Jan 17, 2011

~ ustazah bahyah ~

assalamualaikum.....
kali ni mungkin anda semua kan rasa loya baca n3 ini..tapi cheqna tak peduli..nak share gak..sebabnya bila ingat balik memang cheqna ketawa sorang2..jadi ..mana adil cheqna ketawa sorang2 kan..kenala ketawa secara berjemaah beramai2...
ape ceritanya???jom sama2 baca...
dulu...tahun 2009..pertengahan bulan April...cheqna kena kursus induksi umum kat Intan Wilayah Tengah selama 2 minggu...sebelum tu kusus BTN kat Sepang 2 minggu...jadinya selama sebulan cheqna tak masuk opis...masa kursus ni ramai la jumpa ngan budak2 lain...tapi ramainya dari PDRM r...ada la seorang hamba allah ni...penolong pegawai psikologi kat Bukit Aman...lelaki dan dah berkahwin ye,..dia adik pada cheqna 2 tahun kot....satu group ngan cheqna....ape??dia ngorat cheqna??oh nonono ...namanya Nashrul
dah nak habis kursus ni...hari kedua terakhir kot...dia datang jumpa cheqna
"akak...saya ada sesuatu nak cakap ngan akak ni..tapi akak jangan marah" dia memulakan bicara
"cakaplah...tak de nya akak nak marah..ape dia" slang terpaksa ditukar sebab mamat ni orang KL kot...ala..dah lupa r..
"dah lama saya perhatikan akak..cara akak cakap..wajah akak mengingatkan saya pada seseorang" 
"sape??kekasih awak erk????" cheqna tanya dia balik
" tak la....saya kan dah kahwin...."
"oh lupa....habis tu sape???"
" macam ustazah bahyah.." 
"hah!!!!"golek cheqna suka..ok tipu....cheqna tersipu2 malu je tau...hahahahahaha
 macam gini boleh dikatakan seperti ustazah bahyah??huhuhuhuhuhuhu....sabo jela...ke cheqna banyak cakap banyak ustazah bahyah ni???erm....musykil jap....
same ke???hehehehehe..pengsan jap cheqna.....jauh panggang dari api.....ok..ok...cheqna tak perasan ok..sila salahkan nashrul...hahahahahahaha
daaaaa...nak sambung telek muka jap...

26 comments:

  1. hehe ok la tu...sonok arr tu kan...
    sure ada ciri2 tu kalau tak takkan dia nk ckp mcm tu kan...

    ReplyDelete
  2. wah...mcm ustazah bahyah? kalau saya, mmg dah kembang dah vontot saya ni..heheh..

    ReplyDelete
  3. hehe...kalau buka spec ada iras kot...

    Cantik kan ustazah bahyah tu...

    ReplyDelete
  4. dulu ustazah bahyah kurus, skrg ni dah sama dgn cheqna, mmg ade iras la cheqna, opss gurau, jgn marah haaa...

    ReplyDelete
  5. kalomekap macam usatazah bahyah ..ade gaya tu..meh nik mekapkan..hehehhe

    ReplyDelete
  6. bkn cheqna ckp kan??? nashrul tuh yg ckp.... kira okla kan??? tp posing tuh mmg sopan mcm ustazah bahyah.... hahahah....

    ReplyDelete
  7. hehehe... ustazah tu ada program semanis kurma, cheqna bleh la buat semasam mangga plak...

    ReplyDelete
  8. ye kot..cheqna, ada iras skit
    kty penah jumpa ustazah tu live,lawa org nya , wajahnya berseri2

    ReplyDelete
  9. wahida
    bukan setakat vontot..ngan tuan2 dah ni kembang ni...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. ~yus~
    owhhh kena show gambo yang tak pakai spek ni..
    hehehehehehehe

    ReplyDelete
  11. eMMe
    tak de maknanya..
    hahahaha..
    ye ke ustazah bahyah dah kembang cam cheqna ni??hehehehe

    ReplyDelete
  12. queen
    nik..cheqna memang tak pernah mekap..nak gak tengok camana agaknya mukaku kalau ditempek2 segala bagai tu..

    ReplyDelete
  13. zueannaleeya
    tobak bukan cheqna hok kata gitu...
    nashrul tu...ye tilik kot mana dok tahu r
    hahahahaha

    ReplyDelete
  14. chekna@mamaziyad
    akak jadi produser erk..
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  15. atty's
    ye ke kak..mesti cantik ustazah kan..
    cheqna ni gebu je..huhuhuhu

    ReplyDelete
  16. ameen, bestnyer la kalu ada orang samakan kita ngan orang yang baik2 kan..

    sekali pandang macam sama, dua kali pandang macam macam lah..... aduh bepinau plak mata nie,.. hehe

    ReplyDelete
  17. maszmadi
    amin..
    dah dah..tak yah pandang lama2..
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  18. wa....cheqna baru perasan la......
    memang...memang tak de pun muke uustazah bahya ...huhu...
    guane la si Nasrul tu pandang agaknya ???...hihi...:P


    lpas ni sy plak dok belek muke cheqna nak tengok same tak ??? huhu :P

    ReplyDelete
  19. tang tangan angkat2 time cakap2 ada sama tak??
    :)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~