Jul 2, 2011

~ genap 2 bulan..~

assalamualaikum...
yuhhhuuuu..
wallah tajuk..tak leh blah...padahal yang nak diceritakan tak de kena mengena pun...hahahaha biasa r cheqna kan....ekceli...1 Julai 2011 genap 2 bulan cheqna menjadi tunangan orang...alhamdulillah setakat ni semuanya baik2 sahaja.....gaduh??biasa r tu....bak kata incik tunang...saje je cari kes nak gaduh...yang biasanya cheqna la yang cari kes...hahahahaha...sejak dari zaman berkawan lagi memang kami cam gitu...
hari ni..kul 2pm..cheqna gerak dari umah menuju umah incik tunang sebab kami nak g umah salah sorang staf cheqna yang melangsungkan pertunangan pada hari ini...yang beshnya..dua2 tak tahu jalan..hahahaha..dengan bantuan wani...kami sampai gak......
masa sampai pihak lelaki lum sampai lagi...dalam kul 330pm gak kami sampai....jadinnya nak bergambar kat pelamin tak leh r..sebab nanti kang tak pasal2 cheqna kena marah sebab bawak kuar si nisa tu....
eksklusif.....korang tak yah wat2 tanya r sape kat sebelah cheqna tu..belasah kang.....baru perasang...tinggi upanya incik tunang cheqna ni..almaklumlah..tak pernah bergambar gini ngan dia...hahahahaha.....kami sampai terus jumpa nisa...makan n balik..natijahnya...lupa nak amik baju yang cheqna kena pakai 5-10 julai ni...dahla ahad ni tak masuk opis.....alahai.....
lepas habis majlis nisa..cheqna ngan incik tunang g ke TTC..sebab ada PC Fair kat sana..incik tunang nak beli apa yang dihajati...tgh usha2...tapi masa ni incik tunang dah beli dah.....
kat kedai ni...nampak tak barang2 kat atas tu??ada 12 barang percuma boleh didapati setelah membeli laptop disini...cheqna rembat pendrive dari incik tunang...kingston 8gb..hahahaha
incik tunang beli acer iconia ntah apebende ntah...ala yang boleh cabut tu...tinggalkan keyboard sorang2 kalu tak nak guna..leh touch screen...tu harganya la tu..1699..
hasil rembatan cheqna
mp3 car..RM22 hengget..mr black dah lama tak dinodai ngan mende alah ni...=)
 kamera...rege RM399..tapi sebab happy hour..rege jadi RM350....cheqna rembat 1..
ni dapat sebab cheqna daftar untuk pasang streamyx...cheqna pendaftar ke15..kira bertuah sebab dapat lucky draw..g cocoh belon...dapat kertas tertulis pendrive,..so dapatlah pendrive apacer 4gb...dahlah cheqna rembat pendrive incik tunang 8gb..hehehehehehe..rezeki......
incik tunang masih duk sibuk study iconia dia...cheqna plak lum study lagi kamera cheqna tu..hehehehe janji dapat snap gambo sudah....
2 Julai 2011...last PC Fair kat TTC... 

14 comments:

  1. amboi....sakannye mmbeli...bestnye,murah rezki cheqna...doc muda punye pndrive,,dua2 dah hilang...dua2 plak yg 4Gb plunye..huhuhu,biase..pinjam2..tgk2 xde dah...xde rezki la tu..

    tinggi gak...tp klu cheqna tgk doc muda punye...golek suke rsenye...separuh badan klu brdri sebelah....x sanggup nk tgk..huhu

    ReplyDelete
  2. pejam celik dah 2 bulan ek...tak lama je lagi tu nak buat nasi minyak kan?

    ehehehe...

    ReplyDelete
  3. kejap aja kan masa berlalu dah 2 thn jd tunangan org.. hehe.. wahh byk hasil tangkapan ye..

    ReplyDelete
  4. docmuda
    tahu doh...memang encikhensem awk tinggi gak orangnya....
    beli baru ok =)

    ReplyDelete
  5. ~asha~
    insyaalah kak..
    tgh mencari tarikh2 yang sesuai skang ni

    ReplyDelete
  6. Lia
    tu la kata...kejap je masa berlalu..
    banyakla jugak hehehehe

    ReplyDelete
  7. Tinggi rupanya bakal menantu mama tu, ya? :)

    ReplyDelete
  8. pc fair yer cun la...tapi tengah kontang ni nak rembat semua harga rm100++ hehhehe, anak i tengok yg mp3 kereta tu terus la teringat dia hilangkan remote itu disuatu ketika...hehe

    ReplyDelete
  9. JCMB
    hahahaha..cheqna pun menumpang yang incik tunang je...hahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~