Feb 16, 2011

~ impian dan hajat tidak terlaksana...padan muka ko cheqna......huhuhuhu~

assalamualaikum.....
kembali lagi di blog cheqna yang semakin mendapat aura kerajinan....hahahahahaha
tengok tajuk dah gabra..apesal ngan cheqna ni..
ok..mari sama2 kita membaca luahan perasaan hati cheqna...eceh..poyosss..
tak delah...cam gini kisahnya...
ingat lagi tak kisah mc cheqna??ala...yang 3 tahun kerja tapi still tak amik mc tu....kan cheqna punya target..5 tahun kerja tanpa mc kan.....tapi...tak kesampaian....kenapa??yelah...sebab cheqna akhirnya terpaksa mengaku kalah dengan tahap kesihatan yang sangat merudum yang akhirnya memaksa cheqna ke hospital dan doktor memberikan mc tanpa ku minta...huhuhuhu
kenapa???cheqna sakit apa???

ni sijil sakitnya...dalam bulatan tu sakit cheqna....ekceli 31hb Januari tu cheqna ada ceramah...so paginya cheqna g ceramah dulu walaupun badan panas dan tekak cheqna ekceli sakit sangat...pada malam sebelumnya suara langsung tak kuar..cheqna dah bimbang dah..camana nak ceramah ni...tapi bangun pagi alhamdulillah suara dah ada..cuma sengau...n batuk berterusan r...memang sakit yang amat tapi demi tugas yang diamanahkan cheqna harungi jua..
habis ceramah terus cheqna g hospital....jumpa MA....dia chek bagai...dan cheqna disahkan demam dan tekak cheqna luka dan merah sangat2....darah cheqna jugak tinggi...mungkin sebab malamnya tak tido kot... dah tu jumpa doktor..terus doktor bagi mc...cheqna terus balik umah...yang tak beshnya time tu cheqna sorang2 kat umah...mak cheqna tak de...balik kampung sebab sepupu mak kahwin...so cheqna sakit sorang2 diri..memang tak bagitahu mak....malas mau kasi mak bimbang n risau..
jadinya...cheqna mc la 2 hari.....isnin dan selasa...rabu dah masuk keje...demam dah ok cuma batuk je lum hilang.....tapi still lemah2 lagi r badanku ini...khamis kan cuti...raya cina...pun cheqna tak dapat rehat sebab menghadiri majlis kahwin adik kawan cheqna dan petangnya bertolak balik ke kelantan sebab nak amik mak...tapi alhamdulillah cheqna selamat
jadinya...hasrat cheqna untuk pertahankan at least 5 tahun tanpa mc tak kesampaian jua.......
sekian terima kasih...

16 comments:

  1. tahniah cheqna... anda dah pecah rekod utk diri sendiri... kahkahkah...

    ReplyDelete
  2. takpe cheqna..
    kita hanya mampu merancang tuhan yg menentukan..

    Jom baca: DiamondRing

    ReplyDelete
  3. nik dah berjaya buat 3 bulan tanpa mc..boleh?..ahaahha.. =)

    bagusla cheqna..tak penah mc...

    ReplyDelete
  4. badan pun perlu rehat juga. Takpelah tu, bukan lama pun mcnya kan..

    ReplyDelete
  5. kita hanya rancang cheqna, tu lah len kali jgn target smpai 5 thn. 2 tahun cukup lah ;)

    ReplyDelete
  6. takpelah cheqna...nak buat mcm mana, kalau dah sakit...yg penting kena rest...

    kita hanya mampu merancang, selebihnya, Allah jua yg tentukan...

    semoga cheqna cepat sihat ye...

    ReplyDelete
  7. tak pe la cheqna ...bukan sesaje nak mc kan? lgpun dah dr. bagi...ambik jela kan ? ..hihihi....

    ReplyDelete
  8. kena rehat lebih lps ni ye..moga cpt sembuh ye cheqna.. ^__^

    ReplyDelete
  9. NM02
    terima kasih......(ala2 aleycats )
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  10. atty's
    tu r kty..
    kita manusia hanya mampu merancang
    Allah jua yang menentukan....

    ReplyDelete
  11. queen
    ala...3 bulan je??
    cheqna 3 tahun ok...hahahahahaha
    jaga diri n kandungan molek2 ye =)

    ReplyDelete
  12. ~yus~
    tu r kak...
    sesekali kena gak rehat...=)

    ReplyDelete
  13. marinahunny
    dang gok 3 tahun kak...hehehehehe

    ReplyDelete
  14. wahida
    alhamdulillah cheqna dah sihat dah..=)

    ReplyDelete
  15. MB
    ntah...doktor yang bagi..nak tak nak kena amik r
    kang tak amik doktor marah plak..kuikuikui

    ReplyDelete
  16. Lia
    alhamdulillah
    cheqna dah sembuh....
    thamks ye=)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~