May 10, 2011

~ lain kali dengar betul2 ye ~

ahad ~ 8 Mei 2011 ~ area kul 330pm
sedang asyik cheqna buat kerja..tetiba E75 ku yang dah rosak tu berbunyi.....lagu Love the way you live memenuhi segenap ruang bilikku yang semerbak wanginya dengan haruman ambi pur tu.....perghhh....sebijik macam penulis novel ni....pangggg diri sendiri
tengok nama "eh..ustaz marzuki"
ustaz marzuki ni adalah guru kelas cheqna masa cheqna darjah 6 tahun 1995 ok...well...masih keep in touch walaupun tak pernah touch...hahahahahaha
berikut disertakan perbualan kami....tapi dah dialih bahasa r..kang kalu cheqna taip bahasa kami mau jugak ada yang makan kasut saiz 8 ni....hehehehe
" assalamualaikum na"
"waalaikummussalam ustaz..."
"ustaz nak tanya sket pasal bantuan ni"
"bantuan apa ustaz??"
" nila..bantuan orang tua...mak ustaz ni...dia sakit"
"sakit mende ustaz?"
"ala...sakit orang tua...sakit ^%$#@"
hah!!!betul ke apa yang aku dengar ni???????dalam hati r bertanya....tapi still layan lagi ustaz ni cakap..
bla bla..degu dega....pot pet....bla bla...
" ustaz...anak2 dah ada kan..pahtu anak2 keje ok....anak2 tak abaikan mak kan...jadi tak layak r untuk kami bagi bantuan ke mak uztaz"
"alah..orang tua na..orang lain boleh dia pun nak jugak...takpelah ustaz tanya je...terima kasih ye...habis bila nak makan nasi minyak??"
sempat jugak tu...hahahaha
"insyaallah....ada jodoh saya panggil r ustaz....assalamualaikum ustaz"






**********************************************************************************






sakit saraf la cheqna..SARAF...S..A..R...A..F...bukan sakit FARAJ


18 comments:

  1. bagus jugak ustz tu tanya
    sekurang2 dia boleh jawab yg terbaik untuk mak dia kan..

    deqna akk nak ajak masuk GA nih
    http://mycutelife-sayangsayangibu.blogspot.com/2011/05/cuba-teka-kata.html
    kalau sudi ;p

    ReplyDelete
  2. hahahahahahahahha.....
    kahkahkahakahakah....

    mu nih cheqna weiiii... sokmo la bui org selok suker.... sapa kerah perot wat suker selok ngat....

    lenkali dengor molek sket...

    sambung balik... hahahahahahahahahahahahahaha.....

    ReplyDelete
  3. hahahaha...lawak la cheqna, phew..~ skian lame menghilangkan diri, akhirnya kau muncul di depan ku, rindu ku terhenti tergelak juga baca entry cheqna ni, hhehehehe......

    ReplyDelete
  4. sayangsayangibu
    insyaaah deqna akan masuk GA tu begheh

    ReplyDelete
  5. zueannaleeya
    kak zue weh
    cheqna ama g0k nengung
    epas deng0 m0lek baru perasang
    sel0k suka
    hahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  6. eMMe
    hahahahaha
    cheqna mmg tak dengar betu2
    hahahahaha
    nasib baik cheqna diam je kalu cheqna tanya ustaz tu betu ke mak dia sakit faraj tak ke naya
    hahahaha

    ReplyDelete
  7. marinahunny
    hahahaha
    bongok ork cheqna...
    nok wat gane kak eh..terbolah base dia doh....

    ReplyDelete
  8. nasib ustaz tu tak tahu apa yg cheqna fikirkan... Kalau tahu, dia pun agaknya terkedu.. :)

    ReplyDelete
  9. kalau tak tahu, bertanya,
    kalau tak dengar, suruh ulang,
    kalau tak jelas, suruh eja.

    ReplyDelete
  10. ayahanda al lavendari
    kan kan kan..
    padan muka ko cheqna
    hahahahahaha
    malu bertanya sesat jalan...ni la kekdahnya..=)

    ReplyDelete
  11. pagi2 cheqna dah buat lawak...
    laen kali dgr betul2 ye...

    ReplyDelete
  12. ainnoraini
    tu la kak...
    kene dengar betul2 lain kali ni
    komunikasi biar jelas dan terang

    ReplyDelete
  13. heheheheeeeeee....
    dah korek telinga lom minggu ni!!?

    ReplyDelete
  14. ida shazana
    hahahahaha
    sensored erk???
    sib baik cheqna tak tanya ustaz tu..kalau tak saje2 je kena sound ngan ustaz..hahaha

    ReplyDelete
  15. drsinga
    sebab terlebih korek la jadi cam gini ni...
    hahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~