Nov 2, 2010

~ x baik buat cheqna macam ni...kecik hati i tau...~

salam
nak share kejadian tengahari tadi..
kan dalam n3 dulu3 cheqna pernah citer pasal kemalasan cheqna membasuh mr black....
so memang cheqna tak basuh la..last basuh sehari sebelum raya..
bukan apa...dahlah hujan..pastu ditambah lak skang kan jalan kuala berang ni diupgrade tuk dijadikan lebuh raya....jadi tu yang cheqna malas nak basuh kete...
mr black memang kotor giler..
datang keje pagi tadi..kabus tebal sangat..orang2 tua kata kalau kabus tebal maknanya hari nak panas..so cheqna memang berniat hari ni nak basuh mr black la..
sampai opis...Pak Kassim tegur
"Ya Allah..ni kereta ke kereta gale??"
kereta gale merujuk kepada mesin pembajak padi tu kot....yang pasti kereta gale ni memang digunakan untuk buat2 keje2 berat yang memang akan menghasilkan kotoran r..
cheqna sengeh2 je...hahahahahaha
hasilnya tadi...bila cheqna nak kuar g basuh mr black dalam kul 12.45pm..cheqna suka sorang2..kuat lak tu..kenapa???
ni haaaaa
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>


perghhhhh...yang bekas cheqna sapu tu mereka dah conteng semaring....ditulis "sila basuh"
hahahahaha

"bakpe x ubuh dlm mesin basuh hehehehehehehe"

"pakai sabun cap ayam pasti kilat"

cheqna memang dah tahu sape yang tulis.......hahahahahahahahaha
malu weh..masa kuar ngan mr black nak g basuh....berhenti kat trafik light semua orang tengok dan gelak2 hahahahahahaaha
skang...mr black dah berkilat ok........
lalalalalalala

37 comments:

  1. ala...knp la dia org wat kete cheqna cam tu...sabar ye cheqna...kelakar pun ade siap suruh basuh gune sabun cap ayam lagi tuu...

    ReplyDelete
  2. sah kete gale ni..cheqna ujan2 ni toksoh basuh beria la..letak tgh padang jer..

    tpi ujan dok turun la dr mareng lg..
    g la basuh kete gale tu..sian nengok..

    ReplyDelete
  3. hohhhhhhhhhhh sampai hati dia wat keta cheqna macam ittewww.....

    ReplyDelete
  4. ainnoraini
    diorang saje..dengki
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  5. zeqzeq
    dok taula sebab dok pernah tengok hati kuman dekpung...

    ReplyDelete
  6. kete color hitam mmg cepat kotor...abuk lekat jap je...kene standby bulu ayam dlm kete la cheqna..kalo time ujan, mmg kete hitam akan kotor dulu..hehehe...

    ReplyDelete
  7. kah3x... sorry ler cheqna, saya pun tumpang gelak ni... bukan niat mentertawakan cheqna, tapi gelakkan org yg conteng tu... org tu dah takder keje kot.. tu yg dia jdk busy body...

    ReplyDelete
  8. imanamani
    mereka saje nok suh cheqna g basuh jugak kereta...dari last week mereka bising tapi cheqna wat derk je..hahahaha

    ReplyDelete
  9. my little diary

    bebudak dan orang tua kat opis cheqna ni memang..hahahahaha

    ReplyDelete
  10. watashi nak gelak..tp takut cheqna kecik ati..tapi....
    .
    .
    .
    .
    .

    .
    .
    .
    ..
    .
    .
    ahahahahahhahahaha jugak..
    sorry cheqna.ahaks
    :)

    ReplyDelete
  11. super nia hana

    takpe..cheqna tak kisah pun....=)

    ReplyDelete
  12. ahahahahha....
    pernah member tulis nik jahat atas bonet depan..siot betol..ahaha

    tapi takpedulik la..duk flat..lagila susah nak cuci kereta.. =)

    ReplyDelete
  13. hahahha..tahu kejam gelakkan cheqna tp kelakor juga..hehehe

    ReplyDelete
  14. kahkahkah..piye wat gitu oo..??klako jugak nengok..ye g suggest sabun cap ayam pulok tuh...mane nok carik sabun cap ayam weh..kahkahkah

    ReplyDelete
  15. queen

    hujan la...tu yang malas nak basuh...cheqna gelak je masa baca apa yang diorang tulis tu..

    ReplyDelete
  16. hana faza

    cheqna tak kisahla...
    memang kelako kang...
    diorang kata masa tulis kecik2 sila basuh tak amik pot sangat...skang rasakan..hahahahaha

    ReplyDelete
  17. ashie023
    hok tukang wat ni adalah dua2 drebar....sorang drebar tua sorang debar muda..memang cap ayam r 2 orang tu..huh!!!!!!

    ReplyDelete
  18. Tau tak...orang yang tulis kat keta cheqna tu sayangkan cheqna sebenonye..
    Tak caya ..gi tanya dia..beto dok mu syg kat ku.(kata gi'tu ko dia)

    ReplyDelete
  19. kak wan

    memang dos bu..tidak syak lagi....
    kelako la budak2 ni..=)

    ReplyDelete
  20. cheqna..kfieza nk gelak bolehh..??
    la sian kete tu dibuat gitu..smpai leh tulis2 gitu...lps ni kerap2 basuh ehh...nnt kaler jd sizen la cheqna...huhu sayanggg...

    pesal tk snap kete yg dh bkilat tu...sbg bukti...ngan mare ye..

    ReplyDelete
  21. zulkbo
    wsalam
    sakit hati sebab tengok kotor erk???
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  22. fieza79

    gelak la kak oi.....
    tu r...sebab tu diorang wat cam tu...kalau tulis kecik2 cheqna tak g basuh lagi....
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  23. sue
    diorang germa sebenarnya
    dah cakap banyak kali suh cuci tapi cheqna wat derk...hahahahahahaha

    ReplyDelete
  24. Salam

    Sama laaa kiter
    tapi tiap ahad Daya cuci kete tu, masuk jumaat cam setahun tak basuh
    hahaha

    selamat laaa tak der org conteng2x lg...

    ReplyDelete
  25. D

    diorang ni saje tau
    sakit hati n jeleh ngan kemalasan cheqna
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  26. kelakar pun ada..mmg meke saje nak ngusik2 cheqna..ehehehe tak kering gusi dpt member mcm tu

    ReplyDelete
  27. ~ASHA~
    tak amik hati pun..dah tahu mereka memang giler2..
    dan diorang tahu cheqna pun jenis tole jugok...=)

    ReplyDelete
  28. hahaha...

    gelak kuat kRina baca ni tau..


    opss..sori ek..
    sebab pernah kena tapi anak2 yg conteng..

    ReplyDelete
  29. azrina 0307
    cheqna dah penat dah gelak semalam kak oi.....

    ReplyDelete
  30. ajee gelak sorang2 baca n3 nih... terbaekkkkkkk :D

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~