Aug 27, 2011

~ saat2 akhir sebelum ramadhan berlalu ~

assalamualaikum...
hari ni hari ke 27 Ramadhan...ok..meh baca apa yang berlaku pada cheqna pada hari ini ye...eh..ada ke yang baca ni??almaklumlah masing2 of coz sedang sibuk kan???x pe...cheqna boleh baca..hahahaha sendiri tulis sedniri baca...takpe...kenangan kan???
pagi2 dalam kul 8 pagi cheqna dan ma g ke pasar Kuala Berang...hari ni kan sabtu...ada pasar minggu kat sini...cheqna dah bajet jalan kompem busy giler sebab kuala berang cheqna sebut koberang kan laluan utama nak balik kelate...kalau yang lalu kot ajil ni la...
alhamdulillah...pengetahuan terhadap jalan2 shotcut menjadikan cheqna mudah sampai...hahahahaha..so dapat parking..g la cheqna ngan ma ke pasar basah sebab kami nak cari lauk nasik....dapat beli daging 2kg tulang 2kg ayam sekor dan sayur2 r...kul 9 siap beli...malangnya kete cheqna di blog oleh van...perghhh...dah la jalan sesak...boleh plak di blog kete cheqna...so tunggu la cheqna...hampir setengah jam nunggu...datangla pakcik... dengan muka langsung tak bersalah...langsung tak senyum...langsung tak angkat tangan tanda mintak maaf sebab dah blog cheqna...boleh pakcik tu blah macam tu je....hangin gak 20sen..tapi ma cool kan cheqna...sib baik..kalau tak memang kompem pakcik tu saja2 je kena sound ngan cheqna..at least angkat la tangan sket tanda say sorry..bukan kena bayar pun....
balik...ma pau cheqna beli kabinet weh..melayang hampir 1k..huhuhu tak pe lah ma...rezeki ada di mana2....*tangan di dada mata ke atas* hahahahaha...pas beli barang yang ma nak...kami balik...bukak daun palas untuk dibuat ketupat...rehat jap...lepas solat zohor..masuk dapur...tolong ma apa2 yang patut...lepas solat asar plak..cheqna siap2 untuk membakar daging dan juga ikan...
kul 645pm..incik tunang sampai...cheqna jemput incik tunang berbuka kat umah bersama ma, dan juga adik bongsu cheqna...ouh...hampir 2 minggu tak jumpa incik tunang...hari ni akhirnya dengan izin Allah dapat gak berbuka bersama....so berbuka dengan tenangnya kami berempat...lepas solat maghrib tadi incik tunang balik dalam kul 830pm....dan skang setelah hampir 1 jam 45 minit incik tunang masih lum sampai ke rumah sebab katanya jem teruk kat mydin mall...well...ramai yang dah balik kampung kan biasa r tu....
esok cheqna nak g KT gak..nak menambahkan lagi jem yang sedia ada..hahahahaha..ekceli..cheqna lum bersilat pun buat biskut raya...sah dan kompem tunjuk2 je ni...hahahaha..tapi kek dan puding2 tu cheqna akan buat r...esok usha barang r sket..=)
so...selamat membuat persiapan raya la untuk semua ye...kalau rajin cheqna merapu lagi disini....take care =)

8 comments:

  1. sampai sekarang aku tak kenal pokok palas tu macam mana...

    kasut pallas aku tau la....

    ReplyDelete
  2. Aku
    hahahahaah
    daun palas mesti tau kan??yang orang buat ketupat daun palas tu...
    pokoknyer cheqna pun tak pernah tengok=)

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya cheqna.

    Bulan posa ni byk sabau ek.... Lama x gi ganu. Teringat zaman kijo sana.

    ReplyDelete
  4. Bakar daging cicah ngan air asam ke cheqna..arini mau ke KT ka? Tak jam ke?

    ReplyDelete
  5. kat KB ni pon da jem abes. imagine je la rumah mil ni kat laluan wakaf che yeh - kb mall. adehhh

    ReplyDelete
  6. jedi
    meh r trg..dah banyak perubahan disini...=)
    selamat hari raya =)

    ReplyDelete
  7. abah khalisa
    holah...
    hehehe
    tak tahu r jem ke tak..rasanya jem kot =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~