Aug 17, 2011

~ susah senang sama di rasa....~

assalamualaikum
hari ni ganu cuti sempena nuzul quran..
ni citer pasal kelmarin..
ingat lagi pasal haji mez ni???? ala..si pengsonglap pen tu..
kisahnya di sini
satu
dua
tiga
empat
dah baca???
semalam...dia masuk bilik cheqna...dengan muka yang sangat sedih....
"cikna...awk perasan sesuatu tak?" haji mez tanya
" ji...saya perasan ji...awk nampak macam dok sihat je...bakpe????sakit ke ji??" 
" saya kena angin cikna...lepas buka maring...awk dok perasan ke muka saya senget sket????ni baru balik ngurut"
"hah???awk kena angin ji????sakit dop???camana leh kena???darah awak tinggi erk???" bertalu2 soalan dari cheqna
 mata haji dah mula berair....sedih weh......
selama ni kami bergelak ketawa bersama...tiba2 haji diserang penyakit..sangat sedih..tapi cheqna tahan sebabnya kalau cheqna nangis nanti haji lagi teruk...haji ni sensitif yang amat..mudah menangis....
memang haji jenis giler2..happy go lucky...adanya dia...suasana jadi besh...tambah plak kami satu kepala..walaupun kami bengong2...tapi kami still menghormati dia as a ayah r...sebab dia kan dah berusia... dan walaupun dia pangkat rendah dari cheqna tapi still hormat dia as a orang tua dan juga senior r...
doakanlah moga haji kan selamat...cheqna juga dah pesan suh dia jaga kesihatan...sebab dia ada darah tinggi dan kencing manis....
apepun..moga haji akan sihat seperti sedia kala...haji ada anak dara sorang je...dah la duk jepun....huhuhu time cheqna taip ni pun still teringat situasi kelmarin..seedihnya
takpe la Ji...ni dugaan untuk awak di bulan ramadhan yang mulia ini...moga Allah sentiasa melindungi awak ji....
doakan moga haji cepat sembuh dan kembali ceria seperti dulu2 ye =)

20 comments:

  1. jgn kasi dia gelak2 sgt cheqna, bahaya gak tu...pesan kat haji, rajin2 makan ubat....

    ReplyDelete
  2. Moga haji cpt sembuh..kadang2 gelak tawa untuk hilangkan kesedihan.

    ReplyDelete
  3. Dugaan bulan Ramadhan..Semoga haji cecepat sembuh ..Cheqna soh dia pantang makan ...ape yang tak leh makan jgn makan ... dan jgn lupa makan ubat

    ReplyDelete
  4. Beruntung kana Cheqna dpt kwn baik mcm cheqna.. ^__^
    Harap Haji cepat sembuh lah kan.. Sabar lah dgn dugaan di bln Ramadhan ni... :)

    ReplyDelete
  5. Kesian juga kakak dgn Haji Mez tu ina. Moga dia cepat sembuh. Kalau ada darah tinggi mudah kena penyakit ini... Kakak doakan juga moga dia tabah & sembuh seperti yg dikehendaki...

    ReplyDelete
  6. mrs eady
    amin terima kasih..nanti cheqna suh dia baca

    ReplyDelete
  7. emme
    dia memang suka gelak...
    ok..akan diberitahu nanti =)

    ReplyDelete
  8. qemaishak
    tapimaring siang la ko dio...
    huhuhu

    ReplyDelete
  9. Lia
    kitaberkawan bukan hanya time suka je kan kan kan...

    ReplyDelete
  10. kakzakie
    terima kasih kakak
    akan cheqna maklumkan kepada haji mez nanti

    ReplyDelete
  11. marinahunny
    tu r kak na...
    moga2 haji cepat sembuh

    ReplyDelete
  12. moga haji cepat sembuh n leh gurau2 nagn cheqna lagik yerk..

    ReplyDelete
  13. semoga cepat sembuh...kesiannyer..dah r anak duk jepun..huhuhu..

    ReplyDelete
  14. amyliana
    tu r...anak ye dok tahu tu..kalu anak ye tahu mesti susah hati ork..
    moga2 aji cepat sihat r

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~