Jun 7, 2011

~ tahun 2002 punya citer...~

assalamualaikum
yuhhhhuuuu kita kembali lagi dalam segmen mengimbas kenangan bersama cheqna..ye kali ni kita imbas kenangan untuk tahun 2002...perghh dah lama tu..dah hampir 10 tahun ni...ingat lagi..gambo pun masih simpan...
ok..pada tahun 2002 cheqna form 6 kat SMK Ajil...nak share pasal pengalaman apabila dilantik menjadi Ketua Pengawas dan kena handle adik2 dari form 1 sampai rakan seangkatan la...form 6...pengalaman tu sangat2 besh....tatkala imbas kembali mesti senyum sorang2...jom senyum sama2 ngan cheqna meh....
 ni time masa sambutan hari guru....cheqna yang arrange dibantu ngan pengawas2 yang lain r...ce cari cheqna kat mana..lalalalalala
barisan adik2 pengawas lelaki...yang macam cina ni nama glemer apex...ada 2,3 orang yang still contact kat fb la....yang lain tak tahu mana menghilang....cepat adik2 cari  balik akakmu ini..kang senang nak bagi kad..lalalala
 razimah...hetty..azmiza..azita..fazirah(cikgu skang) sunadia (lecturer kat INSTEP kalu tak silap) maznida dan yang kat depan ni lupa r nama..sorry dik...
 ni masa cheqna bawak diorang g berkelah kat air terjun cemerong......main game dulu...=)
 ni pun sama...main game gak dulu....=)
 ni masa cheqna arrangekan jamuan akhir tahun untuk pengawas sekolah....masa ni kat Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu...ermm..rindu r...cheqna dulu memang garangeleh..macam skang tak garang 
pagi2 kat sekolah ada perhimpunan tau..kena baca asma ul husna...ikrar....sudah tu kena beratur r masuk kelas masing2..time ni cheqna akan bawak buku sejarah ke ekonomi ke...buku form 6 kan tebal2...sape yang pakai kain licin..tudung singkat...tak pakai kain dalam...tak pakai simis...baju terlebih nila..kuku panjang..pakai barang kemas ke...perak ke..memang time2 tu gak kene debok( pukul) ngan buku cheqna tu....buku cheqna bukan lebur sebab cheqna kuat study tapi kuat pukul budak2... hahahaha kejam giler cheqna...kalau korang tak percaya..tanyalah budak2 yang pernah berada di bawah bimbingan cheqna dan sama sekolah ngan cheqna..memang gitulah cara cheqna memimpin hahahahaha...
ada sekali tu cheqna debuk budak yang kurus kecik je dengan kesalahan tudung singkat baju kain licin...belum cheqna berkesempatan nak pukul ngan buku dia dah jatuh dulu...bukan sebab takut...tapi sebab terpijak kain sendiri...ala zaman2 dulu kan trend pakai kain labuh sampai sapu semua sampah yang ada....nak marah tapi tergelak la plak....dia plak marah cheqna sebab gelakkan dia....
hahahaha..besh r kenangan dulu2 kan????

8 comments:

  1. hahaha kelakor kalu dikenangkan..
    iuuu garang jgk cheqna ni erk...

    cemerung tu besh..dulu kelab prs selalu wat aktiviti kat situ..

    ReplyDelete
  2. wahida..
    pch pert gelak main game ni kak oi...hahaha

    ReplyDelete
  3. cikdah
    cheqna memang bekeng...tapi baik..hahahahaha

    ReplyDelete
  4. hamizah
    mana ada kak
    kuasa tu yang gilakan cheqna hahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~