Aug 28, 2011

~ menyibukkan diri ~

assalamualaikum
cheqna baru balik dari Kuala Berang...saje jenjalan..cheqna kuar ngan adik bongsu cheqna...dalam kul 2pm kami g kuala berang..
ya ampun..orang memang ler ramai...patutler ada kawan wat status kat FB macam gini....

incik tunang pun tak kasi cheqna g KT...katanya jem yang hamat....so tak jadi r cheqna ke KT...just g Kuala Berang dan juga Wakaf Tapai..
on the way balik..sampai kat Masjid Bukit Diman berpeluang melihat accident kemalangan yang agak teruk r bagi cheqna...mana taknya...wira bertemu wira tayar sampai tercabut sekali ngan ebsober tercabut sama..masyaallah...tak tahulah camana keadaan pemandu..sebab saat cheqna sampai kat tempat kejadian..ambulan baru nak bergerak..harap2 tak de kemalangan maut r....
jalan dari dungun menuju ke ajil memang jem yang hamat r..kata adik cheqna sib baik kita dah nak balik umah....
kepada semua pemandu..time2 raya ni..berhati2 la...kenderaan banyak..tak perlu laju2...insyaallah pasti akan selamat sampai...
dah..nak masuk dapur plak..tadi siap membungkus tapai....lengoh pinggang weh......
daaaa

11 comments:

  1. Abah ms on d way blk penang br ada 2 accident..teruk gk tGk..hati2 lah semua ye

    ReplyDelete
  2. selamat menyambut raya untuk cheqna & keluarga....

    ReplyDelete
  3. slm puase hr akhir(?) + raye ye cheqna.. :)

    mane2 je kat mesia ni jemnye ya amat.. kecuali kwsn lembah klang ni aman damai je hehe.. tp sbb ujan td ade juge yg eksiden. moge cheqna + femili dilindungiNya sentiase.. amiinn!

    p/s sori ye nk tanye cheqna wat tapai pe? mami mertua akk wat tapai pulut :)

    ReplyDelete
  4. abah khalisa
    memang kena berhati2..
    nak lagi besh duk je umah jangan kuar g mana2...
    'hahahahaa

    ReplyDelete
  5. eelobor
    terima kasih....
    untuk eelobor jugak

    ReplyDelete
  6. azeeda
    kak..
    tapai pulut r..
    memang time2 raya ni jem di mana2..
    selamat hari raya kak =)

    ReplyDelete
  7. lalu kampung wife saya tu di Bukit Payong

    ReplyDelete
  8. nk g jln2 pon takut kn?..takut JEM...ni pon tgh mikir nk g knduri hntr menantu kt kuala berang..ahad 4hb9..hoho

    ReplyDelete
  9. sy paling takut klu jumpa eksiden, ngeri kan...huhu

    SELAMAT HARI RAYA
    MAAF ZAHIR BATIN YEA :)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~