Dec 15, 2010

~akhirnya sah dan pasti..tidak syak lagi ~

assalamualaikum semua
petang semalam lepas solat zohor..cheqna, iwan n wani ke Hospital Hulu Terengganu...kata iwan nak g cek dara..bongoks tul...kami nak g chek darah. kami nak g check sebab nak isi HRMIS tu la....
sebenarnya kan..sepanjang 27 tahun hidup ni..cheqna tak pernah tahu cheqna ni darah jenis apa..yang cheqna tahu darah cheqna kaler merah..yela kalau kaler putih karang ada gak yang terkejut nanti..yela..darah mahsuri katakan...arghhh..ko perasan cheqna..jauh panggang dari api....hehehehe
makanya..kami pun pergila ke HHT...sekejap je...selepas jari tengah ku dicucuk dengan jarumnya..maka terkeluarla darah yang banyak...sampai si wani tu terkejut tengok darah jari hantuku banyak..yela wani..sebab kak kan wehi tengok citer hantu...eh..ada kaitan erk???hahahahahaha..pegawai berkenaan menitikkan ape bende tah atas 3 titik darah dan digolek2 papan itu..maka dapatla resultnya...
darah cheqna adalahhhhhhhh....
darah merahhh..sah cheqna manusia bukan hantu....eh tak tak..
rupa2nya cheqna tergolong dalam golongan orang2 yang mempunyai darah golongan A+..anda plak??tahu ke darah ape??????
kakiku punya nota : saat n3 ini dipublishkan..cheqna on the way ke Ibu Pejabat Negeri sebab ada meeting..nanti cheqna jenjalan umah anda semua ye..malam karang la...daaaaaaa

19 comments:

  1. oh kita punya B+ heheheh...asben kita O..emmm...

    ReplyDelete
  2. salam.

    selamat pagi ...

    kak ati baru darah jenis apa
    bila chk mengandung...hehe

    ReplyDelete
  3. hurm.... sama la kita.. hurm dah lama x g drma darah..huhuhu

    ReplyDelete
  4. oh Cheqna A+ ekk..bagus2, mE tak tau darah jenis pe, tak penah check selama umur 29 tahun nih, apakah patot? hehehehe...selamat meeting Cheqna..

    ReplyDelete
  5. ooo A+ ni penderma universal kan? kita B+..hehehe

    ReplyDelete
  6. salam cheqna...
    mase peknen ambik darah baru la tahu darah kak ain jenis apa...jenis darah "O" rupenye...

    ReplyDelete
  7. kahkahkah...
    ambe dalam seumur hidup ni, check darah skali je....tu pun pasal nak tau sgt darah jenis ape...lepas tahu je, x penah2 pegi check dah...huhu

    cheqna mung mesti darah AB ork??sama ah aku....AB

    ReplyDelete
  8. samalah ngan zai...darah Merah...hehehe jenis darah A postive...

    ReplyDelete
  9. saya sentap ngan sistem HRMIS. asyik henggggggg jek. mencik!

    ReplyDelete
  10. mas darah o+... kalau darah tak cukup leh la mas derma... :)

    ReplyDelete
  11. Akak darah O.. boleh bagikat Cheqna kalau diperlukan. Tapi Cheqna tak leh bagi kat akak..

    ReplyDelete
  12. eh, samalah darah kita...A+...ni yg rasa nak cium cheqna ni...hehehe...

    ReplyDelete
  13. Oo..Darah cheqna A+ darah spesel tu..darah ibu darah 0..anak - anak pun ngikut.

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~