Aug 23, 2011

~ sejauh mana tegar nyer anda ~

assalamualaikum...
saje nak tanya...konon2 nak wat soal selidik r ni..nak wat master dalam bidang blog memblog...hehehehe boleh gitu????ghasak..makin dekat nak raya makin merapu jadinya pemilik blog ini...hahahaha
err...ekceli kan...sejauh mana tegarnya anda dalam bidang blog memblog ini??maksud cheqna tegar dari segi update n3...dari segi berkunjung balas....dalam sehari berapa kali agaknya anda update blog??
ok cheqna nak jawab dulu.. sendiri tanya sendiri jawab
cheqna ni kalau boleh nak update sokmo2...tapi nampaknya setakat ni hanya 2 n3 sahaja sehari yang cheqna mampu...masa agak terhad...nak blogwalking pun terhad tapi cheqna akan cuba jugak untuk berjalan2 umah kengkawan dan meninggalkan jejak walaupun dah malam..cheqna akan rasa bersalah kalau anda semua tinggalkan jejak dan cheqna plak tak membalas kunjungan itu,...macam tak besh je...kita berkawan2 di alam maya ni macam berkawan di alam nyata gak....jadi...orang dah buat baik ngan cheqna takkan cheqna nak menyombong plak kan...jadi jangan kecik hati...cheqna akan berkunjung gak umah anda semua walau pun time tu tuan umah dah tidur...=)
dan kalau berkesempatan memang cheqna akan g balik kat n3 kawan2 kalau cheqna ada pertanyaan kat n3 tu...ye r sebab cheqna nak tahu jawapannya...setengah blogger akan datang...tinggal komen dan tak kembali lagi kan??cheqna suka baca komen balas tuan tanah tu..kadang senyum sendiri...
cheqna memang tegar gak r dalam blog memblog ini..31 Ogos 2011 genap 2 tahun usia blog cheqna ni...besh berblog ni...walau cheqna pernah berhenti menulis selama 2 bulan kot sebab kekangan kerja serta macam tak de semangat nak menulis kan...tapi ada silent2 reader yang hubungi melalui emel dan juga kotak chat tu suh cheqna update....alhamdulillah..semangat tu dapat diseru balik..terima kasih r..terbaik la anda semua
sesibuk mana pun cheqna ngan keje..cheqna mesti luangkan masa gak untuk berblog....la..kan ke kita yang kontrol masa kita..bukannya orang lain...kecuali kalau cheqna ada keje luar dan cheqna tak bawak lappy memang cheqna tak update r..tapi mesti perasaan tu lain...yela...tak dapat baca coretan rakan2...tak selami apa yang di alami....mesti rasa lain...kan kan kan??
kadang n3 cheqna dah ditaip awal2....cuma dipublish lewat sket..jadi banyak jugakla dalam draft cheqna ni... ada idea cheqna pasti akan menaip....senang.....=) anda plak camana???

kakiku punya nota : terasa rugi bila malam2 terakhir ramadhan tak dapat laksanakan apa yang sepatutnya..hurmmm...anugerah dari Allah untuk wanita... 

19 comments:

  1. saya pon suke baca komen balas...sory la sgt2...lately ni ssh sgt nk tnggal jejak...line yg ala2 pemalu mybabkn sy mlas nk layan sifatnye yg mnyebalkn tu...huhuhu

    *p/s:klu nk melawat rmh,silakn la...sy memag tido lmbt...hehe..=)*
    **wlupon xde rmh maya mcm korag2 sume..:(*

    ReplyDelete
  2. dulu kerap juga, sekarang ikut mood dan kesempatan masa yang terluang atau apa yang ingin di kongsi

    ReplyDelete
  3. aku kadang2 tahan diri dari kerap buat entri baru sebab ada 2-3 kawan merungut selalu ketinggalan.

    lagi pun, entri aku lebih banyak kepada kritik sosial dan falsafah. Apa gunanya buat entri banyak tapi buah fikiran kita tak sempat dibaca orang, betuk tak?

    ReplyDelete
  4. bila takde keroje... memang banyak le entry

    ReplyDelete
  5. ajee pulak, kalau boleh nak buat sekurang2nya 1 entry sehari. tapi kalau tak berentry tu maksudnya sibuk atau malas atau kekeringan idea. hihi

    ReplyDelete
  6. saya tegar bila ade masa..kalau tak de masa berbulan2 tak update ..hahahah.....tapi blog tetap buka tiap hari ...blogwalking...cume tak upadte n3 je :P :P

    ReplyDelete
  7. Samalah kita Cheqna...dah dua tahun.
    kRina dulu bersemangat sekarang kurang semangat...hehehe.


    Orang lama macam LiNda pun dah suam2 kuku sekarang ni kan ?

    ReplyDelete
  8. sy tak tegar sgt..hehe.
    sehari upated 1 n3 dah okey..hehe

    ReplyDelete
  9. aku nk kate tegar idak la ...
    tp klu tak update cam tak besh je

    ReplyDelete
  10. Bila pembaca dah ramai, kita nak balas masuk n baca pun ala-ala je kan?

    Hehehehe...

    ReplyDelete
  11. ikutla jugak..kadang2 rajin..kadang tu langsung tak jengok pun..kadang2 bukak dan bace citer kawan2...

    ReplyDelete
  12. hana plak bila dtg idea, mencurah2 banyaknya..tp bila tadak, senyap terus ler..tp masih gak lawat kawan2..hehehe..

    ReplyDelete
  13. yana rasa bergantung nak tegar ke tak,macam akak ni tak boleh nk tegar..tp yg akak seronok kalau ada org baca sudah :D

    ReplyDelete
  14. akak la org yg paling mals nk wat n3... wat pun klu mai idea jer... tu pun ciput2... leh panggil blogger ke org cam akak ni... hehe...

    ReplyDelete
  15. biasalah tu cheqna...ada pasang surut dlm berblogging ni...

    aku lak mmg kurang gemar reply komen...aku hanya reply komen yg berunsurkan soalan saja...

    tapi terjahan balas wajib dibuat...

    ReplyDelete
  16. bulan pose ni kurang skit nak update...ehehe kadang2 tu kesempatan sempat la 2-3 entry...kalo tak satu pun tak sempat...dgn memikirkan hal nak bersalin lagi...tak larat dah ni....

    ReplyDelete
  17. hehehe cenggitu la jugak hhehehe tapi saya tulis entry hari sabtu mlm sekaligus seminggu terus akekekekeke parahhh...senang nk blogwalking lepas kawan2 komen...tu pon kalo berkesempatannnn ;)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~