Aug 1, 2011

~ kronologi perjalanan kami ber3 ~

assalamualaikum...
yer yer yer..cheqna tahu dah berapa hari cheqna tak update..bukan malas...tapi tak sempat...yela...cheqna kan berjalan2....hehehehe
jom sama2 baca kisah perjalanan cheqna...tak la anda semua bosan sangat kan..asyik2 orang bercerita pasal poser je.....hehehehe
Jumaat 29 Julai 2011 ~ jam 745 pagi
cheqna dan ma bergerak dari umah untuk ke kuantan...sampai ke MCD kat Paka tu area kul 915am...sebelum tu cheqna kan dah janji akan ke Johor ngan incik tunang kan??pagi tu incik tunang tak datang umah sebab incik tunang bersama 2 lagi adik lelakinya kul 645am dah gerak dari umahnya untuk ke kemaman sebab adik incik tunang yang sorang tu nak naik offshore dan yang lagi sorang ada interview kat awana kijal..jadinya cheqna ngan ma pick up incik tunang kat awana kijal...dalam area kul 930am disana....
sudah pick up incik tunang..kami teruskan perjalanan..masa ni cheqna drive...yang beshnya..incik tunang duk sibuk tekan2 GPS tu sehinggakan kami tersesat di kuantan..ok ok sila gelakkan kami..boleh plak kami pusing2 kuantan 2,3 kali..tak jumpa signboard nak ke segamat..muahahahahaha.....pahtu bila dah banyak kali pusing boleh plak incik tunang kata 
" kita pusing2 ni rasanya sampai umah plak" hahahaha
tapi berkat kesabaran kami....akhirnya jumpa jugak....sampai endau rompin cheqna isi minyak RM43.30 means dari umah ke endau rompin tu just habis dalam area RM40 jela...incik tunang sambung drive..masa ni dalam kul 1 lebih2 kalau tak silap..kami berhenti makan kat bandar mersing..tak memasal kena saman parking sebab kami tak letak kopun tu.....bagitahu adik...dengan selamba badaknya dia suh koyak je saman tu..hahahaha...dari endau rompin tu sampai ke umah adik cheqna 1 petak je hilang minyak...bagus mr black ni =) dalam RM50 jela habis duit minyak dari umah cheqna ke umah adik
dari awana kijal sampai umah adik..cheqna ngan incik tunang memang tak tidur...ma cheqna tak yah citer r..tido je kat belakang tu...cheqna ngan incik tunang duk sembang2...pahtu bergelak ketawa....memang bercakap je kami berdua...tak boring r.....hahahaha

sampai umah adik di Taman Johor Jaya dalam kul 430pm...landing2 rehat2..malamnya adik cheqna bawak kuar makan r....round2 sikit sebanyak area2 situ....adik cheqna drive... cheqna ngan incik tunang rileks r...hahahaha..balik umah dalam kul 12am..
sabtu 30 julai 2011
makan nasi goreng homemade buatan ma...cheqna kucar air...hahahaha...area kul 10am kami gerak..kuar g mana ntah...g giant la...jusco la...mana lagi erk...lupa r...part paling besh gambo pun lupa nak snap sebab kami ber4 asyik ketawa je....sembang sket ketawa...sembang sket gelak...happy family gitu...wahhhh.....=)

yer..ini adalah model yang tak menahan nak tunjuk bahawa dia tinggi dan mampu mencapai bintang itu untuk diberikan kepada cheqna...ngok ngek...hahahahaha
ye..ini bila kami penat berjalan..hahahaha apa susah..masuk RM1..mesin tu urut selama 3 minit...incik tunang yang paksa cheqna suh buat....pahtu cheqna hasut ma plop suh buat...hahahaha..adik cheqna je yang tak buat....besh gak....
kami g makan tengahri kul berapa erk...kul 2 lebih kot..sudah2 makan kami balik umah berehat sebab malamnya adik nak bawak g plaza angsana...adik nak suh usha barang kahwin....lepas maghrib kami gerak..tapi lambat gak sampai sebab jem weh....hazabnya cheqna kalau bab2 jem ni...tak suker...
sampai plaza angsana dalam kul 9malam....amende nak usha barang kahwin...kami duk main berkejaran dalam reject shop je...hahahahaha...tak sempat nak pusing satu plaza angsana tu...kul 10pm..kuar sebab nak g makan...kat kedai amende ntah namanya...tapi tomyam dia memang superb r...satu mee hailam..satu kuewtiaw goreng, satu laksa penang, satu mee goreng basah, 2 bihun tom yam..2 watermelon,2 teh o 1 sirap limau dan satu carrot susu, 1 beger dabel daging spesel = RM39.10..murahkan???
kami balik umah dalam kul 1145pm...tidor...
Ahad 31 julai 2011
makan nasi minyak buatan ma....dalm kul 945pagi..kami gerak balik terengganu....part paling besh....sekali lagi kami sesat....sesat di kuantan lagi..nape erk??kat negeri lain tak sesat...kat kuantan jugak sesat..incik tunang panas hati nak beli GPS baru..geram ngan GPS yang sedia ada.. padahal tak reti guna hahahahaha... 
sempat jugak kami singgah kat megamall kuantan...part ni memang cheqna pening sebab naik parking yang memang mencabar kepalaku...pusing weh...incik tunang ngan muka poyo makin laju plak dia bawak..ma kat belakang tak berbunyi suara pun....takut hahahahahaha...
lepas ma membeli sket...kami terus balik...sampai umah kul 730am....sempat r mak dan adik incik tunang makan duyan kat umah......
konon nak usha barang kahwin r kami ni....hahahahaha....sudahnya tak de pape....takpe..masa masih panjang..=)
x baik korang gelakkan kependekkan cheqna ni....nanges kang..si pendek dan si panjang....tak kisah janji kami bahagia bersama..amin.......incik tunang kata..cheqna macam amoi jual paso malam bila silang beg cam gitu.....sampai hati.....dia punya gelak...sampai nak terduduk kat dalam Reject shop tu....sib baik cheqna ni jenis poyo gak...wat tak reti je bila incik tunang kata cam tu...hahahahaha
eh..selamat berpuasa semua ye =) 

14 comments:

  1. Penuh jadual cheqna hihi
    Selamat berpuasa cheqna..

    ReplyDelete
  2. cak! dah nampak dah En tunang Cheqna, kacak juga yee...hehe...sesuai la tu Cheqna, ketinggian bukan ukurannya...yg penting bahagia gitu...Selamat berpuasa Cheqna...heee...

    ReplyDelete
  3. doh klu sesat barat kt kuatang, bakpe dok tepong???? hehehe...

    ReplyDelete
  4. kusi urut tu mmg best...rasa tak cukup je 3 minit kan...

    ReplyDelete
  5. wah jauh jalan yerk cheqna.....
    erm, kedai makan tomyam superb tu kat ner yerk, kut2 la masz balik jb nanti leh pegi.. hehe

    ReplyDelete
  6. qemaishak
    hehehehe
    sebelum pose je penuh
    bila dah pose slow sket =)

    ReplyDelete
  7. emme
    hehehehe
    amin..doakan kami ye =)
    thanks dear

    ReplyDelete
  8. zue annaleeya
    dok ingat starang kak weh..padang duk kaut ngan gps je..
    pahtu duk sibuk kekoh ngan incik tunang..kang kot tu kang kot ni
    hahahahaha

    ReplyDelete
  9. wahida
    tu la pasal...
    tambah lagi singgit =)

    ReplyDelete
  10. maszmadi
    ala..lupa r kak
    nanti tanya adik =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~