May 7, 2011

~ wani kahwin~

assalamualaikum...
yihhhhaaaaa....mood rajin sudah menyerang.....bersedia untuk menelaah rumah ku ini...hehehehe
erm....tak tahu nak share ape...just nak kongsikan apa yang berlaku sepanjang tempoh cheqna berhibernasi...hehehehe
ingat lagi tak pasal wani??ala....yang always tolong cheqna kat opis....or kat mana2 sekalipun tu.....ekceli minah ni dah kahwin...12 mac hari  tu........cheqna tipu dia tau...wani ni 3 beradik...abang dia dah meninggal so tinggal dia ngan adik lelaki dia je...memandangkan kami ni rapat..dia mengharapkan agar cheqna dapat hadir masa dia akad nikah...dia akad nikah pada hari jumaat pas solat jumaat....cheqna punya nak usik dia cheqna cakap cheqna tak leh g coz sebab cheqna kena kursus kat ISM...padahal cheqna kusus 14-17hb..ala saja nak usik....
petang jumaat tu..11 hb mac lepas cheqna solat zohor...cheqna terus g umah dia...dia akad nikah dekat dengan surau perumahan dia...cheqna sampai tengok dia sedang menunggu..dia tak perasang cheqna..bila cheqna g duk kat belakang dia...terus dia terkejut...muahahahahaha..... 
dengan 2 kali lafaz..alhamdulillah wani selamat menjadi isteri kepada lelaki yang dicintainya.....mengimbau kisah percintaan mereka..sangat2 sedih...tapi...kalau dah jodoh...tak kemana kan...

walaupun nampak sangat muka cheqna gedabak besar...arghhh tak kira.....hahahahahahahahahaha..cuma masa majlis 12hb tu..kesian r sebab hujan sangat2 lebat...walhal bukan musim tengkujuh pun..tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar...

yang ni plak ngan staf opis gak...nisa namanya...adik pada cheqna setahun...erm...antara yang rapat ngan cheqna kat opis....kami jela yang masih bujang...tapi cheqna lebih advance pada nisa sket...nanti nisa pun akan ikut jejak cheqna gok...hehhehehehe...insyaallah...ape???nak usha nisa??tak payahlah...single but not available ok...=)

yang ni masa majlis menyambut menantu.....hah amik ko...tak pasal2 cheqna menepung dak2 2 orang ni....ni 19hb Mac...mereka ni tak dela jauh sangat kampungnya.....dalam 5 minit drive sampai r..skang mereka bergilir2..seminggu umah wani...seminggu umah serul....apepun..moga hubungan mereka kekal bahagia hingga hujung nyawa....amin...

1 comment:

  1. Ina, cuba spek ribbon, lagi cun, tak pun tanya sidia bingkai spek apa yg ia minat tengok dipakai Puan umah? Cuba..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~