis ~

assalamualaikum
lewat bersiaran hari ni sebab cheqna dilanda ujian di pagi khamis yang permai ini..alhamdulillah semuanya sudah dapat diatasi dengan jayanya..almaklumlah cheqna kan berjiwa kental...hahahahaha..sila tepuk tangan.....=)
kul 715am tadi...siap2 nak g keje...cocoh kunci kat mr black..stat...sekali hambik ko..tak leh stat...apehal plak mr black ni..try lagi sekali...huh...amik...terus cheqna naik balik ke umah
"ma...dok g keje doh pagi ni..."
" bakpe plok"
"kete dok hidup...."
kebetulan ma cheqna tak kerja hari ni sebab ma nak balik kelate ngan adik cheqna Ila tu...cheqna tak leh ikut la sebab kerja kan...
jadinya..cheqna amik kete ma dulu..g opis...kul 805am bawak bebudak ni bekpes lu...sape bebudak ni??? geng2 bela body ler...cheqna..iwan..faridah...nisa..wani dan lyn..haji mez x de..cuti....lepas bekpes terus cheqna ngan iwan balik umah...sib baik ada iwan yang sudi membantu...takkan dia nak biarkan cheqna yang gebu ni terkapai2 seorang diri kan??hahahahahaha..menyambungkan nyawa dari kete ma ke mr black..dapat..so terus gerak..
g kedai kat Ajil..tukar bateri le jawabnyer..
tukar..tukar...habis RM170..cap yokohama..sel kering...
pas tukar bateri...cheqna ajak iwan g kedai wat no plat jap...sebabnya dah lama sangat perkara ni cheqna biarkan...dekat setahun doh kot...well....cheqna kan...hahahaha..apa yang cheqna biarkan???ni ha... 
huruf T cheqna tu patah sket...x tahu nape...kang tak pasal2 kena saman..sebabnya skang bebudak ni kecoh pasal saman2 bab no plat ni...jadinya...cheqna g la tukar terus..hahahahaha..kadang mende2 remeh cam gini cheqna memang tak suka nak amik pot sangat.....
sedang menampal nombor T yang baru..errr..bukan cheqna kedekut tak mau tukar satu papan no plat yang baru tu...dah huruf T je rosak..ape pekdahnya cheqna tukor yang lain kan???hahahaha..alasan baik punyer...ermmm..sumpah cheqna tak main mata ngan mamat ni..apesal ntah cheqna tak dikenakan caj bila tukar no T tu..hahahaha sila jeleh....kehkehkeh..sebab cheqna comel kot sebab tu dia tak mo amik duit...hahahaha..kalau tak silap RM2 satu huruf tu...takpelah..terima ksih..moga murah rezeki mamat ni nanti..amin...
skang dah ada kat opis..tengah sakit kepala sebab opis bergegar2..almaklumlah sekeliling opisku ini sedang dibaiki jalannya....jadi korang bayangkan dengan pelbagai mende yang diorang buat..maunya tak bergegar...
try untuk buat keje...kalau tak dapat fokus...hehehehehehe..
daaaaa 

40 comments:

  1. mesti cheqna pelanggan pertama tu .. tu pasal die kasi free tu ... mudahan die murah rezeki....

    ReplyDelete
  2. mummy pernah juga mengalaminya tapi lebih tragis lagi sebab kete tak mau idup blocking kete pengetua....gegar satu sekolah....

    ReplyDelete
  3. hi cheqna
    fokus on your work ok...
    besok public holiday...selamat bercuti ye
    :)

    ReplyDelete
  4. mcm2 dugaan di pagi hari ek...
    sib baik cheqna kuat..

    klu akak, mesti nangis...hehehe

    ReplyDelete
  5. smlm kl ujan dari ptg sampai mlm

    sedapnyer tido

    ReplyDelete
  6. kdai mn tu bg free?? hehe...mn tau dapat free jgk!! haha

    ReplyDelete
  7. amboi.....kedai kat Ajil yek? nak try pi la kot dapat free jugak :P:P:P:P:P...jeleh cheqna dapat free :P:P

    ReplyDelete
  8. Klu takde problem kete tu, alamat tak bertukar la T awak, kan? Heheheheh....

    ReplyDelete
  9. Bateri maintenance free ni satu je masalah nya. TAK RELIABLE!

    Kalau nasib tak baik, pakai tak sampai 6 bulan dah kong! Saya dah kena 2 kali. Sekarang guna bateri air..at least dia akan beri tanda before dia kong.

    ReplyDelete
  10. eima
    dia terkedu tengok cheqna shantek sangat kot muahahahahaha

    ReplyDelete
  11. arizakiah
    hahahaha mummy
    mesti pemgetua hangen kan...
    hahahaha

    ReplyDelete
  12. MLD
    tak leh fokus..kepala sudah pening...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  13. mamanoriz
    nangis gak..nangis lam hati..huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. norarashid
    jalan nak g sekolah TAI
    tahu ke??=)

    ReplyDelete
  15. daddyziyad
    kali terakhir cheqna tukar pada 30 JUn 2010 baru ni..

    ReplyDelete
  16. hebat gok cheqna ni..kalau wida bab2 kete ni mmg surrender. jd apa2..col hubby jer, hiks

    ReplyDelete
  17. kalau tukar kedai yg sama biasa dapatla free2.. ngee

    ReplyDelete
  18. Kalau tak fokus balik je cheqna..esok cuti hehe

    selalu kn bateri kong ni..mencik tul.

    ReplyDelete
  19. qema
    tunggu kul 330pm r ni...
    sepanjang 3 tahun pakai mr black ni adalah kali ke2..=)

    ReplyDelete
  20. ooo kat opis ker?? ingta cheqna ikut ma balik klate.. hehe

    ReplyDelete
  21. moga murah rezeki mamat tu...

    bateri kiok eh???
    dah lama tak tukar lah gamaknya kan???

    ReplyDelete
  22. maszmadi
    kat opis..tak cuti...nak cuti bulan 10 nanti =)

    ReplyDelete
  23. ini mesti kes gi rumah terbuka
    then penat sampai pula tutup lampu :)

    cantik keta chegna :)

    ReplyDelete
  24. clap clap clap statement awal perenggan...hhehehhee owh ok la harga tu bateri kering murah lagikkk sana punya..

    ReplyDelete
  25. ati masrif
    rasanya dok...
    jangka hayat bateri tu la kot..habis umur doh =)

    ReplyDelete
  26. bitt
    ye ke murah??
    thanks kak...sebab sudi clap clap clap..hehehehhe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~