Feb 12, 2011

~ pertama kali dalam seumur hidup ~


assalamualaikum semua...
skang memang angin timur barat daya..selatan....semua ada sedang melanda diri cheqna mengenai blog kesayangan ini...
ntah kenapa...semangat berblog seakan meluntur sejak 2 menjak ni...cheqna cuba cari kekuatan itu....masa awal tahun hari tu tak dela plak berazam untuk kurangkan blogging ni...entahlah...
tapi skang...angin rajin sedang menyerang walaupun nak berjalan2 tak dapat...almaklumlah line laju sesangat....
nanti cheqna jenjalan ok...
cheqna nak sharing sesuatu....
ok...bagi yang dah lama  ikut blog cheqna memang tahu la cheqna sedang berbunga2 kan skang ni..tapi cheqna tak berminat untuk berkongsi semuanya kat sini...yela...ada mende kita boleh share..ada mende tak dapat kita share kan....hak dan privasi masing2 kan.....cumanya kali ni cheqna nak share gak ngan anda semua...
10 Februari 2011..cheqna cuti ok...kenapa cuti???cuti kerana nak celebrated birthday encik pencuri hati..ok...cheqna gelarkan kebungaan cheqna ni sebagai EPH ok...EPH stand for encik pencuri hati....ye...EPH menyambut ulangtahun ke...tua setahun dari cheqna...so..cheqna amik cuti untuk meraikan hari bahagia EPH...
kul 930am..cheqna dah gerak dari rumah..walau hakikatnya janji  ngan EPH kul 1130am..ekceli cheqna gerak awal sebab kad belum beli...walau hadiah dah beli...kek pun belum beli...jadi cheqna singgah kat PSI ( Pasaraya Seri Intan ) kat bukit payong tuk dapatkan kad...dapat kad...tulis lu lam kete...masa ni dah kul 1030am...erm...setel kad...sembunyikan dalam bonet dulu...konon2 suprise r...suprise la sangat...hehehehe telefon EPH...EPH sedang memanaskan enjin kereta..masa kol...cheqna berada kat trafik light depan mydin mall...bila EPH tanya ada kat mana...cheqna kabo ada kat Bukit dok kena hujan aka bukit payong...memang terbaik r menipu...huhuhuhu..masa ni cheqna dah fikir nak g Secret Resepi...sumpah tak ingat jalan...ye..cheqna kalau bab jalan memang failed..tapi bab nombor,,tak yah cakap..memang dalam kepala tapi sesape yang berhajat nak mintak nombor ekor ngan cheqna kimsalam ok...
sampai kat SR dah kul 11am...cheqna dah takut lambat sebab pattern cheqna kalau janji 11.30am..maknanya kul 11.30am memang kena ada disitu..cheqna tak biasa biarkan orang tunggu cheqna..cheqna tunggu orang takpe...tapi cheqna hanya mampu menunggu 5-10 minit saja..lebih pada tu..sorry...cheqna akan blah...tawakal r ni...sudoh beli kek...cheqna teruskan perjalanan...walaweh..pun tak ingat jalan nak g kat EPH.....tapi tak leh kol nanti dia syak plak....bertahan dan cuba  ingat balik jalan...dan alhamdulillah 1125am sampai kat EPH....
beshnya EPH dah syak nape cheqna macam lambat tapi EPH tak tahu apa yang berlaku lagi....so kami teruskan perjalanan...cheqna bajet nak g lepak tepi pantai tau...sekali EPH ajok makan sebab dia lapor...lum makan pape lagi...cheqna pun belum makan...alahai...cheqna takut kek yang diletak dalam bonet cair...tapi ikutkan je tak mau bagi EPH syak pape....kang kalu tak g makan EPH pengsan..ahkak jugak yang susah...so kami g makan...masa dah siap makan dah area kul 1230 kot..dahlah panas....cheqna memang cuak giler r..dalam hati memang terdetik habislah kek aku cair...
bila EPH tanya nak g mana...cheqna bagitahu nak lepak kat area2 pantai...erm...tak yah tahu r kat ane ye...so kami g sana...sampai parking...cheqna suh EPH bukak bonet....wah..beh beh beh..EPH suprise!!!!!
tu baru kek...belum bagi yang lain lagi..haippp...jangan fikir yang bukan2 ok....sedang EPH bersusah payah duk usha kek dia....cheqna ada lagi satu suprise...sebelum tu..ni la kek yang mampu cheqna beli......main bedal je...


masa lam kete...beria2 cheqna mintak maaf ngan EPH sebab tak dapat beli hadiah untuk dia..masa ni dia belum tahu cheqna beli kek ni...memang muka penuh kepoyoan r cheqna mintak maaf sebab tak dapat bagi hadiah..EPh plop dengan poyonya said tak pe....
bila cheqna bagi hadiah tu..memang EPH tak terkata pape....tu belum bukak lagi hadiah tu...sebelum tu EPH baca kad..cheqna berpura2 sibuk menyusun kek la...pinggan la..bukak air la..malu seh...hahahaha
dah selesai baca kad satu hal...bila EPH bukak hadiah memang cheqna pun terasa ingin menitis air mata tapi ku tahan jebat...hahahahaha
pepun..moment itu sangat indah...thanks MR EPH....
HAPPY BIRTHDAY....MAY ALLAH BLESS U......

12 comments:

  1. laaa x der crite pasal adiah cheqna untuk EPH ker?? baru jerk nak thrill baca, dah abis ker.....?

    ReplyDelete
  2. macam ada sambung aja citer.. sambung le citer momment tu.. heee

    ReplyDelete
  3. na, mu vi adioh nape? wat suspen je mu nih. hahaa.. aku plop yg sibuk2.. =)
    -yue

    ReplyDelete
  4. hukhukhuk pun rs nk menetes air mata..teringat zmn2 bercintan cintun dulu huhuhu

    ReplyDelete
  5. maszmadi
    tak leh cerita kak....hahahahaha
    rahsiakan rahsia kerajaan....=)

    ReplyDelete
  6. Lia
    tak dela yang...sampai situ je...hehehehehehe

    ReplyDelete
  7. yan
    tak kak...EPH makan satu slices je...
    cheqna memang tak makan kek2 ni...
    kurrenng suka...

    ReplyDelete
  8. marinahunny
    alolololo
    jangan kak weh..kang ngan sayer2 nanges etek kang...

    ReplyDelete
  9. wa....romantiksss.....semoga berita gembira kan sampai tak lama lagi...huhu...amin

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~