Aug 15, 2011

~baby seberat 3.51kg selamat dikeluarkan ~

assalamualaikum..
malam 14hb Ogos kul 445am..dapat sms dari kak uda...one of classmate...housemate n rakan sejawatan mate...hehehehe..
"salam..dengan rahmat dan izinNYA sy telah selamat melahirkan bayi perempuan dgn berat 3.51 kg di Kuantan Specialist Hospital pada 13 Ogos 2011 secara pembedahan..amin.."
dalam keadaan mamai nak bangun sahur..cheqna baca sms tu
"hah????czer lagi??apesal plak minah ni..." tapi cheqna tak terus tanya just jawab alhamdulillah n tahniah..
sewaktu kak uda mengandung..yang sebelah dia tu mengandungi je ok...=) masa ni kami kat Tiara Bay Resort PD...masa ni kak uda dah masuk 8 bulan dah..
pastu dah kul 11pagi lebih cheqna sms kak uda tanya nape dia czer jugak kali ni..tambahan due dia sebenarnya on 31 Ogos 2011..anak first kak uda pun czer gak...masalah air ketuban dah kering... kali ni ikutkan kak uda bagitahu hari tu tak ada pape masalah..tapi tu lah Allah maha kuasa kan...kak uda kabo tekanan darah kak uda tiba2 tinggi..so doktor suh czer r tuk kuarkan baby..takut ada pape efek kot...ntah cheqna pun bukannya reti sangat..
pepun..tahniah kepada kak uda n suami..khalil atas kelahiran baby gurl yang kedua ni.....insyaallah cheqna akan g melawat dia kat kemaman nanti...insyaallah...
ni la baby kak uda tu..bak kata kak uda..tembam macam umi dia r..hehehe
besh kan tengok baby ni...hurmmm bila la nak ada baby gak ni...
*pangggg diri sendiri....* 

16 comments:

  1. terkejuk 3.51 kg boleh tahan tu. firdaus dulu 3.4kg rasa sangat. bambamnya dia geram.

    ReplyDelete
  2. cik ina
    kan..bambam kan?????kalau bersalin normal camana la gamaknya...

    ReplyDelete
  3. hahah.....amboi cheqna...tak sabo nampaknya nak ade baby sendiri nih .... insyaallah dah selesai yang wajib nanti ade la rezekinya tu :)

    ReplyDelete
  4. mak oii..besarnye die...yg penting sehat n selamat..x kesah la cara lahir mcm mne pon kn...

    baby besar mcm ni mmg ssh la nk lahir normal kn..eerrr,cheqna nk ada baby sendiri???hihihi...cpt la..i'm waiting ni...hehe

    ReplyDelete
  5. besar tu 3.51kg....
    dan memang tembam hoccay... bila tengok gambo tu lah!

    tahniah buat kak uda
    tho iols tak kenal sheols...

    ReplyDelete
  6. huhuk comel kan... haihhh bila la nak merasa ada baby nih.. -_-

    ReplyDelete
  7. MB
    amin...cheqna doakan untuk mb jugak ye =)

    ReplyDelete
  8. docmuda
    insyaallah..masa untuk cheqna dan incik tunang bersatu kan sampai jugak...=)

    ReplyDelete
  9. miloais
    nanti cheqna sampaikan pada kak uda...\thanks ye..

    ReplyDelete
  10. ajee
    insyaallah....
    mesti sampai jugak masanya nanti..
    cheqna doakan yang baik untuk ajee dan suami ok =)

    ReplyDelete
  11. tembamnya baby nie..geram nk cubit pipi tu..anak sedara amy baru kuo gak tp berat 2.04kg je..kecik sgt22.czer jugak...

    ReplyDelete
  12. AMYLIANA
    kak na dok tengok molek lagi ni...
    memang debok r ni...
    2.04??kecik gok tu..dakpe r asal selamat dan sihat sudoh =)

    ReplyDelete
  13. wahhh comelnya baby tu...kalau lahir besar lebih 3kg ni senang nak handle...pejal2 gitue nak gomol2 pon syokkk akekekkkekee

    ReplyDelete
  14. bitt
    ye ke senang nak handle???
    gomol2 memang syok..pejal2 gitu hehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~