May 11, 2011

~ bomba oh bomba..~

assalamualaikum
hai.....
erm..hari tu kan pada 4 April 2011 ofis cheqna telah menjemput pihak bomba untuk menunjukkan langkah2 pencegahan semasa berlakunya kebakaran...banyak la info yang kami perolehi....berguna bukan sahaja di pejabat malah dirumah..dalam kereta or mana2 sahaja...

dahsyat wooooo...yang ni salah sorang staff opis yang try.....pihak bomba wat demonstrasi gak.....debu2 putih yang berterbangan memenuhi belakang opis kami...ape?????cheqna tak try???ape plak...mana boleh....cheqna mestilah......


cheqna mestilah tak try...hahahahaha see.....boleh lak cheqna bercongok kat situ...tak koser nak ngangkat pemadam api yang berat tu..hahahaha alasan tak boleh blah..jap jap..nampak tak si pengsonglap pen tu???hahaha time ni kami2 kat Trg kan berkabung...tu pasal pakai tudung putih...songkok yang dililit ngan kain putih tu...
dah..tu je nak citer...g sambung keje...bye...

10 comments:

  1. bakpe dok try akat mende aloh tuh... nok tengok gok cheqna rok ke dok?? pahtu kekgi bulih akat tok laki plop... mapus kakzue kene sekeh pale kekgi.... lariksssssss..... hehehe...

    ReplyDelete
  2. kak zue eh..jangan....encik tunang cheqna tu kughuh je dan tinggi...
    nok harap ye akak cheqna memang dok terangkat r....
    muahahahahaha

    ReplyDelete
  3. kalau saya pun tak kuasa nak angkat penyembur yg berat tu...hahaha!!

    ReplyDelete
  4. ayahanda al lavendari
    nyamuk tak sudi singgah opis kami
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  5. hamizah
    bonda kepada sultan mizan mangkat..so kami kat trg kena bergabung 40 hari berakhir pada 28 April 2011 baru ni

    ReplyDelete
  6. drsinga
    yup....arahan dari kerajaan negeri terengganu sempena kemangkatan bonda sultan mizan

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~