Aug 14, 2011

~ apabila ianya mula berbunyi ~

assalamualaikum
well as usual..hari ahad...manyak pening wooooo....banyak benda kene setel..ape lagi bab keje la...stail cheqna..kalau dah banyak sangat mende nak kena setel...cheqna lebih suka relaks dulu..tak mo gaduh gaduh...err gaduh2 tu means kalut2 r..bukan gaduh2 pukul tu ok...jadinya..meh layan blog dulu...hahahahaha
skang kan dah 14 hari pose.....kemeriahan nak sambut raya tu memang jelas terasa r..cheqna??satu hape pun tak buat...kuih ke..baju raya ke...shoping untuk raya ke...rileks je...hahahaha..ala..lagipun cheqna kat umah bukannya ada budak2 kecik bagai...yela yang biasanya excited nak sambut raya ni bebudak kecik je...hah???korang yang besar gedabak ni excited gak ke???hehehehehe....x salah pun..meraikan kemenangan kan??? terpulang pada masing2...
dalam keghairahan menyambut bulan syawal...cheqna sangat kuurrreeennngggg dengan satu perkara....sangat tidak suka...mengganggu...mengganggu sangat2..mengganggu orang nak terawih..dan paling tak besh mengganggu cheqna nak tidur weh....ape lagi..main mercun le...setakat yang slow2 bunyinya tu apa la nak dihairankan sangat kan....ni yang bunyi macam meriam tu..perghhh sakit hati weh.....

stress weh...memanglah setahun sekali...tapi agak2 la weh...kesian kat warga2 emas yang ada lemah jantung ke...latah ke...paling sedih sian kat baby2 yang kecik tu....part paling besh...anak orang lain pandai lak marah...tapi bila anak2 dia main...wat derk je ye....hidup dengan jiran2 memang macam tu....orang lain tak boleh..dia je boleh.....
setakat yang bunyi slow2 ok le...ye la..nak bergembira kan...kononnya la...tapi sekali korang main hamik ko...yang bunyi lebih pada peperangan zaman dolu2 ( ko bajet ko tahu ke cheqna )...arghh ghasak r....main mercun bunyi boleh menggegarkan jantung sape tak hangen...tapi nak marah sia2 weh..sebab yang mereka main jauh dari umah cheqna...tetapi bunyi dan gegarannya tu dapat dirasa hingga ke umah cheqna...habis camano???takkan cheqna nak g mengamuk plak kan???urut dada sambil berzikir jela.... 
pada yang ada anak2..adik2...tengok2 la mereka semua tu...main mercun main gak..tapi still kena pantau gak...jangan plak beraya tak cukup anggota plak nanti..mintak jauh....
ok...dah tu je..sila sambung wat keje =) 

8 comments:

  1. betul tu cheqna, nasib baik umah cik ina dorang main mercun secara kecil-kecilan je, orang kata bunga api. cik ina ni telinga nipis, kalau dengar meletup tu, mahu tak dapat tidur.

    ReplyDelete
  2. kat area umah su pun sama... dpa main mercun berlarutan spi ke tgh malam... betul2 mengganggu waktu tdo,,huhuhu

    ReplyDelete
  3. cik ina
    tu r..
    cheqna memang tak boleh bunyi bising2 ni
    tapi terpaksa bertahan r

    ReplyDelete
  4. sue
    tu la pasl
    mengganggu sampai waktu tido memang nak marah...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~