Aug 11, 2011

~ cheqna bukan seperti itu....~

assalamualaikum
nasib baik blogspot wat hal sekejap je..... 
kali ni terkeluar dari ramadhan punya citer....ni nak share pasal hati dan perasaan...ouhhh memang berkaitan ngan cheqna ok...dan bukan ngan orang lain tapi tak tahulah kalau korang yang baca n3 kali ni tetiba merasakan sepertimana yang cheqna rasa...kalau sama..jom kita nyanyikan lagu "kita serupa....kita serupa..." hahaha
ok...sila kembali kepada tajuk yang asal.....
cheqna memang jenis yang hati sangat rapuh....yang sangat mudah fragile...sekali orang khianati cheqna selamanya cheqna akan ingat...memaafkan kesalahan..kesilapan or whatever mende2 negatif yang orang wat ke cheqna memang cheqna boleh maafkan tapi nak melupakan memang susah....bila sekali orang dah buat sesuatu yang boleh melukakan..mengguris...menyebabkan cheqna sentap...maksud cheqna perkara2 yang sangat teruk la...susah untuk cheqna kembali seperti dulu ngan dia...maksud cheqna katakan cheqna sangat2 baik ngan A ni..tetiba A buat sesuatu yang sangat tak boleh cheqna terima...maafkan ok...tapi nak kembali rapat seperti dulu tidak mungkin bagi cheqna....
sama jugak kes putus cinta....errr..apa sebenarnya yang cheqna nak citer ni....arghhh..korang baca jela..nanti korang tahu jugak....sebenarnya cheqna nak tanya mende ni.....korang boleh ke add or aprove bekas2 kekasih..wah..bekas2 tu..cam ramai je...hahahahaha...ok balik tajuk asal cheqna....korang boleh ke still berkawan ngan bekas2 kekasih tu...means still berhubung kat fb...twitter..mahupun msj r...boleh???ouhh cheqna sangat tidak boleh....harap maaf...biar r korang nak kata cheqna ni kolot ke...cemburu yang amat ke..tak leh terima kenyataan ke....ehh sape tak leh terima kenyataan??cheqna boleh je terima kenyataan.. tapi cheqna tak leh nak 'memaniskan muka' untuk mengapprove bekas kekasih kat fb ke...layan msej phone ke or twitter...eh jap...cheqna ada twitter ke???tak ada ok....sebab bagi cheqna...over is over...cheqna bukan jenis yang boleh lagi menghipokritkan diri..apatah lagi bila ada orang kata...ala setakat berkawan je pun apa salahnya....ouhh itu mungkin orang lain tapi tidak bagi cheqna....  

setelah hatiku hancur dipermainkan oleh kau....senang2 nak suh aku wat macam tak de pape berlaku????? sorry derrr...its not me....
bagi cheqna....semua tu dah jadi kenangan...tak yahlah nak guna ayat "kita tetap sahabat walau tak dapat bersama" ouhhh..sweet je bunyik kan????tapi tidak pada cheqna....hidup perlu diteruskan tanpa perlu lagi mengambil tahu apa yang berlaku pada kenangan dulu or orang dulu....apatah lagi kalau skang kita dah punyai cinta baru...mesti la nak jaga hati dan perasaan pasangan kita skang kan???
ermm agak2nya la kan....apa perasaan pasangan kita kalau dia tahu kita still berhubung ngan bekas kekasih tak kisahla melalui fb ke..twitter ke or apa saja.....erm...kalau cheqna..jujur cakap..cheqna tak suker.....erm.. tak baik kan cheqna??argghh pedulik...janji cheqna tak hipokrit.....korang camana??????tentu tak kisah kan????
sekian n3 ntah ape2 dari cheqna.... 

44 comments:

  1. Benar kakak pun sama memaafkan boleh tapi nak lupa susah...

    ReplyDelete
  2. Kerasnya hati Cheqna.....saya hormati pendirian Cheqna....yg penting Cheqna kini udah pun menuju alam kebahagiaan kan....lupakan aja kisah silam, jgn diingati...

    ReplyDelete
  3. sama kot, boleh maafkan tapi sukar melupakan...

    tp kak yus takde bekas kekasih...hihi.

    Bercinta dengan dia , kahwin pun dengan dia...

    Akak rasa tindakan cheqna betul, yang penting cheqna bahagia sekarang kan....

    ReplyDelete
  4. first..amy kalau blh xsuka pasangan amy bhbung dgn ex dia..huhhu..amy kisah ngat..hehe

    second, comel blog kakna leni..header tu comel..mb gok ke v...ehehehe..

    third..krajan dpt bonus tu amy xfaham gok bena..sama ada najib kate bg 500 sorg n mukin kerajan negeri tambah pulok..kalu gitu untung r kakna...huhu..jelesnyer..

    ReplyDelete
  5. daya memang tak boleh berkawan baik seperti dulu kalau orang itu khianati kepercayaan daya,

    ReplyDelete
  6. kita serupa...

    mudah nak maafkan tapi nak melupakan? hadoi la...kemain azab...

    ReplyDelete
  7. emm... bagi iols... believe it or not
    iols masih lagi contact dengan my exs tu...
    even kalo hari raya - berkesempatan akan kunjung mengunjung juga...
    pelik kah???

    ReplyDelete
  8. bagi akak x yah le klu nak berapa2 semula ngan xxx tu... buat kacau jer idup kita yang sesedia bahgia ni kan...hehe

    ReplyDelete
  9. Amy : bukan Mb yang bagi la yunk ...tapi hasil kerja keras cheq na la .. cantik menarik tertarik tau blog cheqna skrang .. :) (tolong jawabkan b.p : Cheqna)

    Cheqna : kalau saya, saya pun tak boleh ...takkan approve...kalau ade saya remove semuanya ..dan sgt pantang kalau my hubby ade contact ngan pompuan...lantak la nak cakap jeles nak mampos ke ape ....ta suke..ta sukee....hahahha

    sorry komen panjang buat cam kotak komen sendiri pulak :P :P

    ReplyDelete
  10. bagi ai

    kalu xbf ai tu fahrin ahmad

    ai terima je

    hahaha

    gatai

    ReplyDelete
  11. sama la cheqna..qema pun senang memaafkan tapi sukar tuk melupakan..dan kalau boleh nak lupa terus kenangan lama ngan ex, kalau dah approve kat fb ke twitter ke mesti akan ada gak duk imbau kenangan lampau kan haha

    ReplyDelete
  12. kakzakie
    bukan berdendam kan??cuma untuk melupakan tu memang agak sukar kan??

    ReplyDelete
  13. emme
    cheqna memang keras hati walau kadang2 lembik gok
    hehehehehe

    ReplyDelete
  14. ~yus~
    wah kak...betul2 cinta pandang pertama ni
    hehehehehe

    ReplyDelete
  15. SALAM,
    MENDOAKAN YG TERBAIK UTK CHEQNA . SELAMAT BERPUASA

    ReplyDelete
  16. amyliana
    first : kak na boleh je..tapi kalu lebih2 sendiri mau ingat r

    second : wat sendiri dengan bantuan tutorial MB r...tapi banyok bahang rambang r...hahahaha

    third : kalau kerajaan negeri bagi plop memang untung r hehehehe

    ReplyDelete
  17. daya
    sekali dikhianati memang sukar untuk kembali seperti dulu kan???

    ReplyDelete
  18. wahida
    betul..
    tak leh nak berlagak macam biasa....
    memang hazab sket r

    ReplyDelete
  19. adarnadzmie
    tu r kak
    yang penting masa skang dan masa depan kan kan kan

    ReplyDelete
  20. MB
    terima kasih sebab jawab bagi pihak hehehehe
    sama r....hahahaha gila kejam kan kita???

    ReplyDelete
  21. NM02
    memang peminat kipas mati FA ni hahaha
    ko memang gatai kak
    larikzzzzz

    ReplyDelete
  22. w'slm!
    ooo ni kes 'can forgive cannot forget' le ni ekk.. ;)
    add kt fb mmg akk ngaku ade buat.. tp gitu2 je le.. takde agenda nk 'merujuk semule'.. mintak dijauhkan!

    ReplyDelete
  23. azeeda
    wah..pengakuan eksklusif ni
    hehehehehe
    mintak jauh ye mende2 yang tak besh ni...

    ReplyDelete
  24. hana pon sama..xnak dh ambik tahu kisah org2 yg pernah sakitkan kita.. biar bawa hidup masing2 :)

    ReplyDelete
  25. hihi kat fb ajee tu ada je exbf. tapi tak semua (wahhh macam banyak jeee) di approve. ada je yang tak. rasa nervous plak. lagipon takut memudaratkan. hehehe

    ReplyDelete
  26. Sy ada approve x-bf dlm fb. Tapi tak rs pe dah. Sakit hati tu dah berlalu. Apa lagi bila sy dah kawen n ade anak.

    Pnh dia start cite psl memori lama (w'pun sy dah kawen n dia pun da kawen). Tapi sy tegur dan awal-awal dah bagi amaran yg sy tak suka dgn cara baik. Smpi skg, dia menghormati sy. Dan sy tak amik kisah lagi....

    Ape ade hal. Suami sy juta kali lebih bgs dari dia.

    =D

    ReplyDelete
  27. ambe pun sama lah,kalu maafkan tu buleh lah..tp nok lupa payoh jugak..tp ambe dok kisah ah nk berhubung ngan ex boypereng ke member ke....tp kalu hok nyakit hati sgt, sorry ah ambe nok berhubung..bye bye..ahahhha

    ReplyDelete
  28. kental semangt cehqna kan...
    huhu...bagus2
    tang pakwe tu biar let go jer..
    doakan jer dia dpt lebh baik...
    n moga kte pun dpt yg lebih baik...

    ecah pun kalo seseorang tu dah wat 'taik' dgn ecah sory la...
    xde kot nak mesra baek mcm dulu...
    maaf tu blh..tp nak lupakan mngkin mengambil masa...

    ReplyDelete
  29. mommyfara
    of coz suami kita yang terbaik kan...

    ReplyDelete
  30. cik ecah
    kan kan kan
    memang amik masa sket kan...

    ReplyDelete
  31. saya setuju...eh,xde butang like la plak...

    ReplyDelete
  32. doc muda
    kekgi2 kene request ngan blogspot suh wat butang like =)

    ReplyDelete
  33. ada, kat FB. tapi amsing2 dh kawinkan. kadang2 sibuk juga ex nak ambik tahu pasal saya. last2 saya ckp "semoga menjadi suami dan ayah yang soleh, fokus pada family masing-masing".. lg senang hide terus

    ReplyDelete
  34. idazs
    bagi cheqna..senang tak yah approve or add ko tak yah tahu hal aku dan aku tak amik tahu hal ko

    ReplyDelete
  35. dulu kita seropaaa...kalo dia muncul saya larikkk jauh2 tak sokakk langsung la gamaknya...tapi skang ni rasanya dah tak kesah kot..kalo dia dtg dok tanya kabar saya layan kan jek tapi saya tak pernah la pulak nak tanya khabar dia...hehe tak pe cheqna masa cepat jek berlalu..

    ReplyDelete
  36. bitt
    lama2 dah jadi lain kot..dah takde pape kot hehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~