Dec 17, 2010

~ bebudak yang sengal....sekian terima kasih ~

assalamualaikum semua
selamat hari jumaat..penghulu segala hari...
cheqna kat umah hari ini..tak keje.,jumaat kan..=)
ok...tanya sket...besh tak dapat kawan2 yang sengal???bagi cheqna memang besh..kadang2 bila tengah sedih..cheqna suka ingat kenakalan serta kesengalan kawan2..otometik cheqna akan sengeh sorang2..betul.. skang ni lagi r..always senyum sorang2...banyak sangat kesengalan ekpung....hehehehehe
tengahari semalam..kami lunch..cheqna..wani..linda..nisa n iwan..kami g makan kat selasih...sampai kedai...masing2 tak tahu nak makan ape...cheqna pun suh waiter tu amik oder minum je dulu...iwan je yakin dan pasti nak makan maggi tom yam...cheqna pulak mikir nak makan nasi putih or masakan panas...kali pertama bangun tengok lauk2..kembali ke tempat duduk tanpa apa2..bebudak ni duk tanya nak makan apa pun masih tak dapat bagi jawapan....
setelah menengung ( berfikir ) cheqna tanpa ragu2 dan was2 bangun sekali lagi...masa bangun tu terperasaan kat tudung masih ada name tag..so terus buang n letak atas meja sambil kata " akulah kije kerajaan" dan dijawab oleh bebudak ni " tau...."
so cheqna g la amik nasi putih..amik lauk sambal bilis ( well..selera murah kan...hehehehehe) pahtu ayam percik n kembali ke tempat duduk...amik ko...sebaik duduk..cheqna memang tergelak..mana taknya..sengal tul bebudak ni..tengokla apa yang diorang buat ni...




boleh gini????takut air cheqna hilang kot...name tag ni jenis magnet..bukan pin tu....sengal la bebudak ni...
tapi dengan kesengalan ini la membuatkan cheqna senyum sendirian bila mengenangkannya..thanks korang kerana always sengal dan sentiasa menjadikan hari2 yang cheqna lalui sangat indah..
love u all..=) 

16 comments:

  1. memula sambal ikan bilis...memang selera seadanya...... sekali lauk kedua ayam percik..hihi...

    kalau kat ganu mungkin biasa lah..kalau kat sini agak heavy dan kayo sikit..hehhehehe =)

    Tapi Teh O tu nampak selero sungguh!

    ReplyDelete
  2. hahahaa..mE pun name tag magnet, tak terlintas pun nk wat sengal cam tu tau cheqna, u look hepi now cheqna, piwittt!

    ReplyDelete
  3. hahahaha..mmg sengal...tp best kan ada kwn sengal cam tu?

    ReplyDelete
  4. hahahaha...
    sy punye name tag pn sm mcm ni...
    kdng2 klu nk cpt trslh pakai trbalik...:)

    ReplyDelete
  5. hahahaha...
    sy punye name tag pn sm mcm ni...
    kdng2 klu nk cpt trslh pakai trbalik...:)

    ReplyDelete
  6. hahahaha...
    sy punye name tag pn sm mcm ni...
    kdng2 klu nk cpt trslh pakai trbalik...:)

    ReplyDelete
  7. air mahal tuh....teh o beng...kene ubuh nama...ahahhaha...

    ReplyDelete
  8. saje jer ye...wat cheqna cam tu...sape la orgnye tu ye....

    ReplyDelete
  9. kekadang kesengalan kwn mcm ni buat kita hepy go lucky...

    mmg kelako..!

    ReplyDelete
  10. Tersengih ibu tengok gambar tuuuu..
    kelako la bebudak ni..

    ReplyDelete
  11. salam..
    sengal tak pe lagi..
    jangan gatal menjadi
    sakit otak ke apa..
    he he..larikkkk!!!

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~