Aug 7, 2011

~ pertama kali ~

assalamualaikum
6 Ramadhan 1432H..Sabtu....cheqna berbuka puasa bersama ehem ehem...kat mana??kat Felda Resident Kuala Terengganu...Buffet Ramadhan hanya RM45 satu kepala...telanla banyak mana yang korang larat nak telan...makanan memang banyak giler.....
cheqna pilih kat sini sebab kat lain mahal..hehehehe...satu lagi incik tunang mengidam nak makan kambing panggang...kebetulan hari ni ( kelmarin r) menu 3..so ada la kambing panggang tu..cumanya incik tunang terkilan sebab tak sempat nak makan seafood....sebabnya??nanti cheqna citer..
sebelum tu kul 3 kami dah jumpa sebab kami ada agenda lain...ye...agenda mengusha butik perkahwinan....yang kat umah cheqna dah ada dah...cheqna booking ngan Pelamin Irdina...kat umah incik tunang je lum ada lagi..so..sasaran kami kelmarin adalah Butik Perkahwinan Ewan..kat Masjid Putih...mak aihhh rambang mata gak menengok baju2 yang cantik di situ....
setel kat sini...kami g kat Irdina....sayangnya tak ada orang...sempat r menengok kesibukan bazar kat taman syahbandar..tak pergi ke??memang tak r...pergi buat apa kan..karang tak termakan plak kat hotel tu...memandangkan time tu dah kul 5pm..so kami g solat asar dulu...pahtu  merewang ntah kemana2....yelah nak tunggu waktu berbuka lambat lagi...sudahnya meround2 melihat kesibukan bandar KT jela....sempat tengok orang bagi bubur lambuk...lihat gelagat orang kat bazar ramadhan....seronok gak...
kul 630pm..kami sampai kat felda resident tu...sembang2 jap..650pm..baru naik..tempatnya di tingkat 17.... cheqna ngan incik tunang naik lif yang salah..lif tu hanya ke tingkat 3 sahaja...ok gelak disitu... pastu kuar balik..barulah kami menuju ke jalan lif yang benar...maka sampailah kami ke tingkat 17...chek in..wah tetiba chek in ni...chek nama la....meja kami nombor 2...duduk...cantik pemandangan ok...sebab kami nampak sungai2..jambatan sultan mahmud...dan nampak juga stadium yang runtuh itu...masa ni time duduk...dah suh incik tunang g usha makanan..dia tak mau katanya masih awal...so kami decide 7.10pm kita g amik makanan...set....
mak aih....lum kul 710pm...orang dah makin ramai...tak leh jadi ni...ape lagi...kami pun turut serta dalam acara mengambil makanan itu....sudahnya incik tunang tak sempat gak nak amik seafood....yelah...buffet macam gitu...memang orang main amik je....
model yang mengantuk..abaikan...ni adalah makanan yang kami amik...cheqna makan mee sup..cendol..tu je dulu...incik tunang of coz kambing panggang...nasi arab..ikan talapia panggang....yang tak leh blah..jeruk anggur pun incik tunang makan ok..siap tambah lagi...
round kedua...cheqna suh incik tunang amik mee mamak...sedap tapi sangat pedas...cannot go...kami berdua surrender awal r...tapi kami sangat kagum dengan keluarga di belakang incik tunang tu...perghh dia punya semangat makan...mak aihh...bravo bravo....kami berdua memang salute r..mungkin diorang tak nak membazir kot..yelah 7 orang x RM45 = RM315..mereka tak nak membazir kot....
gambo cheqna??x payah..korang tengok je pantulan kat cermin tu..tu r cheqna...hahahaha...ni sikit view yang cheqna snap dari tingkat 17..tak koser nak bergambar bagai eh...makan makan makan...hahahahaha
yang penting makanan dia okla...tak la teruk sangat.....dari 5 bintang 4 bintang r kami bagi.....incik tunang nak usha hotel lain plak....incik tunang usha??tak de maknanya...cheqna juga yang kena usha...dia main order je....hehehehehe....
minggu ni undangan buka poser hampir penuh.....selamat berpuasa untuk semua.....

16 comments:

  1. wah romantiknye korang berdua....




    --------------
    cheqna ada emel tak? k.sha nak tanya sumthing la

    ReplyDelete
  2. bestnye berbuke same..butik irdina okey x servis die?sy nga en.tunang pun ngah usha2 pelamin untuk kawen nie..pe2 info bgthu ye...

    ReplyDelete
  3. hhmmm...kin ada la gak mkn2 ala bufet cmni ngn kwn2...tp slalu mmbazir je la...perut ni xleh nk telan byk2 skali gus...ustaz hensem ckp tangki sy kecik...bile dh kenyg..tgk mkanan ap pon dh x lalu dah,hilang trus selera ni....

    wah2..dpt buke pose same2..beshnyee..=)

    ReplyDelete
  4. wahhh ingatkan cheqna kenyang tengok cek abang sayang je.. haha

    ReplyDelete
  5. ~asha~
    romantik ke???
    hehehe
    ada kak..cheqna dah bagi kat ruangan komen akak

    ReplyDelete
  6. nurayunni
    cheqna tak sure kalau kat dungun dia amik ke tak...
    ok insyaallah..takpun usha je kat fb butik perkahwinan irdina

    ReplyDelete
  7. docmuda
    kami berdua tersandar kekenyangan walau makn tak la banyak sangat

    ReplyDelete
  8. selamat berpuasa cheqna.. sedapppnya.. hari ni br mnak cari tempat mkn best2 skit..

    ReplyDelete
  9. mamafaranzara
    terima kasih...cari cari jangan tak cari =)

    ReplyDelete
  10. wah!!!jeles..jeles...xtahan tang kambing panggang tu...feveret akak...hu.hu.hu...

    ReplyDelete
  11. NzA
    hahahaha
    incik tunang memang bantai banyak gak kambing panggang malam tadi..hehehe

    ReplyDelete
  12. Chqna salam ramadhan ye.

    amboi bestnya berbuka ngan en.ehem ehem.

    cakap pasal buffet cik ina surrender, sebab tak pandai nak makan macam-macam.penah try bila nampak banyak cam tu pening tak tahu yang mana satu nak ambik.

    ReplyDelete
  13. cik ina do do cheng
    x nak invite cheqna baca blog cik ina ke???
    sedih tau huhuhuhu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~