Feb 23, 2011

~terima jelah...~

assalamualaikum...
apa khabar semua???cheqna sentiasa mendoakan semua pembaca setia...wah tetiba feeling artis ni...hahahahaha cheqna sentiasa doakan semua sihat sokmo lah ye...=)
ok...cuba perhatikan gambar di atas...apa yang anda semua perasaan????mesti anda semua perasaan cheqna cantik kan??ok..boleh muntahkan balik sarapan tadi...hahahahaha
gini kisahnya..
pada 13 Februari 2011...kenduri kahwin abang cheqna kat Besut...so kami semua adik beradik berkumpul r...campur ngan anak2 buah lagi..memang seronok r walaupun penat...ok...dah kul 2 lebih...cheqna nak solat zohor...dah siap amik wudhuk semua ni...solatla cheqna..masa ni memang tak de orang kat dalam bilik ni...
tetiba
"oloh..mok teh...maye thok bue spek" ~ alah mak teh...sembahyang tak buang spek(dialih bahasa)
ok...dialog tu anak buah cheqna(dalam gambar tu) yang kuarkan..sah..cheqna tak khusyuk solat....tapi still lagi solat r..sehinggakan..
"huh...mok teh ni macam adibah noor"
hah amik ko...memang cheqna terus tergelak...tak baik tul..kansel solat ku...
"adik...bakpo kato gitu nyah???? ~ adik..kenapa kata begitu???(dialih bahasa)
"eh..mok teh maye key..bakpo ngilai nyah???" ~ eh..mak teh kan solat..kenapa gelak???(dialih bahasa lagi)
"doh adik kato mok teh gitu...bakpo dik..supo mano adibah noor mok teh ni??~ habis adik kata mak teh macam tu..sama tang mana ngan adibah noor dik??~lagi dialih bahasa
sambil dia nak masuk toilet dia jawab
" mok teh key debab"~ mok teh kan debab aka gemuk     ( alih bahasa )
dengan rasa tak bersalah tu kata macam tu..poyo tul...huh
hadoi...lepas puas gelak...cheqna solat balik...
ok ok...cheqna tahu...budak2 tak pandai menipu kan???diaorang telus dan jujur dalam berkata2 kan??budak2 tu tak termasuk yang umur 7 tahun kan kan kan???wah tetiba sebab aqidi (anak buah cheqna ni) umurnya 7 tahun....hahahahahahahahahaha
sabo jela....
daaa....

22 comments:

  1. aduhai sabo jela...
    ade ke mok teh dok semayang diusiknya ...notty ni ...hihihi

    ReplyDelete
  2. huhuhu..dugaan time mayang ork...
    betl2 budok dok pandai nawok..so terima seadanyer....

    ReplyDelete
  3. lawak la budak kecik ni...kalau saya pun, mesti x khusyuk solat tu...

    wah...mcm adibah noor lagi...kelas gitu!!

    ReplyDelete
  4. anak buah dzul pernah cakap nik mekap macam hntu...lagi la kecikati gile..terus pi buang mekap..huish..takleh nak mekap funky2 sikit

    ReplyDelete
  5. manis arr senyuman cheqna tuu...msg2 ada kelebihan nya kann..btol tak..?

    ReplyDelete
  6. anak sepupu ai panggil ai anak gajah. ai redha jek walau dalam hati sentap nak mampos. hahaha

    ReplyDelete
  7. he..hee.. sah.. sah.. semayang tak khyusuk..kantoiii...

    ReplyDelete
  8. alololo, sweet aje muke cheqna...biasalah, bebudak..mmg mulut tak reti kober tau dorang ni..

    sorrylah cheqna,pasal adiah tu kan, akak hampir terlupa..sorry sekali lagi ye..akak akan poskan esok tau..

    ReplyDelete
  9. MB
    sangat notty...
    dah tu dengan muka tak bersalah lak tu..
    hahahaha

    ReplyDelete
  10. ajee
    just tergolek je...
    gelak memang tak hengat...

    ReplyDelete
  11. MLD
    ye ye ye..saya terima...
    (sambil tertunduk dan berlalu pergi )

    ReplyDelete
  12. cik dah
    aqidi tu dikira bukan budak kang???
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  13. hamizah
    mujur mok teh jiwe kental...
    hahahahahahaha

    ReplyDelete
  14. wahida
    hahahahahahaha
    sabo jela..
    memang sah2 tak khusyuk tau...

    ReplyDelete
  15. queen
    budak2 memang...
    telus dan jujur je kalau berbicara
    sabo jela...
    kena telan r hakikat tu..

    ReplyDelete
  16. fieza79
    tetiba rasa nak nyanyi lagu manisnya senyumanmu by elite
    hahahahaha
    tq kak...=)

    ReplyDelete
  17. NM02
    sabo jela kan
    nak marah kan bebudak lagi...telan jela..

    ReplyDelete
  18. rina aka jaijina
    ala..nak amik hati la tu kate cheqna sweet..hahahahahaha

    ok kak..no hal...=)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~