Dec 19, 2010

~ persiapan perkahwinan...hujan....~

assalamualaikum semua....
ap khabar??anda bersama cheqna lagi dalam rancangan merapu meraban...hehehehehehe tak delah...
erm..lama gak tap apdet n berjalan2 serta meninggalkan jejak..almaklumlah..busy dan sibuk serta line yang mencabar kesabaran...=)
ekceli..cheqna n ma dah start membusykan diri...yelah..majlisnya tinggals seminggu je lagi..so..kena update ape2 barang yang masih belum dibeli..
jumaat akak cheqna yang kat perak sampai bersama anak2 buah....sedang bersembang2 ngan anak buah..tiba2 si Akif ( anak abang no 3 ) berusia 6 tahun tanya cheqna
" mok teh ( cheqna la tu ) nikoh doh ko??"
selok cheqna suke..
"bakpo akif tanyo gitu?" cheqna tanya balik
"tak dok..sajo jah tanyo.." selamba derk akif jawab sambil berlalu pergi
poyo tul anak sedara ni..hahahahaha
sabtu pergi pasar kat kuala berang..tak dapat nak g bandar KT sebab akak ada kat umah lagi kang..jadinya pagi tadi kul 830am cheqna ngan ma dah gerak g kedai abang din aka Mydin Mall...sampai kat mydin alhamdulillah parking masih banyak..so kami membelila barang2 yang diperlukan seperti kunyit..sos cili sos tomato dan sebagainya...2 troli habis RM720.10...gulp....
area kul 12pm kami kuar dari mydin...makan tengahari...erm..best moment ni...=) sudoh makan...cheqna ngan ma terus ke kedai buluh...situ cari bawang merah bawang besar bawang putih dan juga susu cair...teruskan perjalanan balik umah...sampai umah solat dan memulakan pengemasan r..hehehehehe rosak bahasa budak ni...abaikan..adik2 jangan ikut ok...
hujan r kat sini.....moga2 majlis nanti tak akan hujan r..sama2 doakan ye...
nak g sambung upacara mengemas2..
daaaaa

12 comments:

  1. tahniah ceqna..
    moga tak hujan kan..
    dulu masa akak duk dungun suka g majlis kawen sbb ada ikan ayo masak sambal merah fudapnyee....

    ReplyDelete
  2. CheQna, bile majlis nye? lupe doh...
    adik mE pun nak kawen tak lama lagi

    peh ni mE lak sibuk mengemas, huhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. Memang betul ...teganu hujan lebat ..moga - moga majlis cheqna berjalan lancar. ibu pun ada jemputan pada 25hb nanti ..kena rewang lagi.

    ReplyDelete
  4. salam..
    musim orang kawin..
    kenduri kendara..
    cepat..cuti dah nak habis

    ReplyDelete
  5. wehhhh wase nok makan sayur nangka wase....ermmmm hujan2 ni ada kenduri kawen, kalau ada ikan masin, best tuhhh

    ReplyDelete
  6. musim hujan ni leceh skit kan, tp xpe lah dah masa cuti, semua ada kan..cheqna buh la kad kawen dlm fb, nk tgk peta ;)

    ReplyDelete
  7. harap2 x ujan masa majlis nnt...bykkan berdoa...

    ReplyDelete
  8. tahniah..
    hujan membawa rahmat kpd pasangan pengantin..
    sejuk2 le best

    ReplyDelete
  9. Salam ziarah.
    Semoga persiapan kawen berjalan lancar. Selamat kawen ekk.

    TQ

    ReplyDelete
  10. SALAM,
    TAHNIAH DAN DIDOAKAN SEMUA BERJALAN LNCAR DAN MENDAPAT KEREDHAAN ALLAH SWT

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~