Jun 3, 2011

~ sakit hati....tobak pom..~

2 Jun 2011 ~ kul 1.03pm (sempat cek lam phone ni ) cheqna dapat panggilan phone...masa ni cheqna bersiap nak g panggil Nisa untuk makan...sekali dapat call dari CC ibu jabat..memaklumkan PTD nak jumpa cheqna kul 3pm kat opis...perghhh...dah kul 1 weh..nak makan lagi....nak solat lagi..pulak tu cheqna belum pernah bersua muka ngan PTD ni...dia baru je masuk JKM ni....cuak la jugak....dalam cuak2 tu sempat lagi g makan...ada PTD tu kisah kalu cheqna lapo???baik makan lu....lepas makan g amik baju yang dah siap dijahit...n balik opis solat...siap solat dah kul 215pm....call encik tunang suh dia turun KT sebab of coz susah nak dapat parking...sebab kat situ memang susah nak parking tambah lak hari ni hari khamis..kul 3pm kakitangan kerajaan dah stat balik....
sampai pasar payang area 245pm..memang giler2 punya speed r..cheqna speed mr black 140km..kalaulah jadi pape memang naya r cheqna...dahla tak de hitam putih tapi alhamdulillah cheqna selamat..cheqna g pasar payang sebab encik tunang parking kete dia kat situ terus pick up n kami gerak ke Jalan Air Jernih...sampai opis kul 315pm...as usual..cheqna kan ramai peminat..panggg sedass..bertegur sapa la ngan staf2 situ....sampailah time PTD panggil cheqna...memang cuak...yela first time nak bertentang mata...PTD tu kan laki....eceh....ko boleh blah cheqna.....
n u all guess what????dari Kuala Berang cheqna pecut ke Kuala Terengganu...menyusahkan encik tunang lagi....korang tahu apa PTD tu nak...hah...korang amik...semata2 nak bagi surat ni...surat apa???korang tengok sendiri...
 setakat nak maklumkan mende ni...maunya cheqna tak hangen....ingatkan apa la penting sangat....just nak maklumkan mende alah ni...cheqna dan lagi 2 orang tu akan mengiringi isteri2 menteri dan timbalan menteri sempena sukan Bakti tu nanti pada bulan Julai....hadoi...makcik tensen.....tak sampai 15 minit pun..10 minit pun tak sampai rasanya....wallah....memang tensen....sudahnya cheqna turun dari opis tu terus ke Oldtown  sebab cheqna suh encik tunang lepak situ..sekali bila cheqna sampai encik tunang masih mencari parking....perghhh betapa sekejapnya cheqna bertemu dengan PTD tu....wallah...
sementara tunggu cik abang cari parking..cari air lu...dahaga sebab 'panas' sangat kan...red been freeze..main order je.....bolehlah......cik abang minum pepsi + eskrem coz dia pun 'panas'..tak tahu r panas sebab parking or tolong panas untuk cheqna sekali...huhuhu sebab dia jarang minum ais....
korang jangan tanya tu tangan sape..sah2 bukan tangan cheqna....sebenarnya nak amik gambo makanan tu tapi dah lapar sangat cik abang ni....tak nyempat2...yela terkejar2 sebab cheqna suh dia turun KT tanpa notis lebih awal....
cheqna punya....tengok...sayur dah ditolak ke tepi..bukan diet tapi sebab tengah tensen jadinya pilih mende alah ni je.....besh gak....tuna toast namanya....makan sorang..tak bagi2 sebab cik abang pun makan sorang gak dry ipoh hor fun dia tu...hahahahaha
total untuk 2 orang makan...mak aihh mahal gak air cheqna minum tu.....pasni minum air suam sudah.....30 sen ke 60 sen erk air suam.....bawak bekal air dari umah n lepak kat Oldtown ni tak leh ke????hehehehehe
sudah makan tak balik lagi...g solat lu n lepas tu terus g Astaka....cik abang nak cari kemeja yang sekedondon ngan tema sepupu dia nak kahwin sabtu ni....cheqna dah ada kale tema tu.....dah jumpa....cheqna balikla....kul 745pm sampai umah....mandi2 solat n ngaji...tenangkan jiwa yang agak meradang ngan insiden tadi.......

8 comments:

  1. Looo... surat tu tak boleh difakskan saja ke? Ish ish ishhhhh....

    ReplyDelete
  2. panas2 hati dpt minum frezz agak coll lah kan.hehehe

    ReplyDelete
  3. jauh2 amik itu je, memang tensen ya cheqna...

    takpe, dapat gak minum dan makan dgn tunang kan..:)

    ReplyDelete
  4. ala...positive side nye...dpt kuar mkn ngn incik tunang..kire ok la tu...hehehe
    ble lg nk test mr. black lpas kne service kn??huhu...

    tp memag x patut la org tu,die x pndai gne mesin fax ke????suh la PA die buat...

    ReplyDelete
  5. mama
    itu lah pasal...
    faxs kan saje je la....

    ReplyDelete
  6. rarapink
    lambat gak nak cool tu...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. ~yus~
    tu la pasal kak....
    sib baik leh berpoye2 ngan incik tunang

    ReplyDelete
  8. doc muda
    kalau fikir positif side memang r..tapi kalau fikir sebaliknya memang sakit hati

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~