May 26, 2011

~ jalan2 kat perak~

assalamualaikum
kita bertemu lagi dalam segmen mengimbas kenangan bersama cheqna...kali ni nak imbas kenangan masa g Perak...umah akak yang no 2...hujung tahun 2009 rasanya..kalau tak silap r...kami pergi with abang no 3 dan juga sepupu...jom layan gambo...

kat zoo taiping..malam2 hari kami pergi ni...punyalah ramai manusia...sempat jugak bergambo...yg tengah tu sepupu cheqna n anak2 dia...

masih lagi kat zoo...time ni kelako..nampak lelaki yang pakai baju putih tu??anak buah cheqna tu..ada satu part kami tertanya2 la mana nya badak sumbu..masa ni naik keretapi yang pihak zoo sediakan tu..sekali boleh along(anak buah cheqna ni la) jawab macam ni..jap jap cheqna tulis balik perbualan kami
"long..mananya badak..mok teh (cheqna) tak nampak pun..."
"tu..ada kat situ" along ni jawab
"mana long??x nampak la...." cheqna bagitahu along.
"ala..yang besar macam che de yela tu badak" dengan selamba badaknya along jawab macam tu
"ko siap long..mok teh bagitahu che de nanti"
boleh along kata cam gitu...habis gelak satu train tu...ala..anak beranak kami je pun dalam train tu...
yang tepi ma cheqna adalah che de...sampai hati anak buah kata cam tu..apa lagi....lepas kami ramai2 bagitahu che de...kemain che de g cari along konon2 nak belasah..hahahahaha..oh..ni kat umah yang akak cheqna sewakan..area2 lost world tambun...apartmen bawah sekali..so kami tidur kat sini r..ni bergambar sementara tunggu anak2 buah yang kecik mandi..

cantikkan view ni..ala2 kaver album gitu..diketuai oleh yang duk depan la...sape lagi...lagi mau tanya ka???lalalalalalalalala
kat sate kajang di ipoh....ni koleksi anak buah..yang pakai sweater je anak sepupu...anak buah yang kecik si akif namanya banyak cekadak sket budak ni......
ni kat mee udang changkat jering erk...malam ke berapa ntah...lupa...3 malam gak cheqna kat Ipoh ni... aktiviti full..full ngan makan...hahahahaha..abang n kakak cheqna la ni...dah makan lewat malam....cheqna memang surender giler r drive malam2...ngantuk weh..
irc aka Island Red Cafe...perghh..memang kembung perut cheqna makan..memang makan semakan makannya..sebab akak cheqna ada kad ahli camana ntah..means kami makan malam tu ditolak dari point yang akak cheqna ada la...ntah cheqna pun tak faham..yang penting kenyang...sangat2 kenyang ok...pahtu mulala cheqna huyung hayang bawak kete...hahahahaha
anak buah yang banyak cikadak......akif..masa ni dia tengah merajuk ke apa....tapi still untuk bergambar gak..hehehehehe...pendek kata memang besh r g jenjalan ke perak ni...tahun 2009 cheqna banyak kuar dari trg..tahun 2010 dan 2011 ermmm...masa tak mengizinkan r..memang nak pergi...bercuti sorang2 tak besh...kena ngan family gak baru besh kan kan kan???
part paling besh...nak balik ganu..cheqna sesat weh.....hahahahahaha
daaaaaa

16 comments:

  1. betol tu..lagi ramai..lagi la meriah..baru seronok..

    ReplyDelete
  2. taiping tu kampung en somi kak ain...

    seronok ye gi jln2...sempat pegi zoo lagi ...kak ain pun dah lame tak gi zoo taiping tu...

    ReplyDelete
  3. sesat? mcm mana boleh sampai sesat tu? cer citer...

    ReplyDelete
  4. cheq na seronok ye berjimba-jimba bersama family. cik ina tak pernah sampai taiping lagi.mesti banyak tempat makan yang bestkan, cam dalam gambar yang cheq na tepek kat sini.

    ReplyDelete
  5. taiping mmg cantik untuk photoshoot.. esp kat taman tasik.. tp akak pun xpernah sampai lagi, walopun org perak jugak...hehehehe... dengar org cerita je..

    ReplyDelete
  6. pernah sekali p perak tp zaman bujang2 dulu la...best la cek na jenjalan erk..dah sesat nak blk trg tu cik na pulun blk guana? hahhaha tanya kat balai pulis ke jln balik

    ReplyDelete
  7. ainnoraini
    kami p malam...besh la jugak kakk

    ReplyDelete
  8. wahida
    well..
    biasa r tu..cheqna memang failed bab2 jalan ni

    ReplyDelete
  9. cik ina dodo cheng
    memang besh
    banyak tempat makan besh
    p r jenjalan

    ReplyDelete
  10. chekna
    ouh ye ke??
    nak pergi gak photoshop kat situ..hehehe

    ReplyDelete
  11. azrina 0307
    cheqna kurreennggg sket mee udang ni

    ReplyDelete
  12. dyea irdina
    cheqna pulun je...
    akhirnya sampai jugak hahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~