Jul 1, 2011

~ kronologi ke PD - Trg ~

assalamualaikum..
yuhhhhuuuu...lamanya tak bersiaran * perghhh bajet artis ni..feeling2 pemes ames ni* lalalalalalala
alhamdulillah..cheqna selamat sampai dari PD kul 10pm malam tadi...penat??hanya Allah yang tahu...jom ikuti sorotan perjalanan cheqna..layankan gambo ye =) ghasak...ni n3 pnjg..cheqna malas nak wat episod2 bagai ni......=)
kami on the way ke PD..ekceli abang halim n shahlan amik cheqna kat umah kul 11am..mereka gerak dari besut dalam kul 9am ..apa yang penting...GPS tu..sebab semuanya buta bab2 jalan ni...hahahahaha..ooo GPS itu ditaja oleh kak uda.....=)
ni masa kami berhenti kat gambang kalu tak silap...berhenti solat....makan....kan ke moto cheqna bergambar walau di mana saja berada.....jadi janganlah pelik...time ni shahlan g belakang bukak beg dia sebab ada tragedi tragis berlaku.....lalalalalala
ok.....suar shahlan koyak....sila gelak......muahahahahaha,,,kejadian tragis ini berlaku sewaktu kami berhenti solat....ikut kata shahlan.....kejadian ini berlaku tatkala dia duk tahiyyat akhir rasanya......ntah apa yang dimakannya tak tahulah....eh tahu.....dia makan ikan baung....ikan kerisi....budu....ulam....lalalalala...kami lunch kat kemaman....sempadan nak masuk pahang...ntah apa nama kedai tu...lupa....tapi dekat ngan kedai Monira...orang belah2 kemaman tau la kot.....
 wallah...ni dah masuk KL.....ayorkkkk....cheqna kalau bab2 jem ni memang failed r...mula r rasa macam nak muntah...pening...loya....mencik tau......
dah sampai.......kami sampai kul..kul bape erk.....kul 8mlm lebih2 kot...tu pun sebab tak jumpa cari tempat ni...ye r...dalam surat kata Tiara Bay Resort..GPS tak dapat kesan...upa2nya...Tiara Beach Resort...letih weh....pastu yang beshnya....bilik punya la jauh.....macam apartment gitu....hadoi.....kesian mak buyung aka kak uda....dia pegnen dah 8 bulan.....tapi kena gak g kursus..nak wat camana...
keletihan terubat dengan dapat makan..muahahahaha...semua yang ada kat dalam gambar ni shahlan yang makan....lalalalalala.....dah dapat imagine kalau kata gini depan2 shahlan ..camana jawapan shahlan sekali ngan memek2 muka...hahahahahaha
ok..ini hari pertama kursus...ekceli 28hb tu kelas stat kul 4-5.30pm...untuk taklimat n ice breaking..malamnya kul 830 -10.30 untuk pengenalan alat ujian psikologi...tapi batal..yahhhhhuuuuuu..hahahahaha..so semuanya stat pada 29 Jun 2011.....
ni ngan mak buyung...yang bukan mak buyung plak lebih2 berkelubung....sejuk weh....hahahahahaha...yang beshnya...patutnya 29hb malam pun ada kelas....tapi penceramah habiskan petang tu jugak...suka suka suka....hahahahahaha
 tag tu pihak urusetia bagi untuk kami dapat main2 kat waterpark tu...tapi tak koser makcik sebab bikini lupa bawak..muahahahahahaha.....letih weh nak main2...lagi satu memang tak bawak baju spare pun.....yang sebelah2 tu ujian yang perlu kami buat r....sakit kepala.....
 cheqna yang ayu lalalalalalala bersama kak uda aka mak buyung.....baju n tudung yang cheqna pakai tu adalah pemberian incik tunang masa birthday cheqna hari tu.....kami bergambo depan lobi hotel dalam perjalanan menuju ke dewan tempat kami kusus...
 mari sama2 memeningkan kepala ngan data2 dan juga graf dan pelbagai lagi ngan nombor2 dan juga laporan......
 pemandangan dari luar Tiara Beach resort ni...
 lagi gambo..apartmen kat tiara beach resort
 boleh main2 kat sini..
 yang ada anak2 besh r bawak main2 kat sini...
 last but not least...of cozla tuan punya blog yang ayu....muahahahaha...kompem koraang muntah baca statement cheqna kan???ala cheqna tahu,...kebenaran memang pahit untuk ditelan.....lalalalalalalala
dah..tu je...tepat kul 1230pm..kami gerak balik...g melaka dulu sebab shahlan ada pogram ngan staf opis dia kat sana.....sesat la jugak 1 jam nak cari hotel permaisuri kat MITC tu...hehehehehe..pepun semuanya selamat....
eh...cheqna ada alami peristiwa mistik kat sana...korang mesti tak nak tahu kan???sebab korang takut kan kan kan?????
daaaaaa

8 comments:

  1. Cee citer cer citer... :)

    p/s : InsyaAllah mama akan berada di Hotel Grand Continental, KT pada 15/7 malam hingga 17/7 tengahari.

    ReplyDelete
  2. wah dah balik kursus ye cheqna..best kalau g kursus ada teman gini, qema asik g sorang je tu malas nak p kursus kalau kena stay huhu

    ReplyDelete
  3. hahaha...yg ni la yg ditunggu2...hehehe,dah selamat balik pon cheqna...alhamdulillah...

    cantik baju yg incik tunag bg tu...pandai jugak pilih ek...

    eh,ada correction kt situ..sape ckp takot nk dgr cite mistik???cite la...nk tau gak nih...cam best je..hehehe

    ReplyDelete
  4. mama
    oh ye ke??
    petang jumaat mama ada pape pogram tak???kalau tak de leh kita jumpa...nanti mama bagitahu neh =)

    ok..nanti cheqna citer =)

    ReplyDelete
  5. qemaishak

    alhamdulillah dah selamat sampai...hehehe
    cheqna tak kisah...almaklumlah cheqna kan jenis talkative..jadi senang nak join sesape sahaja....=)

    ReplyDelete
  6. doc muda
    tu la pasal...pandai gak incik tunang ni milih...hehehehe..
    nanti akan dicerita ok..=)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~