Aug 18, 2011

~ mengandung???sukernyerrr... ~

assalamualaikum
uiks.. tajuk..tak leh blah...apa plak cheqna yang ngandung??cheqna nikah pun belum...sabar...ni bukan kisah cheqna ok..tapi kisah2 mereka yang berada di sekeliling cheqna....
setiap pasangan yang berkahwin mesti impikan anak bukan???cheqna yang lum kahwin ni pun dah terbayang2 kalau ada anak..beshnya...tapi bukan semua orang rezekinya cepat kan???
adik cheqna yang kahwin bulan 12 tahun lepas...belum ada rezeki lagi...wani dak opis cheqna yang kahwin bulan 3 tahun ni belum ada rezeki lagi..linda yang dah kahwin hampir 3 tahun pun belum ada rezeki lagi...ekceli bulan poser tahun lepas linda kehilangan baby masa usia baby 5 bulan dalam kandungan...sampai skang belum ada tanda2 lagi...
ramai gak yang kahwin lewat dari mereka dah ada rezeki..semalam tertengok kat fb kawan cheqna..fida...salah sorang geng VG masa cheqna muda remaja dulu2...kahwin bulan 2 baru ni...dah 3 bulan preggy...comel la...
bagi yang belum ada rezeki tu...ingatlah..semua tu kehendak Allah..jangan salahkan sesiapa..berusaha...berdoa pada allah..insyaallah..pasti Allah akan merestui =)
haippp..korang tak yah sibuk imagine camana rupanya kalau cheqna pegnen ye...babap kan..... 

24 comments:

  1. hihi betul tu, rezeki masing2...

    tetiba rasa syok lak mengandung...emmmmmmm

    ReplyDelete
  2. akak dah bulih bayangkan ruper cheqna peknen... ngeeeee....

    tetiba akak rasa nak peknen... voleyyy???? muahahaaa...

    betul tuh cheqna... rezeki masing2 kan nak dpt anak nih... adik akak nak masuk 6 thn kawen pon blom ader ape2 lagik... mcm2 usaha dah buat... tp blom rezeki kan???

    ReplyDelete
  3. rzeki tu dari Nya...
    kena banyak ebrsabra
    dan usaha dengan lebih gigih... :D

    ReplyDelete
  4. rezeki masing2..sy dulu pon 4 tahun baru dpt waiz, hehe

    ReplyDelete
  5. Bila yg tak nak, senang je dpt....bila dah dpt, buang pulak. Ishh!

    ReplyDelete
  6. ada yang dpt anak cepat... ada yang lambat... ikut rezeki masing2... terus usaha dan berdoa... moga adik cheqna akan dimakbulkan doanya..aminn

    ReplyDelete
  7. insyaAllah..ade rezeki tu..cume lambat dan cepat jer...berdoa byk2...

    ReplyDelete
  8. rezeki masing2...hanya Allah yg tentukan..yg penting terus berusaha, jgn give up...

    ReplyDelete
  9. tula..rezeki tuhan...siapalah manusia ni nak cakap bukan2 pada yang belum ade rezeki kan? ....saya blom ade rezeki lagi la cheqna..tak pe kena usaha la gi ..hahaha....Cheqna saya nak imagine cheqna di hari persandingan dulu ..pastu baru imagine kalo cheqna preggie plak :P :P

    ReplyDelete
  10. yg penting usaha dan doa...

    samda allah nak bgi awal atau lamabt je kan...

    sya dulu pun lmbat dah risau sgt, tpi syukur :)

    ReplyDelete
  11. qemaishak
    yup...rezeki masing2 kan..
    hanya org yang dah mengandung je tahu syokke tak mengandung ni...cheqna mengandungi je....hehehehe

    ReplyDelete
  12. zue annaleeya
    perghhhh..mesti comel giler ork cheqna time ngandung ork ork??
    hahahahaha
    betul tu kak eh...rezeki...dengan izin Allah la semua tu terjadi...allah dah beri lagi nak wat gane ork

    ReplyDelete
  13. miloais
    yup
    selain berdoa dari allah usaha kena gigih...=)

    ReplyDelete
  14. wida
    yup..
    semua bergantung pada rezeki dan juga ketentuan dari allah..lambat atau cepat semua dah ditenntukan olehNYA

    ReplyDelete
  15. mommyfara
    tu satu hal gak tu...kalau yang dah kahwin kemain susah nak dapat baby.. yang buat maksiat bersepah plak dibuang baby tu...

    ReplyDelete
  16. ainnoraini
    ye betul kak...semua bergantung pada allah..lambat atau cepat hanya DIA yang tahu..

    ReplyDelete
  17. wahida
    betul...apa yang penting jangan berputus asa =)

    ReplyDelete
  18. MB
    apa yang penting KERJASAMA..hehehe
    wah..sila bayangkan ye =)
    cheqna doakan moga MB kan cepat2 dapat baby..usaha gigih ok =)

    ReplyDelete
  19. mamanoriz
    sapelah kita nak menolak ketentuan dari Allah kan..
    alhamdulillah..yang penting berusaha dan berdoa pada allah..

    ReplyDelete
  20. betul tuh...insyallahh ;)

    p/s mesti comel kan :)

    ReplyDelete
  21. kawan aku ..bff aku tu dulu...
    sanggup die lupakan persahabatan kami sbb aku ngandung dulu dr die...
    mmg kami kawen beza sebulan..die dulu pastu aku... tp rezeki tu Allah tetapkan.... kerana frusted mungkin die dah tak bertego ngan aku...bila tanya org sekeliling die...org cuma ckp die frusted ....

    ReplyDelete
  22. eima
    ada gak erk macam tu???
    tak percaya pada ketentuan Allah ke???
    x pe la...moga2 kawan itu akan beroleh jugak baby nanti =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~