Jan 18, 2011

~ Hampir 3 tahun bekerja..belum pernah cheqna......~

assalamualaikum
hai semua...kali ni lambat sket bersiaran..menyetelkan fail staf lebih kurang 30 orang...skang dah siap satu bab..jadi rest jap..pah ni sambung balik..=)
erm...cheqna nak share something ni.....cheqna start keje pada 24 Januari 2008..dan skang dah hampir 3 tahun cheqna kije kat sini...dan yang beshnya....sepanjang keje kat sini...cheqna belum pernah amik MC atau lebih dikenali sebagai cuti sakit...
bukan tak pernah sakit...cuma memang cheqna tak pernah amik mc..biasa sakit pada petang khamis n pagi sabtu baik..takpun sakit masa kursus...habis camano...hehehehehe
dan tahun ni cheqna berazam untuk tidak amik mc...sampai at least 5 tahun bekerja...hehehehehe..boleh ke tak agak2nya erk??
anda pulak camana????dah banyak erk amik mc????
daaaaaa
kakiku punya nota : hakikatnya cheqna memang malas g spital...lalalalalala

18 comments:

  1. idah pun x pernah amik mc lg..walaupun demam cemana skalipun mesti mari kije gok..rajin berdo'oh..

    smga kiter sentiasa sihat..kalau dok sihat cthnyer demam tiba2 tu ujian dr Allah sbb kiter terlalu leka

    ReplyDelete
  2. tetiap bulan ada mc..hehhe..skang j dah jarang mc

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah....sentiasa sihat untuk menjalankan tugas kan Cheqna.

    Akak kalau amik mc tiada saper yg nak settlekan kerja2 akak kat rumah tu...huhu

    ReplyDelete
  4. wah bestnya.. pandai lak sakit tu ek.. datg waktu cuti je... blh dpt anugerah ni klu spi 5 thn..lalala

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..la ni pejabat PKMD dh ramai staf kan..tak macam dulu 5-6 org je huhuhuhuhh

    ReplyDelete
  6. bagusnya cheqna x penah mbik MC... masz pon jarang ambik gak, kalu dah terpaksa jerk baru mbik, kekadang doktor yang paksa ambik MC.. huhu

    ReplyDelete
  7. bos sy x suka sy MC.. dia kata kalu demam cket2 jgn nk manja sgt.. sbb tu MC sy ad 1 @ 2 hari je sbb tu utk demam teruk yg mmg x leh blah.. huhu..

    ReplyDelete
  8. salam
    Daya pun malas nak pi hospital
    tapi kalau terpaksa pergi jugak

    Pertama kali ambil MC awal tahun lepas
    cuti swasta n kerajaan
    sebab sakit mata
    kalau tak MC mau daya disalahkan sebab sebarkan penyakit
    huhuhu

    ReplyDelete
  9. bagus la cheqna... saya??? sakit skit pun mc. hahahaha.. dah ada kelayakkan la katakan. hehehehe

    ReplyDelete
  10. kumpul cuti byk2.
    boleh dapat anugerah UMRAH

    dgn tajuk wanita sihat

    ReplyDelete
  11. kawe pun tak pernah amik MC... Doktor yg suka2 bagi..he..he..he..

    ReplyDelete
  12. huhu....11/01/2011.....
    saya ter MC la cheqna sebab pening kepala dan badan sgt panas sampai tak leh tido semalaman...huhu :P
    awal tahun da MC..hish....bad2...


    tahun lepas ade MC 2x ...sbb demam jugak...:P

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~