Aug 8, 2011

~ korang ada???tak de kan????~

assalamualaikum
salam ramadhan ke 8..macamana??semua ok???harap2 semuanya ok la ye...
meh kita bersama cheqna dalam segmen sengal2 bersama penulis blog ini...hehehehehe
pertamanya...saksikan gambar dibawah.....
>
>
>
>
>
kenal mende alah ni??cepat bagitahu jawapannya....sape cepat belum tentu betul...muahahahahahaha
klu lagi....berkait rapat ngan mende alah ni.....ape??yang ni pun tak kenal????baik korang g klik tanda X jela kat bahagian atas kanan tu...hahahahha
ekceli...mr black ni mengada2 sket tau...kalau tak pakai sealt belt tu memang akan berbunyi jela...kalau bunyi sekejap tak pe gak..ni mak aihhh...ada r dalam 10 minit toktek toktek bunyinya....bingit tau...jadi cheqna as a pemandu yang berhemah bukan berkhemah memang always pakai tali pinggang ni...walaupun nak g tempat yang hanya sekangkang kera..memang pakai sebab bosan r bunyik tu....
tapi adala hamba allah ni... senyum je ye dia memang tak suka bunyi satu hal...dan dia juga tak suka pakai sealt belt sebab tu saman tali pinggang banyak ngan dia...jadinya....dengan menggunakan kepakaran yang dia ada..maka terhasillah mende alah tu....dia siap suh abang ipar dia yang buatkan mende alah ni....bijak jugak......maka terjadilah mende ni
<
<
<
<
<
korang tak de kan?kan?kan?hahahaha...jadinya mrblack tak bising lagi r walaupun incik tunang tak pakai sealt belt....hahahaha..ma cheqna masa mula2 tengok ni...golek suka...sabar jela...
bila menggunakan mende ni memang syok sebab incik tunang tak perlu pakai sealt belt tapi bila time nampak ada roadblock serta tempat2 yang incik tunang kenal pasti ada sekatan mula la lorat gaduh nak tarik tali pinggang..nak buang mende alah ni lagi.....semua kalut hahahahaha
tapi cheqna tetap pakai...rasa macam tak besh kalau tak pakai sebab dah terbiasa dari dulu memang naik je kete akan pakai tali pinggang keledar..bagus kan cheqna???sekian terima kasih hahahahaha
dah dah dah..g buat keje..tak yah nak bermonday blues bagai ye =) 

36 comments:

  1. kah..kah..keraatip suggh la...

    cdah pun kadang pakai kadang tak..kalu jln jauh pakai ar...rimas ar..seeh kat perut...

    ReplyDelete
  2. jom befikir dibulan ramdhan.. =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html

    ReplyDelete
  3. iols ada gak kenangan pasal seat belt ni...
    nenanti iols blog pasal tu ye...

    tapi kan - kekadang pikir - lecehnya nak pakai
    kalo takat nak pegi tempat yg dekat sajorkkk! hiks

    ReplyDelete
  4. mama
    tu la pasal...
    limited edition ni
    hahahahaha

    ReplyDelete
  5. cik dah
    cheqna memang pakai okmo....
    tapi kalu naik kete org lain pandai plop dok paka
    hahahahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha.... selok sapa suker...
    bulih plok mikir gitu... he3...

    ReplyDelete
  7. zue annaleeya
    hahahaha
    doh nok cari mane agi lelaki sepandai ini..hahahahahaha

    ReplyDelete
  8. memang bernas idea nie..cik hubby memang tak suka pakai tapi cik jue wajib..

    ReplyDelete
  9. hahahaa....kreatif..!

    smpai mcm tu sekali penangan malas pakai seat belt..ape2 jela cheqna..hehee cheqna jgn tk pakai pulak tau..!

    ReplyDelete
  10. cikjue
    kengkadang lelaki memang malas kan nak pakai..rimas kot...hehehehe

    ReplyDelete
  11. fieza79
    cheqna pakai kak.....mana leh tak pakai hahahahaha

    ReplyDelete
  12. kakzakie
    memang itulah niatnya kot hahahahaha

    ReplyDelete
  13. kena pakai utk ..
    bila fikir utk keselamatan kan :)

    ReplyDelete
  14. aku pun mcm ko cheqna..tak reti kalau tak pakai belt ni...asal masuk keta je terus pasang belt..tapi kalau duk belakang aku tak reti lak pasang seat belt ni..apesal ntah..tak biasa kot...huhu...

    ReplyDelete
  15. ati masrif
    of coz cheqna pakai
    tapi lelaki ni maklum jela...malas yang hamat kalau bab pakai tali pinggang =)

    ReplyDelete
  16. wahida
    aha la kak...sama r..kalau duk belakang jangan harap nak pakai =)

    ReplyDelete
  17. ekekek akak pun malas nak pakai seat belt nie .. lebih kurang je ngan adik tau ! :)

    ReplyDelete
  18. ieda
    saya rajin kak..incik tunang saya yang malas =)

    ReplyDelete
  19. ekekekke...mcm tu pun bleh ka??layaaannnnnnnn.............

    ReplyDelete
  20. mrs eady
    boleh...incik tunang cheqna membolehkannya hahahahaha

    ReplyDelete
  21. SALAM,
    KAN ELOK PAKAI? UTK KESELAMATAN KITA JUGAK !

    ReplyDelete
  22. Bijak..bijak..hihihi...tapi klu jalan jauh2 n masa laju jgn x pakai pulak..tuk keselamatan tu..:-)

    ReplyDelete
  23. permata soffhas
    sangat bijak hahahahaha
    kalau drive jauh insyaallah pakai...=)

    ReplyDelete
  24. hahahahhaha...golek suke,sanggup buat bnda alah ni sbb xnk pkai seat belt..memag la..adik bradik same je..eerr,'kami' pnh kne saman psal bnda alah ni...2-2 kalut tarik seat belt..tp nasib x mnyebelahi..tuan polis nmpak gak..hahahaha

    kbetulan aritu sy x pkai...sblom2 ni pkai je,die je yg xpkai...xpnh buat,skali buat terkantoi plok..ni yg malas nk buat salah ni..*alasan*

    ReplyDelete
  25. docmuda
    lain kali jangan dibuat ok =)
    patuhilah undang2 demi keselamatan bersama
    undang2 dicipta bukan untuk dilanggar hehehehehe

    ReplyDelete
  26. Bijak! Haha

    Pakailah talipinggang keselamatan - mesej ini dibawa oleh Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan :P

    ReplyDelete
  27. daddyziyad
    hahahahahahaha
    tak menahan tu mesej dibawa dari KPKT tu hahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~