May 30, 2011

~ kenangan di cameron highlands ~

assalamualaikum
kita kembali dalam segmen mengimbas kenangan bersama cheqna.....kali ni jom sama2 kita imbas kenangan cheqna sewaktu menjadi bidan terjun untuk program lawatan PDK ke Cameron Highlands..erm..tahun 2008 kalu tak silap...
kami pergi dengan 2 buah bas...bertolak dari trg dalam kul 10 r.. transit kat kelantan dulu...esoknya baru gerak ke Cameron highlands..ekceli cheqna baru je balik dari Pangkor time ni..esoknya terus kena jadi bidan terjun...sib baik cheqna baik..keh keh keh..statemen puji diri sendiri
ayunya daku..ok ok..sila muntah skang...tak baik tau korang ni..huhuhuhuhu sambil nusuk bawah meja...ada statemen besh masa kat sini...pok kassim tanya
" eh cikna..sejuk kang kat Cameron tu"
"holah bohhh" cheqna jawab
" doh kita cakap tubik asap r kot mulut kita nanti?" pok kassim tanya lagi
"eh dok eh pok kassim..tubik api la" cheqna jawab ngan selamba...maroh pok kassim...hahahaha
memang sejuk....cheqna kuar malam tu masa g makan...kawan cheqna boleh kata nak duk dekat2 ngan cheqna sebab nak amik haba..wallah..mentang2 time tu cheqna gebu gebas....oit..skang ko tak gebu ke cheqna???hahahahahaha 
cantikkan pemandangan ni?????ni masa g kat ladang teh..standard la kan....memang kena melawat sini....
ni lah pok kassim....dia memang lawak.....cheqna always usik dia....masa cheqna jadi emcee selalu kacau pok kassim dengan lagu
"wahai abang sayang...jangan bahang rambang..mek dah bertunang dengan orang kuala berang..badang kurus panjang rambut perang cacang2..ramai orang kenang mek sorang dia sayang" pok kassim kan rambut cacang...hahahahaha ouh.ni lagu mek siti ngan mat over...kat radio THR biasa r main lagu ni
ok....ni saja untuk kali ni...jumpa lagi..daaaaaa 


14 comments:

  1. seronoknya...
    tp tak sanggup nak redah bukit yg tinggi dan berliku tu untuk ke CH

    ReplyDelete
  2. akak kau ni, ke cameron 6 tahun lepas dik. masa tu pegi animun. skang dalam perancangan utk ke sana mengimbau kenangan lama.. ahaksss

    ReplyDelete
  3. Belum pernah saya sampai ke tempat ini. Beberapa kali buat rancangan tapi tak jadi.. InsyaAllah nak ke sana juga nanti..

    ReplyDelete
  4. sayangsayangibu
    cheqna kan naik bas...besh tengok pemandangan tu...
    memang malas...tapi jadi rajin sebab orang lain yang drive hehehehe

    ReplyDelete
  5. NM02
    sila kak
    moga2 ada rezeki ke kalau kak g sana
    insyaallah amin..=)

    ReplyDelete
  6. mohamad
    moga2 akan tercapai la impian tu ye=)

    ReplyDelete
  7. bestkan kat sne..

    sejuk aje..

    hehe.slm kenal yer kak..

    ReplyDelete
  8. pi CH ni bape kali pun ttp teruja bila dh smpai sana..sebab cuaca nya kan...dingin..

    ReplyDelete
  9. nuyui aka miss nuha
    memang best kat CH
    nak pergi lagi ni...
    jom..=)

    ReplyDelete
  10. fieza79
    memang kak
    cuaca dia besh
    sangat2 besh...

    ReplyDelete
  11. dah lama xgi cameron. last pegi masa kecik2 dolu. dengor citer, klu nak gi cameron, kene gi time bkn peka season cam skool holiday ke.. weekend ke.. sbb klu gi time tuh mmg jemm ya hamat! ye ke?

    ReplyDelete
  12. areleez
    ye kot..pahtu kalau time cuti sekolah kompem mahal hehehehe

    ReplyDelete
  13. tengok ladang teh ni.. tetiba rasa nak g camron plak..huhuhu..
    btw dah lama x komen kat sini... maklumla internet kat opis kene block terutama utl FB & BLOG..huhu nak layan kat umah Lappie plak problem huuhhuhu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~