May 22, 2011

~ macamana cheqna tak gebu????~

assalamualaikum...
hai semua...kali ni cheqna nak share pasal bekpes...ye bekpes...sarapan pagi tu.....apa kejadahnya tengah2 hari ko cakap pasal bekpes ni cheqna oi???arghhh gasak....hahahaha cheqna nak tanya anda semua biasa kalau bekpes makan ape ek??ape??roti???cekodok???telur masak separuh??berapa biji????hehehehe
cheqna kan...cheqna kan....suka sangat makan nasi lemak...n nasi minyak di pagi hari....betul.....sebagai bukti..nah amik

nasi lemak ni dulu harganya RM1 je,..skang dah RM1.50 kot....lawan ngan air teh o..cheqna pagi2 memang minum teh o je...dulu teh o 50sen je...skang dah up sket jadi 80sen...nasi lemak ni menjadi pilihan cheqna..wani..faridah...linda..nisa..iwan dan juga haji lan..memang sedap...nampak tak bekas kecik kaler oren tu...tu extra sambal yang kami always mintak...charge RM1 ye tuan2 dan puan2......=)
nasi minyak tu iwan punya rasanya..nasi minyak cheqna tak suka sangat kat kedai ni...cheqna suka kat kedai lagi satu...si baju biru tu namanya wani ye...dah kahwin...tak payah nak usha2 la ye....ngeee...
hah..tula bekpes cheqna...habis camano cheqna tak gebu????huhuhuhu...air memang tak lari dari air teh o la...cheqna kureengg sket minum minuman yang ada susu2 pagi2 ni...tak tahu kenapa...bukan sebab masuk toilet pah minum tu...tak minum susu pun masuk toilet gak...hehehhe..anda plak camana??apa menu kegemaran pagi2 ni????
err....cik doc muda..ye ye akak tahu pola makan akak tak comey..jadi sila suggestkan yang terbaik untuk akakmu ini agar dapat mencapai cita2 itu..lalalalala

10 comments:

  1. cheqna, kalo tak gebu, cheqna mesti kurus cengkung, nnt tak cun plak, tak berseri macam mayat hidup, gebu takpe, janji sihat, betul tak cheqna, baru la, tunang sayang....hiks~

    pst: nnt kan tag dari mE tau, harap cheqna sudi terimanya...senang je tag dia cheqna.........

    ReplyDelete
  2. emme
    auw....senyum sendirian cheqna baca komen ni...ngehngehngeh

    ok im waiting

    ReplyDelete
  3. Tak nak komen tentang bekpes tapi nak ucap selamat bertunang kalau belum terlambat, satu lagi misai tu nak sama lebat dengan Pak Nidus...hee3. Bergurau je cheqna, jange maghoh.

    ReplyDelete
  4. salam cheqna.. makan tak salah, cuma kena berpada2 dengan kesihatan ye:) hana pagi susah nak makan berat2, selalunya minum air madu ngan 3 bijik kurma je..tahan sampai lunch:) kalau sempat baru minum susu kambing:P

    tapi sekali sekala pekena nasi lemak, memang wallah..sedap!

    ReplyDelete
  5. hhmmm....bagus,akak dh sedar sndri akan kesalahan akak tnpe perlu doc muda cri senduk tuk ketuk pale lutut akak tu...hu3..
    jd ats pemintaan penulis...doc muda nk suggest kn..
    1.lepas mkn nsi lemak....trus ke toilet (memag akak dh slalu buat pon)..ok..pass
    2.apa kata klu selag selikn bekpes tu..ye2..tau akak suke smbal bilis ..mkn la bnda laen tp mntak la extra sambal bilis..hehe
    3.pas mkn...pusing tmpat keje 2x JLN KAKI bkn nek kete...bai bpeluh..sket..

    dh pnjng sgt...kne stop..len kali plop...

    ReplyDelete
  6. nidus
    terima kasih pak...
    hah????yolo ko??ala pade doh la...huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. hana..
    cheqna nak cuba r...cuba ubah pola pemakanan cheqna...no more nasi lemak or nasi minyak lepas ni...
    chayok chayok...

    ReplyDelete
  8. docmuda
    kan kalu berpeluh busuk pulak nanti...
    huhuhuhu
    i will try r...

    ReplyDelete
  9. ada bag doraemon kan..huhuhu
    bwk mnyak wangi..agak2 ketiak bsah sket2 tu..stop r,jgn truskn...

    ReplyDelete
  10. ada bag doraemon kan..huhuhu
    bwk mnyak wangi..agak2 ketiak bsah sket2 tu..stop r,jgn truskn...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~