Jul 22, 2011

~ kerja cheqna di hari jumaat ~

assalamualaikum..
start petang semalam sehingga malam tadi cheqna panas hati..line streamyx kat umah tetiba buat hal...jadinya tak leh nak online....tepon 100 katanya ada pihak dia akan cuba chek n baiki ape jua keadaan yang menimpa line kat umah cheqna ni....
sudahnya bangun pagi ni dah dapat online...yihhhhaaaaa..
err...lepas siap mandi..basuh kain tudung..tudung basuh tangan ok.....ngemas2 umah sebarang dua...cheqna rasa macam nak wat puding trifflle...
jom...
langkah pertama.......ghasak.....main campak je...orang guna buah2 campur...cheqna bantai guna nata de coco...suka2 hati je =)
ni yang dah siap...memang sangat tidak cantik....cheqna memang suka bahang rambang..errr...faham ke??bahang rambang tu maksudnya suka2 hati je....
nape kastard cheqna jadi gitu??mencik tau....rasa camana???ntah....cheqna ni tak makan benonya mende2 cam gini....buat boleh...karang bila dah keras suh ma try n kutuk cheqna habis habisan...hahahahaha anakmu ini reda ma....muahahahahahahaha...
bagi incik tunang r sket karang sebab karang dia jadi driver cheqna jap..hahahahah...tu pun kalau dia sanggup nak makan r.......

28 comments:

  1. emm akak pun boleh jd judge but nk bg tips akak pn tk pandai naaa

    ReplyDelete
  2. mrs eady
    kak...ma cheqna baru rasa sakni..ok not bad r rasa dia...muahahahahaha

    ReplyDelete
  3. maya mayana
    hehehehehe
    so apa kata judge???

    ReplyDelete
  4. waahh.. nata de coco byk tuu.. saya suka saya suka.. hehee

    ReplyDelete
  5. sedapnya cheqna.htr sikit kat lea dipuchong ni.

    ReplyDelete
  6. wah... merahnyer mak ngah..... eh, cheqna..... macam best, tapi rasa x tau la kan.. hehe

    ReplyDelete
  7. sedappnya....rasanya kan cheqna custard tu cheqna kena bacuh semuanya dulu kacau sampai semua telarut baru masak atas api gituw..cuba try next time ;)

    ReplyDelete
  8. Wah rajin buat xrajin makan nasib baik jauh kalau tak rela je jadi yang suka makan ni haha

    ReplyDelete
  9. jadik juga le tu... janji sodappp...hehe..

    ReplyDelete
  10. sedapnyeeee cheqna...
    pernah gak buat tapi dulu2 jer laaa...

    ReplyDelete
  11. amyliana
    tu kata..tapi tadi ma kak na makan katanya sedap...cuma kastrad tu ma kata macam berapah sket..=)

    ReplyDelete
  12. lia
    satu bekas cheqna bubuh nata de coco tu hahahahaha

    ReplyDelete
  13. moon lea
    ma cheqna kata sedap hehehehe
    ala..kalau pos kompem2 abang posmen yang makan dulu..
    ngeeee

    ReplyDelete
  14. maszmadi
    rupa besh mkan pun besh...hahahahaha

    ReplyDelete
  15. bitt
    susu cair yang cheqna panaskan ngan sedikit gula dicampurkan dengan kastard yang dah cheqna kacau ngan air sejuk..bila dicampur ngan susu atas api terus pekat....
    nanti cheqna cuba lagi...=)

    ReplyDelete
  16. wahida
    letak kak...cheqna letak kek apollo..hahahahaha

    ReplyDelete
  17. qemaishak
    cheqna memang kurreenng sket bab2 makan mende2 cam gini...buat suka tapi tak de sape nak makan r..

    ReplyDelete
  18. wuming
    tu baru tengok..lum cuba lagi...hahahahaha

    ReplyDelete
  19. ainnoraini
    cheqna tak makan mana mende2 cam gini ni...hehehehe

    ReplyDelete
  20. azrina 0307
    kan akak kan kan kan??
    hahahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~