Nov 15, 2010

~ janganlah mudah sangat berkata begitu...~

salam
n3 luahan perasaan..
mengacarakan sesebuah majlis memang tak jadi masalah pada cheqna..cheqna suka membantu..apatah lagi kalau orang suka dengan peranan kita...tugas kita lancar..majlis berjaya dengan jayanya..cheqna suka..tak jadi masalah...
sabtu ( 13.11.10) cheqna mengacarakan majlis persidangan di Hotel Grand Continental bersama YB En. Yahya Khatib Mohamad, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Masyarakat Negeri...bak kata staf2 ibu jabat...cheqna ni Emcee Menteri..cheqna tak kisah...ko nak puji ke ko nak keji...janji cheqna dah jalankan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan sebaik mungkin...
balik area kul 3pm..rasa macam penat sangat...cheqna tak kisah sebenarnya..tak kisah nak acarakan majlis yang kecik or majlis yang besar..paling besar cheqna pernah jadi Emcee untuk majlis bersama Menteri KPWKM...cheqna tak demand...dan cheqna juga sangat tidak kisah...tidak kisah untuk membantu
tapi........
cheqna kisah kalau programnya esok..malamnya baru ko bagitahu cheqna tentang tugas dan tanggungjawab itu....banyak cantik..."ala...kan senang je jadi Emcee tu..awak kan dah biasa..tolonglah.." hangguk kau... kalau senang apasal ko tak jadi je emcee????semua orang kata jadi emcee bukannya susah..setakat baca teks yang dah disiapkan awal2...ape la susah sangat kan???
ginilah...bagi mereka2 yang berfikiran sebegitu..apa kata anda cuba jadi emcee..tengok macam mana jadinya...bukan semua orang berani untuk ke hadapan dan berbicara dengan selautan manusia di hadapan...anda berani???silakan...
cheqna bukan demand..cheqna suka menolong..tapi tak suka diperlakukan sebegitu....ingat senang ke nak perah keringat tuk memastikan sesuatu majlis berjalan lancar???dewan gah pun kalau emcee caca marba..hancur gak...nak pronounce nama tetamu2...salah pronounce kena bambu....susah sebenarnya...
nak puji cheqna??pujilah..terima kasih...nak keji cheqna???pun cheqna tak kisah....cheqna tahu apa yang cheqna buat dan cheqna tak menyusahkan orang...cukuplah...
kakiku punya nota : so...hari ni cheqna tak jadi emcee r tuk pogram tersebut..kejamkan????=)

25 comments:

  1. toksah suh idah jadi mc sohih huru hara majlis..kui..kui..

    org yg berhrp tu mmg mengharapkan cheqna yg terbaik la tu..
    pejamkan mata pekakkan telinga ajer kalu ada yg kutuk..busuk hati la tu kan nk kutuk2 org...

    ReplyDelete
  2. benda last minit ni akak pun tak suka....

    kena la inform kita awal2...

    ReplyDelete
  3. hihi kalau ajee sah2 la nyorok bawah meja... nebes wehhh :p

    ReplyDelete
  4. sabarlah...org mmg macam tue..bt le apa pun ada jer nak kutuk

    ReplyDelete
  5. kalu rasa senang, cuba suh dier mc....

    dohlah v keje last minute ..kalu aku pun, aku malas layan...ahahaha

    ReplyDelete
  6. salam ziarah anda
    Cek Na..moga sihat selalu yek?
    ermmm..jangan marah2..selalulah..istiqfar..

    ReplyDelete
  7. salam,
    ish3x... dorang ni, tau nak suruh jer... last minit lak tu...

    ReplyDelete
  8. idah
    gerang gok weh..last2 minit baru nok royak padahal dia tahu awal doh..ingat senang moknyer...

    ReplyDelete
  9. ain
    tu r kak
    wehi ngat kabo last minit..amik nok..v sutir

    ReplyDelete
  10. nadia abdullah

    tak kisah pun orang nak kutuk ke nak ape....
    dah biasa sangat dah =)

    ReplyDelete
  11. zulkbo
    wsalam...
    sihat alhamdulillah...
    geram je =)

    ReplyDelete
  12. my little diary
    kalau dia pun tahu last minit takpe
    ni dia dah tahu dari last week
    menyusahkan..

    ReplyDelete
  13. Bukan senang nak jadi MC kerana celoteh mereka ini akan memeriahkan majlis tapi kalau tak pandai handle crowd hancus

    ReplyDelete
  14. Salam Cheqns,

    dah okey ke..? banyakkan bersabar ya..

    ReplyDelete
  15. akak faham..
    sbb slalu juga dipaksa jd emcee..
    mmg gigil satu bdn lah..

    ReplyDelete
  16. akubiomed

    betul tu...
    hanya yang alami je tau =)

    ReplyDelete
  17. azrina0307
    cheqna ok je..=)
    cuma kengkadang r geram..=)

    ReplyDelete
  18. hamizah
    cheqna alhamdulillah dah tak de perasaan tu..sebab dah biasa kan cuma geram bila dibagitahu last2 minit..tak suka huh!!!!

    ReplyDelete
  19. last minit mmg buat tension...k.sha pernah kena gitu...cheqna tahan lagi dia mintak pd mlm seblm..k.sha 2 jam seblm...amik ko...mmg kena rayu2 time tu.nak tanak..redha je la kena bamboo....mmg memalukan..bukan takleh bgtau 2 hari sblm...sbb program tu 3 hari..


    tapi tuk program sukaneka..k.sha boleh bedal dan dan tu jugak..eheheheh..sbb takde teks..

    ReplyDelete
  20. salam cheqna..

    kak ain nak ucapkan "Selamat Menyambut Aidil adha" buat cheqna sekeluarga...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~