Jul 19, 2011

~ bukan nak sangat cerita..tapi kadang2 keadaan memaksa ~

assalamualaikum..
yuhhuuu..ermm....mesti anda yang sentiasa ikuti perkembangan cheqna yang sentiasa kembang ni seakan terperasan..sejak akhir2 ni cheqna suka bercerita pasal incik tunang kan kan kan??ikutkan hati tak nak citer sangat tapi ada sesuatu yang berlaku menyebabkan cheqna terpaksa bercerita....cheqna pun dah bagitahu incik tunang dan incik tunang tak kisah tapi bab yang ni memang incik tunang tak leh terima r..hahahahaha...nak sangat menipu kang....hahahahaha
ok..kisahnya begini...
dulu2 cheqna pernah share dalam blog ni pasal seseorang yang sangat minat kat cheqna dari sekolah rendah lagi...puas dia jejak cheqna...akhirnya terjumpa gara2 FB..so cheqna macam biasa r...berkawan jela kan...masa ni tak kenal lagi incik tunang..pada cheqna berkawan macam biasa....sumpah tak ada pape perasaan...sape yang kenal cheqna tahu r cheqna camana..
pernah la kuar makan sekali...tu pun sebab dia merayu sangat2....so cheqna dengan tak menaruh apa2 niat serta prasangka ikutkan je....lagipun ma tahu...rupanya dia nak lebih...duk sibuk cerita kisah zaman kecik2 yang dia memang minat sangat2 kat cheqna...siap tahu semua perkembangan cheqna...cheqna memang tak leh terima sebab cheqna memang tak ada perasaan langsung..bagi cheqna just friend....tapi dia seakan memaksa...masa ni cheqna macam menyesal la plak sebab layan dia...tapi kalau tak layan kang kata sombong lak...haishh serba salah dibuatnya...sudahnya cheqna senyap cam tu je...dia still msj..kol...tapi cheqna tak layan..sebab cheqna tak suka...cheqna pun tertanya2 gak kenapa cheqna tak suka...walhal cheqna tak de sesape masa tu..tapi benarlah Allah maha kuasa...hati dan perasaan ini kita tak leh paksa..
dia still tak mengalah...siap nak suh family dia datang jumpa untuk merisik bagai la..apa la....tapi cheqna tak layan..tapi cuak gak..kang dibuatnya betul2 tak ke naya cheqna..almaklumlah sekampung weh... 
dia stil gak ganggu walaupun cheqna tak layan...sehinggalah cheqna berjumpa incik tunang...walaupun cheqna dah jelaskan pada dia cheqna dah ada 'orang' still dia ganggu gak..dia tak percaya...katanya itu hanya alasan untuk cheqna jauhkan diri dari dia...cheqna tak tahu nak buat apa lagi...cumanya setiap msj or kol dia memang cheqna tak layan r...tapi dia still gak ganggu..
hinggalah cheqna melangkah ke alam pra perkahwinan... perghhh ayat tak leh blah bila dia still ganggu n cheqna bagitahu pun dia tak percaya...sudahnya cheqna wat derk je...bagitahu ma..bagitahu incik tunang...mereka nasihatkan jangan layan...biarkan...
sehinggalah suatu hari..setelah hampir sebulan lebih cheqna bertunang...dia ada msj bagitahu dia baru je percaya yang cheqna dah bertunang...sebab dia tengok gambar...ermm..tertanya gak camana dia leh tengok gambar erk??cheqna tak upload dalam fb..kalaupun cheqna upload dia tak leh tengok sebab dia bukan friend cheqna...pastu cheqna teringat yang cheqna pernah cerita dalam blog cheqna bertunang..maknanya berguna gak erk blog ni..
awak...
saya tahu awak baca blog ni....saya harap awak faham dan sedar keadaan diri saya skang yang dah bergelar tunangan orang...awak minat saya..itu hak awak..tapi awak tak leh paksa saya untuk minat dan terima awak...terima kasih sebab minat saya walaupun saya rasa saya ni tak de apa2 keistimewaan pun...nak kata cantik macam nurul syuhada memang tak r... warghh tetiba bandingkan ngan NSNA ni saya harap awak bahagia dengan kehidupan awak skang...dan saya..alhamdulillah sangat2 bahagia dengan apa yang saya miliki skang...kuarga saya, incik tunang saya dan juga rakan2 di alam realiti dan juga alam maya yang sentiasa ada...saya doakan yang terbaik untuk awak...insyaallah..suatu hari nanti awak pasti akan miliki cinta sejati awak..terima kasih =)
erm...sebab tu cheqna banyak bercerita mengaitkan cheqna ngan incik tunang...at least biar dia tahu dan sedar sape cheqna walaupun ada orang pernah kata "ala..tunang je pun...lagikan suami isteri leh bercerai.." nauzubillah...mintak jauh...
skang cheqna ngan incik tunang dah ada tarikh untuk disatukan...skang tengah 'mabuk' pilih pelamin..sekali ngan mak2 kami 'mabuk' sebab semuanya cantik2....cheqna dapat booking ngan Butik Perkahwinan Irdina tau..yang duk Terengganu tahu r...butik ni punya pelamin cantik2 kan??harga pun berpatutan....nak tengok??search je kat FB...

22 comments:

  1. kpd encik yg sedang menunggu..doc muda harap,boleh lah undur dri,once seseorang dah digelar tunangan org..org lain dah x boleh kacau dah,Islam pon dh cakap dah...huhu,mybe cheqna bkn jodoh awk

    cheqna..waaaaa,bkn mak2 je yg pening,dgr2 ngn bakal adik ipar pon telibat skali kne pilihkn tuk korang...hahaha

    ReplyDelete
  2. doc muda
    well...kena la pening secara berjemaah hehehehehe

    harapnya begitulah..moga2 orang itu akan mengerti

    ReplyDelete
  3. Semoga perjalanan hidup anak dan menantu mama terhindar dari segala anasir yang tidak diingini. Amin.

    ReplyDelete
  4. olohhhh..... hrp dia tuh menerima hakikat pasnih...

    wahhhh... tak sabo nak mkn nasi myk cheqna nih...
    bila tarikh tuh??
    mesti lepas raya ork?????
    hehehe....

    apepon akak tmpg hepi utk cheqna...
    jgn lupe jmput.... heheh...

    ReplyDelete
  5. ermmm...susah kalo org tu jenis x paham bhs. Tapi bila dia dh paham ni, harap2 dia dpt trim akenyataan cheq na dh pon jd tunangan org

    ReplyDelete
  6. harapnya dia dah tak menaruh harapan pada cheqna lagi...cheqna pun dah bahagia ngan bakal suami skang ni..

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak menunggu detik bahagia cheqna :)

    ReplyDelete
  8. moga dia tak mengganggu Cheqna lagi. Takut juga kan...

    Semoga segala urusan perkahwinan berjalan lancar dan Cheqna dan Incik tunang berbahagia hendaknya..:)

    ReplyDelete
  9. hamboi... kelas kau nok.


    setia pada tunang okesss

    ^_^

    ReplyDelete
  10. mrs eady
    terima kasih..moga2 kegembiraan cheqna berpanjangan dan melimpah pulok kepada mrs eady sekuarga=)

    ReplyDelete
  11. zueannaleeya
    kak zue..WAJIB mari neh....=)

    ReplyDelete
  12. syariza
    harapnya begitulah....
    semoga dia memahami..

    ReplyDelete
  13. wahida
    harapnya begitulah...
    insyaallah =)

    ReplyDelete
  14. maya mayana
    cheqna sabar je..hahahahahaha walaupun memang tak sabar sebenarnya..=)

    ReplyDelete
  15. NM02
    of coz kak...
    ikut perangai akak la ni
    hehehehehe

    ReplyDelete
  16. paker irdina berapa ribu kakna? amy pun tengoh2 survey gok nie..irdina mmg comel pun..pesona butik ain kat ajil pun comel kakna..situ pakej rm2700..

    ReplyDelete
  17. amyliana
    pakej kat irdina bermula dengan rm1600 sahaja....

    ReplyDelete
  18. kadang bila org terlalu meminati kita terlampau sangat menakutkan juga kan..

    tapi mujur yg tu faham..:)

    ReplyDelete
  19. ~iz~
    memang takut...
    harap2 dia faham r..
    skang alhamdulillah dah tak ada gangguan2 tu..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~