May 9, 2011

~ cheqna kah yang bersalah ~

assalamualaikum...
sihat ke???wat pe 2??????
kali ni cheqna nak share pasal majis cheqna baru2 ni....ada citer lucu weh....biasa r cheqna kan.....
masa pihak lelaki sampai perghhhh berdebar cam ape2 ntah....ok lagi.....semua dah naik...majlis bermula.... pihak cheqna mengalu2kan rombongan che kiah pihak lelaki ke umah....
degudegablablabla...
"kita berkumpul disini adalah untuk sama2 meraikan majlis pertunangan antara siti shafina.."
time ni cheqna ngan wani ( yang kahwin tu) golek suka lam bilik..aghh sudah....silap pengantin ni wei...hahahahaha.......kuarga cheqna sambil2 suka sambil2 betulkan nama cheqna....ada suara2 berkata
"nasib baik bukan akad nikah..kalu tak saje2 je tertukar pengantin"....hahahahaha
siap bincang bagai....adik cheqna panggil kuar.....berdebar wei....dengan ayunya cheqna kuar diiringi wani r....


yang tudung koko tu my lurvely mum....yang depan cheqna tu tak yah tanya r..pelangkung kang....hehehehe sebelum cheqna hulurkan tangan tu..mother in law tu be ni bagitahu r kat ma cheqna...
" ni cincin dari anak lelaki saya..satu merisik satu bertunang"
masa ni cheqna dah pening dah..mana satu jari yang cheqna nak hulur ni...part beshnya bila tanya MIL 2 be ni boleh plak mak jawab "mak pun tak tahu" huhuhuhuhu...almaklumah ni kali pertama mak g minang anak dara orang..hehehehehe...sudahnya anda tahu apa yang cheqna buat...
hah amik.....

nah amik....dua dua tangan cheqna kasi..muahahahahaha.....ma ngan mak selok suka......time2 gini boleh lagi kesengalan cheqna kuar.....hahahahaha.......sudahnya...mak sarungkan jari kiri ngan cincin merisik...jari kanan bertunang....alhamdulillah...selamat sudah....

time 2 tunjuk cincin weh........time tunang orang lain ayu je...cheqna????bantai sengal gak time2 gini...nasib baik family tunang cheqna ni dah kenal bakal menantu n bakal adik dan kakak ipar mereka ni sengal....hahahahaha oh ya...encik pencuri hati ni..skang upgrade sket dah jadi encik tunang adalah anak kedua dari 5 beradik...sulung n bongsu pompuan....dia kira sulung lelaki....sebab tu mak tak pasti gak jari mana....hahahahahaha....insyaallah perbincangan tak rasmi...kami akan bersatu...walaweha ayat tak boleh blah....kami akan diijabkabulkan lepas2 raya....tak pun bulan 10 tak pun tahun depan....tak compem lagi....kalau dah kompem memang cheqna akan war2kan satu dunia....hah amik ko....bajet ko artis?????hahahaha insyaallah cheqna akan khabarkan berita gembira itu..doakan yang terbaik buat cheqna

26 comments:

  1. Berpanjanganlah jodoh kalian ke akhir hayat dan hidup dalam rukun damai serta berkasih sayang sentiasa. Amin. :)

    ReplyDelete
  2. kalo lepas raya tahun ni...k.sha dlm berpantang lagi...ehehehee kalo taun depan atau hujung tahun bln 12 inyaAllah....nak gak jumpa cheqna....

    comey nye cheqna time ni..mekap sendiri ke?


    semoga bahagia selalu yer cheqna...

    ReplyDelete
  3. hahahha.... mmg sengal sgguh la... klu kakzue pon selok tergolek suker nih... sib baik hulur dua tgn jerk... klu naik abis kaki2 tuh... hahahaha.... dang lagi tuh cheqna nih wat lawok.... kihkih...

    apepon, kakzue tmpang hepy utk cheqna... smoga berkekalan smp ujung nyawa... sapa mase, jgn lupe jeput dess... nok gok jupe cheqna nih...

    ReplyDelete
  4. YEayyyyyy suke suke...tahniah cheqna!!!!

    ReplyDelete
  5. wah cheqna...ko buat lawak ye..aahaha
    congrats!!!

    ReplyDelete
  6. wahhaa cheqna ko buat lawak ye..
    congrats !!!!

    ReplyDelete
  7. selamat bertunang cheqna. patut la lama menyepi... ada berita gumbira ye.. aucch... nakal tau

    tahniah cheqna. ku tunggu berita mu naik pelamin. teringin gak nak pi tepung tawar.. renjis2 dipilis...

    sponser hotel ye nnt.. ahaksss *__*

    ReplyDelete
  8. mama achik
    amin...
    insyaallah
    terima kasih mama =)

    ReplyDelete
  9. ~asha~
    akan dimaklumkan kemudian kak sha hehehe
    dok mekap ane pun kak eh...memang natural beauty..hahahahahahahaha
    adik cheqna tacap sket2....
    terima kasih kak=)

    ReplyDelete
  10. zueannaleeya
    tu la cheqna...sengal..tole dok habis...hahahahaha
    tobak kalu wat naik kaki dok jadi tunang hari tu...hahahaha
    begheh kak...insyaallah n thanks ye=)

    ReplyDelete
  11. imanamani
    terima kasih dear =)
    suka jugak r....hehehe

    ReplyDelete
  12. ashie023
    bukan nak buat..tapi terbuat hahahahaha

    ReplyDelete
  13. NM02
    hah!!begheh....cheqna sponsor akak ngan kak wahida bayo neh...
    hehehehehehe
    nway thanks kak...=)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah..happy bila tgk cheqna happy..semoga semuanya berjalan ngn lancar..amin..

    ReplyDelete
  15. nik pun tak tau... main redah je.janji sarung...harhahhar...

    tapi penah la....nik advise sorang ni..nik cakap..hulur jela tangan kanan pun takpe..nanti bukak..pindahtangan kiri.... dengar dek ada orang tua situ..puas kene bebel..

    katanya dahsarungjangan dibuka2 lagi...

    herk..manalah nik tau kan..sipu disitu...ngeeee

    ReplyDelete
  16. attys
    terima kasih kak...
    cheqna pun happy sebab cheqna happy hehehehe
    insyaallah..amin...

    ReplyDelete
  17. queen
    hahahaha...tak pasal2 kan...hehehehe
    tu sebab cheqna hulur dua2...
    pilihla nak sarung jari mana
    hehehehehe

    ReplyDelete
  18. dah lama xjenguk adik sorg ni..
    xsangka dah jd milik org..
    tahniah..

    ReplyDelete
  19. hamizah
    eh dok lagi kak...
    coming soon
    thanks =)

    ReplyDelete
  20. congratulation cheqna..gembira untuk cheqna & family..semoga kenduri nanti jgn lupe jemput ye, hehehe..

    ReplyDelete
  21. kak rina
    terima kasih
    of coz memang kompem akan dijemput ok =)

    ReplyDelete
  22. Alhamdulilah, cheqna dah temui jejaka dihati.. :)
    Taniah cheqna...!!!!

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~