May 23, 2011

~ kejutan yang sangat terkejut..boleh gitu??~

assalamualaikum....
selamat pagi isnin semua...=)
seperti semua sedia maklum...arwah datuk cheqna meninggal pada tarikh kelahiran cheqna kan..so tak dela sambutan sebab hari tu sibuk dengan urusan pengebumian arwah....moga arwah tenang disana..
ini cerita lain plak..walaupun masih berkisar tentang hari lahir cheqna...
tepat jam 12 malam 18 mei 2011, encik tunang kol...as usual r..cheqna kan tidur awal...hehehe tapi malam tu cheqna tak letakkan phone dalam mood senyap...kalau tak memang kompem cheqna tak akan jawab hehehe..
so...hari jumaat encik tunang ajak kuar..mula tu cheqna tak nak sebab ingat nak kuar hari sabtu..tapi encik tunang bersungguh2 nak jumpa gak...cheqna memang dah agak mesti ada sesuatu yang encik tunang nak buat pada hari sabtu....so setelah dipujuk bagai..akhirnya cheqna kuar jugak...
kul 230pm..cheqna gerak dari umah...encik tunang suh tunggu kat first station....area2 kat secret resepi tu la... as usual jugak...bab2 jalan cheqna failed...hahahahahaha...sampai sana area kul 320pm...cheqna kol encik tunang dan dia dah ada sana...masuk2 first station..encik tunang dah senyum2...sedang elok cheqna nak duduk, encik tunang nak g toilet..cheqna kata la....besey sokmo ni....dia just senyum je...
so tempah makanan bagai...sambil tunggu makanan sampai..sembang2 r...tetiba encik tunang kuar lagi..ingatkan nak g toilet pulok...cheqna wat derk jela...bila encik tunang kembali...sembang lagi sehinggalah encik tunang buat bunyi something like ala..yang selalu orang buat bunyi bila nak panggil waiter tu...cheqna marah r sebab cheqna tak suka orang buat bunyi cam gitu....baru nak muncung2 mulut nak marah ni tetiba...
si mamat vietnam datang bagi bunga n beg kertas...warghhhhh...maunya cheqna tak tergamam....memang cheqna tak terkata pape weh....tengok encik tunang..dia senyum2 sambil berkata " happy birthday sayang"  huarghhhhhh....makcik kelu nak...tau nape cheqna kelu??yela...encik tunang cheqna ni sepanjang kami kenal memang bukan jenis orang yang romantik2 bagai ni...sekali amik ko...mana tak tergamam....huhuhuhuhu..dahlah ada orang lain dalam first station tu.....

bunga...dalam beg kertas tu ada tudung n kain yang encik tunang hadiahkan....sangat cantik...terdiam bila encik tunang bercerita macamana dia g cari kain n nak matchingkan ngan tudung...kesian budak kat ariani tu terpaksa jadi model hari tu..hahahahaha
memang tak de kek sebab cheqna tak makan sangat kek2 bagai ni...cheqna makan kek pisang je...stemek murah..hahahahahaha..bukan tak mboh makan tapi memang tak leh makan...kalau makan mesti pening..sama macam coklat cadburry tu...hahahahaha... encik tunang dah tahu...sebab tu tak de kek...kalau dia beli pun memang sah2 dia yang kena habiskan...hahaha...
apepun..cheqna sangat2 terharu....terharu sebab cheqna tahu encik tunang camana orangnya..dan bila dia buat cam gini memang sangat terharu..bak kata bakal berasbiras....nasib r dapat pasangan kayu....hahahahaha...encik tunang akak tak kayu sangat kan kan kan??hahahahaha
to encik tunang..thanks sangat2....moga kita kan kekal bahagia bersama hingga hujung nyawa...
dan kepada semua yang wish birth cheqna...terima kasih yang tak terhingga..moga ucapan dan doa anda semua akan dimakbulkan...amin.....

20 comments:

  1. yeay!! rasa macam lain je bila cheqna cakap encek tunang.. lepas ni jadi encek suami plak.. tak sabar nak makan nasi minyak cheqna nih.. hihi

    btw, happy belated birthday :)

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday cheqna. harap tak terlambat. Memang surprise gitu ya...

    Suami akak pun kategori tak berapa nak romantik, tapi apa yang dia sekali sekala buat tu yang buat hati kita cair...:)

    ReplyDelete
  3. Tahniah

    D & S.M.E.I
    (Datang & Sudah Membaca Entry Ini)

    ReplyDelete
  4. olorrrrrrr..... romantik jugok chenta hati cheqna nih deh....
    beh tuh klu dpt seprais gini...
    mmg malu2 sbb ader org kan??? tp mau gitu.... hahahaha...

    hepy belated beday cheqna.... ucap skali lg... he3...

    ReplyDelete
  5. ajee
    pastikan ajee hadir ok....
    kalau tak...takmo kawan..lalalala

    ReplyDelete
  6. yus
    thanks kak...tak terlambat lagi..hehehe
    tu r kak...
    sekali dia buat amik ko terkedu....hehehe

    ReplyDelete
  7. zue annaleeya
    dok romantik ane pun kak eh//hati batu benonya..
    lame ke ning beng harap r nak buat sesuatu yang nampak dia romantik tapi dia sangat caring...
    amik nok teh..ye wat sekali nopong kejap...hahahaha

    ReplyDelete
  8. wah romantik tu...sape kata kayu...tak kayu la gitu.....

    tahniah2....

    hepi besday sayang...eh sayang plak.....cheqna...

    ReplyDelete
  9. halamak...gile romatika d amor....sokaaa.......


    mek takpenah dapat gini.....so tumpang member2 je la.. =)....heee.....

    ReplyDelete
  10. mama achik
    time tertentu je kot boleh cam gini
    hari2 biasa??jangan harap..hehehe

    ReplyDelete
  11. ~asha~
    tekoh dok kayu kak..
    kalu tekoh kayu??huh..wat derk je....
    tapi dakpe...romantik tu bagi cheqna time2 tertentu je kan??hehehe

    ReplyDelete
  12. queen
    cheqna baru first time ni
    tu yang terkojat tu..hehehehehe

    ReplyDelete
  13. best best...... salam folo an balas....

    ReplyDelete
  14. memag x dinafikan doc muda mnjerit bace n3 nih...xleh byg klu ad org buat mcm tu,mleleh kot air mata nih...(ble lah agaknye..hu3.T_T.)
    smpai ati bakal biras cheqna kate KAYU??!!!...ish3..tul tu,romantik ni bg doc muda skali skala je leh buat..klu dh ari2,rse geli la plak..huhu..tu bg sy la..sbb skali skala tu la kite akan kenang..=)

    btw..selamat hari lahir..klu nk hadiah,mintak kt adik incik tunang tu yer...

    ReplyDelete
  15. ema
    hehehehehe..
    memang besh...
    kenangan terindah r ni..=)

    ReplyDelete
  16. docmuda
    bukan always menjerit ke????hahahahaha
    tu la...kayu dikatanya encik tunang akak tu...
    ok ok...akan dituntut..
    nway thanks =)

    ReplyDelete
  17. oopsss..yeke??mne tau slalu mnjerit ni???(pasti kne slow kn volume sket kot)....hadoii,konpem mak dgr td nih...

    hhmm..cheqna sure ke die ckp kt incik tunang cheqna???ntah2 die tujukn kt org laen...@_@

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~