Feb 14, 2011

~ benar2 menguji kesabaran dan mental cheqna ~

assalamualaikum semua....
sengeh..........
sihat???
cheqna memang marah ni tapi senyum...tak perlu kata apa2....senyum....haippp ape yang ko mengarut ni cheqna....
ok...seperti yang sedia maklum....berukband cheqna bermasalah hari tu kan...so cheqna amik waranty card yang staf cheqna bagi...g kat celcom on 6hb February...staf situ bagitahu at least 3 bulan baru siap...ok lah.. tak kisah sebab cheqna kan dah beli modem baru...
tetiba...
malam 8hb...cheqna cuba online.....tetiba tak dapat...heran gak...ke sebab tak bayar bil lagi...macam pelik je ni...so..tak leh wat pape...esoknya masuk opis...bayar bil melalui cimbclicks....dengan harapan dapat online malamnya...tapi hampa...tak dapat gak..terus kol 1111...macam2 staf celcom suh wat pun tak dapat gak...dia pun macam dah pening...
9hb...try online pun tak dapat..kadang kuar error 619..kadang error 702...cheqna dah hangen dah..celcom punya staff pun duk kol tanya boleh ke tak...memang bagus r diorang punya kecaknaan pada cheqna ni...10hb pun still tak dapat...staf celcom siap ajar macam2 ni suh taip itulah inilah...pun tak dapat....dan masa duk celebrated birth EPH...staf celcom tepon bagitahu modem dah siap...kebetulan ada kat KT terus cheqna g amik...memikirkan modem yang rosak cheqna cuba masukkan sim dalam modem yang baru diamik..pun tak dapat gak....sudah...
akhirnya 11hb...cheqna g umah adik cheqna....try guna kat lappy dia..pun tak dapat gak..akhirnya cheqna cuba masukkan sim cheqna lam bodben dia...tak dapat gak...cuba guna sim dia masukkan lam modem cheqna dapat....akhirnya cheqna tahu..simkad yang bermasalah....
jadinya...kena g celcom balik r....dapatkan simkad baru...buat rugi je bayo tetiap bulan tapi tak dapat guna...nak terminated tak leh sebab terikat ngan kontrak 2 tahun...cheqna amik pakej kerajaan tu yang setahun pertama bayar rm 40 je...dan seterusnya bayar rm50....sabo cheqna sabo.....
kakiku punya nota : penat tak habis lagi coz semalam seharian di Besut...kenduri kahwin abang..


18 comments:

  1. nik punye BB sepatutnya kontrak setahun je..tapi sampai skang kene bayar macam kontrak berjalan..pastutnya dah start bayar kurang RM20 dari harga mas akontrak...

    sakit hati..tp nak buat cane..bukan nama nik...nama orglain....

    ReplyDelete
  2. ni mmg bikin panas....sabo je lah ye cheqna...

    ReplyDelete
  3. huhu..

    sebab contak nie susah la kan..

    kdg2 terpaksa bertahan ngan servis yg ntah paper dorang!

    ReplyDelete
  4. queen
    cheqna punya kontrak sampai bulan 7.2012
    rasa sangat nak terminate tapi sabar jelah...

    ReplyDelete
  5. syahmifikri
    tu la pasal...
    nak tak nak sabo jela..

    ReplyDelete
  6. sabo2.. beruk mmg gitu.. sbb tu i x ambik kontrak. x cukup sabo. huhu

    ReplyDelete
  7. miss nurul
    nak terminated dah tak leh dah..huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. sabarrr ye cheqna...
    jgn marah2...nnt tak jelita...

    ReplyDelete
  9. salam..
    moga anda selalu sihat
    dan tabah dugaan melanda

    ReplyDelete
  10. ainnoraini
    cheqna sentiasa jelita =)
    hahahahaha

    ReplyDelete
  11. Ina kreatif cari problem SIM..
    skill teknikal

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~