Jul 19, 2011

~ Allah saja yang tahu..~

assalamualaikum..
tak mo cakap banyak...
tengok je..
apa ni???
ni plak apebende????
iron kat bilik opis???amende ni cheqna??
apebende yang ko buat kat opis ni cheqna???
hohohohohoho...cheqna sakit perut.....sapu ubat tak jalan....sudahnya g bukak bonet..amik iron..ironkan kain batik tu....tekap kat perut....sakit...macam ada sesuatu dalam perut seakan menggaru isi perut cheqna...bila sekali ianya menggaru...cheqna tak leh bernafas untuk 5-10 saat..sangat sakit.......
huarghhhh tolong......nak pengsan rasanya.....*period pain*

34 comments:

  1. cheqna, cuba amal hatus sawda tu.. memang berkesan tau utk relief kan period pain ni

    ReplyDelete
  2. akak masa belum kahwin dulu period pain memang sgt sakitt... skrg ni alhamdulillah dah tak der 100%..
    minyak angin panas memang jd kawan masa dulu...hehe

    ReplyDelete
  3. hahahaha....biasala,pompuan..
    bkn cheqna je ada masalah cmni....doc muda tiap2 bln rse....tp bkn perut,cume sakit yg x tau mne punca...sakit,tp xtau sakit kt mne..eerrkkk!!!ada ke cmtu???..
    yg bestnye...cume hari pertama je sakit...hari seterusnya akan dlalui dgn keadaan yg penuh emosi...*biasanya..incik hensem yg kena tempias*...huhuhu

    ReplyDelete
  4. sblm beranak..akak mengalami sengugut teruk gak ni...

    srkg ni lepas beranak dah tak rasa sakit teruk2 sgt dah....

    ReplyDelete
  5. alamakkkkk.... dasatnye cheqna.. apa kata iron je terus perutnya.. takpe.. jangan malu2.. mwehehehe larikkkkkk

    ReplyDelete
  6. Kena ambil ubat kat klinik ni. Dah ambil, kena makan ubat tu. Semoga segera pulih ya...

    ReplyDelete
  7. kawin cepat..ilang sakit tu nanti..hee
    joking ye dear

    ReplyDelete
  8. maajun anggun bistari tu dah start makan ke belum??

    ReplyDelete
  9. ala keciannye cheqna...
    teruk jugak sengugut cheqna ni ye...

    kene makan ubat kalu dah mcm tu sakitnye...

    ReplyDelete
  10. hana faza
    thanks 4 the info
    insyaallah cheqna cuba =)

    ReplyDelete
  11. adarnadzmie
    teman baik cheqna adalah minyak afiat kaler hijau yang panas tu dan juga tungku...

    ReplyDelete
  12. docmuda
    kali ni sangat2 sakit...lain dari biasa...incik tunang kat KL skang so tak leh nak mengada2...
    huhuhuhuhuhu sangat2 sakit ok...part tak leh bernafas tu memang sangat menyakitkan...Allah je tahu

    ReplyDelete
  13. misya
    cheqna dah minum 100 plus..
    panadol tak de la plak dalam handbag ni..

    ReplyDelete
  14. ~asya~
    perubahan hormon ke gane kak??
    hehehehehe
    *gatal*

    ReplyDelete
  15. ajee
    ko memang jee..saje je nak suh kulit gebu mulus cheqna ni jadi tak cantik...nyampessssss

    ReplyDelete
  16. mama
    klinik???errrrr...
    dah ok kot ni....=)

    ReplyDelete
  17. yan
    kak...kalu kahwin memang hilang erk????=)

    ReplyDelete
  18. cikdah
    cheqna start makan 1 Julai baru ni...skang 19hb baru period...
    dan hasilnya perut cheqna sangat sakit...

    ReplyDelete
  19. ainnoraini
    cheqna nak tunggu habis opis hour..balik nak bertungku je.....
    sakit...

    ReplyDelete
  20. ermmm selalu kalau saya kena pms makan painkiller yg color kuning tu lepas tu tidor...

    ReplyDelete
  21. ceqna
    itu jugak yg akak buat masa bujang2 dulu, boleh guling2 sakit, lepas tu sejuk pun berbeluh semacam je
    dah beranak anak hilang sakit perut tu ;p

    ReplyDelete
  22. JCMB
    cheqna lum pernah makan painkiller tu...
    tadi baring sambil sapu minyak n kain batik yang diironkan..ok la sket..dan jugak minum 100 plus

    ReplyDelete
  23. sayangsayangibu
    ramai yang kata lepas kahwin insyaallah period pain tu akan kurang
    kena kahwin r kalu macam ni

    ReplyDelete
  24. hahahaaaa... pic bikin sensasi aja kalau tak baca sampai habis... wakakaa.

    ReplyDelete
  25. minum air pns..nti rse selase je..sbb skit die jap dtg jap ok kn..

    ReplyDelete
  26. oo dah makan mab erk..mgkin kesan MAB jgk kut..pulas angin lam perut...

    ReplyDelete
  27. cik dah
    mungkinla kot...
    tapi sakit weh...huhuhu

    ReplyDelete
  28. laa..ingat apa tadi..hehee..

    iz ada jumpa tau bantal panas..bantal tu boleh dicas bagi panas..elok sangat tu kalau cheqna beli..rm 35 jer..

    susah2 jer nak pakai sterika tuh..:)

    ReplyDelete
  29. ~iz~
    biasa bantal tu beli kat ane eh??
    senang r kalau ada bantal tu...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~