Jun 27, 2011

~ sape yang sengal ni????~

assalamualaikum.....
halllluuuuu..miss me???ngeh ngeh ngeh....sengeh...sibuk r...hari ni cuti tapi masuk gak opis sebab lecturer budak praktikal datang nak buat penilaian...sekejap je...mereka datang kul 10am..dalam 1045am mereka dah balik...cheqna terus ke KT...g CIMB..Bank Rakyat..shopping complex abang din aka MYDIN..ASTAKA..The Store n balik....banyak benda kena buat hari ni tapi enjoy.....=)
saje nak share.....
hari tu...cheqna ngan incik tunang( masa kejadian kami masih dalam proses berkawan ) kuar g makan nasi ayam hainan kalu tak silap...ala kat area pantai batu buruk tu...yang tokeinya always kelek tabung duit tu....hehehe..masa ni kami g mana ntah..lupa sudah...tapi kejadian ni memang kami tak lupa....
lepas makan...incik tunang as usual la kan...of coz kunci kete ngan dia...cheqna pun terus menghala ke tempat penumpang..n incik tunang ke tempat ada stereng la....lama gak cheqna disitu..
"nape awak tak bukak lagi kunci ni???" cheqna tanya incik tunang....
incik tunang masa tu macam terkial2 r ngan kunci kete tu...memang kunci kete tu susah sket nak dibukak..
cheqna tengok incik tunang datang ke arah cheqna
"kita lum kahwin kan??" incik tunang tanya
" yela..kita kan kawan skang ni..' cheqna menjawab dalam kepelikan
"kalau kita lum kahwin..sah2 kita tak ada anak kan???"
"kompomla...." cheqna memang pelik...apehal mamat ni tanya soalan macam ni...
"kalau macam tu...ni bukan kete kita...kete kita kat sana.."sambil incik tunang tunjuk kete kami yang sebenarnya
muahahahahaha..golek cheqna suka....patutla cheqna duk try bukak pintu tak dapat2...rupa2nya salah kete weh......
incik tunang perasan kami tersalah kereta sebab dia tengok kat seat belakang ada barang2 baby...tu pasal dia pasti kami tersilap kete....hahahaha
sambil berjalan menuju ke arah kete sambil kami ketawa sambil usha kot2 empunya kete tu tengok kelakuan kami...ngok ngek tul....apehal boleh tertukar kete ni.....asal warna hitam...terus je tuju ke arah kereta model mr black tu.....hahaahaha..selepas kejadian itu...kami always perhatikan no plat sebelum mendekati kereta hahahaha tak nak pisang berbuah berkali2....
err....bila ditanya sape yang bersalah....kami berdua masing2 tak ngaku ni......hahahahahaha...orang yang pegang kunci kete la yang salah kan kan kan???? 

17 comments:

  1. hahahaha...elok lah tu,same2 sengal...hahahaha*x abih lg suke nih*

    seb bek tuan kete x tgk,klu lah ada video situ...memag sah doh ye ata masuk contest...

    ReplyDelete
  2. heheee... soalan incik tunang yg kelakar tu.. hahahaaaaa

    ReplyDelete
  3. eheheheheheehehehe dia mesti angau2....'eh dah kawin ke belum ek skrg ni' sbb tu tak confident gi tanya cheqna 'kita lum kahwin kan??'

    ReplyDelete
  4. hahahaha.... lawak ar... mak ai lagi la, silap masuk kete lagi tu... kami yg nampak gelak mcm nak tebarai gigi..

    ReplyDelete
  5. hahahahaa
    siap tanya soklan utk pengesahan....

    ReplyDelete
  6. doc muda
    kami memang pasangan sengal..bolok okmo =)

    ReplyDelete
  7. Lia
    ngok ngek tul soalan dari dia..sabo jela...hehehe

    ReplyDelete
  8. ~asha~
    dia saje je tu kak eh...dok wape sendik kan...hahahaha

    ReplyDelete
  9. NM02
    tu r kak...
    mesti kelako giler kan...
    buat muka poyo je sebab kaver malu ni..hahahaha

    ReplyDelete
  10. mrs eady
    kami selok suka lepas pada tu....ape la kami ni...hahahaha

    ReplyDelete
  11. ~iz~
    kete sama kaler..model sama..tu yang main bantai je..langsung tak tengok nombor plat dah=)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~