Jun 23, 2011

~ bezanya cheqna dan incik tunang~

assalamualaikum.....
halluuuuu...warghhh tajuk kemain lagi cheqna ye....alah...bukan nak pomosikan incik tunang la.....cheqna tau bukan cheqna sorang je ada tunang...orang lain da ada suami tak kecoh pun kan kan kan????tak pela....doakan moga cheqna cepat disatukan dengan incik tunang ye...skang ni pun kami memang sedang mencari2 tarikh yang sesuai untuk diijabkabulkan.....
ok abaikan bab kahwinikah ni....bukan itu point utama...apa yang cheqna nak share adalah mengenai bezanya pemikiran kami....tapi rasanya mende ni bukan setakat cheqna ngan incik tunang je kot...bila dah habis baca mesti anda2 semua akan kata...a'a la...akak pun cam tu....laki akak memang cam tu....yela kak...pakwe saya pun cam gitu.....ntah ye ntah tidak...arghh gasak..=)
ekceli...kalu anda dengar sesebuah lagu..adakah anda akan mengkaji lagu itu menceritakan tentang apa??kalu cheqna..ye..cheqna akan kaji..kaji ni bukannya kaji sedalam2nya....sampai setiap perkataan tu cheqna akan kaji...kaji maksud cheqna just amik tahu lagu tu menceritakan tentang apa...so setiap lagu yang cheqna dengar tu cheqna akan tahu r sama ada lagu kecewa ke...happy ke...ape ke...cheqna tak amik kisah sangat bab melodi ni...kalu sedap di dengar sedap r....tak kisah...
tetapi kalu incik tunang cheqna...asal muzik sedap dia layan..dah tak kisah dah lagu tu sedih ke...bahagia ke....tu pasal ada ketikanya dia suh cheqna dengo lagu sekian sekian konon untuk orang yang dicintai...sekali bila da dengar amik ko lagu orang putus cinta....biar betul tunang aku ni..bila ditanya.."abang suka dengo muzik je...abang dok care ke lirik tu...nape ye kata abang dok care doh"....
kalu kami tengah dengo lagu kat radio lam kete cheqna suka bagitahu dia lagu ni kisahnya gini2...dia selalu cakap...maksud lagu tak penting yang penting muzik sedap..abang layan.....tu yang dibantainya tuju lagu frust ke aku tu..huh!!!!
anda sama cam cheqna ke???ke tak layan lagu2 ni????hehehehe...cheqna kan muda remaja lagi.....

18 comments:

  1. Mama pun, asal sedap telinga mendengarnya - mama layan je. :)

    ReplyDelete
  2. owh..nmpaknye kite x same la cheqna,doc muda pon spesis incik tunag cheqna jgok...asalkan lagu best..layan je..xtau maksud pon xpe..hindustan ke,korea ke,english ke,melayu ke,cina ke..sume doc muda hentam..hehehe
    rsenye..bakal psngn pon same,layan e..*erk!!!*

    ReplyDelete
  3. mama
    anak mama ni suka kaji lagu tu kisah pape...hehehehe tu yang tak ngam ngan bakal menantu mama tu=)

    ReplyDelete
  4. ooo tunang ko cam suami cik ina, dengar semua lagu janji muzik best. cik ina plak dengar lagu, lelaki semua cam tu kot tak mengira lagu apa dengar muzik best dorang layan.

    ReplyDelete
  5. doc muda
    ala..awak kan bukan jenis jiwang miwang ni
    hehehehe

    ReplyDelete
  6. hehehehe..sekali dia tuju lagu yg fruss la plak...nasib2...

    salam kenal dari kakD...

    ReplyDelete
  7. sebenar nya lagu jiwang yg frust tu yg sedap dengar cheqna..tk slh tuu encik tunang tuju lagu mcm tu kt cheqna hehee...

    ReplyDelete
  8. cik ina
    ye kot..
    lelaki just dengo melodi je kot...

    ReplyDelete
  9. fieza79
    kak iza..dia bukan jenis yang jiwe2..dengo lagu2 lembik ni...hehehehe

    ReplyDelete
  10. olorrrr... tunang tuju lagu hok frust ke cheqna???? dok patut.... meh nok pulah sket tinge ye... hahahaha....

    akak pon dok dang eh nok cari maksud lagu ker mende... asal sedak dengor jer sudoh...

    tp lagu tema dgn somi ofkosla lagu "jangan pisahkan - deddy dores dan mayang sari..... jiwang dok???? muahhaaa....

    ReplyDelete
  11. perghh kak zue..
    nok pulah linger??ye padang wat selamba tenuk dia je..hahaha dok degih pun..
    owoh..jiwe ngat...hahahaha..
    lagu tema cheqna ialah sehidup semati indigo n juliana banos...boleh dop???hahahaha

    ReplyDelete
  12. kalo hubby kty suka dgr lagu omputeh..kty lak lagu mekayuan.

    ReplyDelete
  13. hehehehe saya sentap siap pesan kalo nak tuju lagu tu biarla bermaksud yg saya paham...jgn la bang bang bang dead dead dead hahahaha konpem sentap punya kannn...hehe tapi tu la music pelbagai, yg dia suka jenis maksud double meaning..pening den..hehe...lagi suka layan movie..tapi suka dengar lagu tanpa suara buleh?? hehehe

    ReplyDelete
  14. JCMB
    lagu tanpa suara??
    ala2 romantik..mendayu2 ke??
    hehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~