Nov 25, 2010

~ 25 tentang pemilik blog ini ~

salam semua
ermmm....sangat geram sebab line memang bermasalah problem skang ni...berukband memang lebih teruk dari kura kura..maaf kura kura..cheqna terpaksa masukkan nama ko dalam n3 kali ini....kat opis memang langsung tak de line..kata FT cheqna..modem rosak...so...faham2 jela...sangat2 terbatas untuk menjengah kawan2...ada yang sempat cheqna singgah..baca..n komen...ada jugak tidak...insyaallah cheqna akan pastikan singgah kat umah semua agar tiada yang terasa hati....wah...ko bajet ko artis ke cheqna???koya...=)
ekceli....kali ni kena jawab tag....hari tu masuk umah dakni n sekali ternampak i terkena u...auuwwww... dan satu lagi n kak asha..nanti cheqna wat ye kak asha...=)
jadi..meh sama2 layankan tag ini....
tag kali ni kena jawab 25 mengenai diri sendiri..ala 25 je ke????bagila 500 ke..barulah 50hari 50malam tak habis lagi baca..sah2 muntah hijau nak habiskan..hahahaha..eh tak de..gurau je.....dah ready????lets go beybehhh..
satu ~ nama saya ialah Siti Farina Osman ( wah...bajet macam isi buku biodata zaman2 sekolah dulu2 ni )
dua ~ nama glemer saya ialah Alang..Farina..Cheqna..Cikna..Ina...kengkadang bebudak sengal panggil belalang...sayang (arghhh..beranganla ko cheqna ..lalalalalala)
tiga ~ dilahirkan pada bulan Mei tahun khinzir ( tapi i suci u )
empat ~ mempunyai 4 adik beradik..sulung dari 4 beradik..3p bongsu lelaki..ada adik kembar
lima ~ ma cheqna ibu tunggal..masih muda belia...lalalalalalalalalala
enam ~ dilahirkan di Machang, Kelantan
tujuh ~ seawal usia setahun telah berpindah ke Terengganu sehinggalah sekarang...sekolah rendah..sekolah menengah..form 6..masuk U..praktikal..kerja kat Terengganu..( mintak2 kahwin ngan orang Trg gak..lalalalala)
lapan ~ tidak pernah berenggang dengan ma ( rujuk no tujuh )
sembilan ~ umur 20 masuk U..keluar U umur 24..grad bulan 8 2007..kije umur 25 bulan 1,2008 sampai skang r..
sepuluh ~ tak pernah guna kabel tuk dapatkan keje ni walau my step bro orang berpengaruh..
sebelas ~ bajet dulu2 nak kahwin umur 25 tapi nan ado sampai skang( jangan tanya bila..belasah kang )
duabelas ~ sangat suka pada citer2 hantu dan selalu mengusik kawan2...hahahahaha n ekceli pernah mengalami peristiwa2 mistik ni...especially masa kat U dulu
tigabelas ~ orang yang tak kenal akan kata cheqna sombong berdasarkan wajahku yang ayu ni ( muntah ) tapi bila dah kenal..hah amik ko.....tahan jela dengan kesengalan diriku ini
empatbelas ~ walaupun giler2..poyo...tapi sangat sensitif dan mudah mengalirkan airmata
limabelas ~ sangat suka membantu walau seringkali orang amik kesempatan atas kebaikan ku ini tapi redha sebab ma kata berbuat baik akan dibalas baik
enambelas ~ kurreengg suka kartun ni...hanya akan layan tom n jerry je..yang lain..kimsalam.ben10 ke ben11 ke..mr bean ke..sebab tu channel kartun tak pernah buka kecuali kalu ada anak buah..tu yang secara tak langsung tengok TNJ tu..
tujuhbelas ~ tak pernah ada pengalaman keje sebab always bantu ma time2 cuti sem..lepas grad..ermm..ekceli ma ada kedai makan
lapanbelas ~ sudah didedahkan dengan pentas seawal umur 7 tahun...sebab tu cheqna tak takut untuk bercakap dikhalayak ramai...darjah satu tu semua cheqna masuk..nyanyi...berlakon...nasyid..sajak..syair..poem..pantomin...dan pernah jadi tok joro untuk kumpulan dikir barat yang mana semuanya lelaki n only cheqna pompuan..masa tu semua jaga cheqna dengan baik yela...satu2nya pompuan n tok joro lak tu...hahahahaha
sembilanbelas ~ sukan yang diceburi adalah hoki masa sekolah rendah...skang sangat obses ngan badminton.. err...hari ni nak tengok mas lwn pakistan final hoki...sebenonya semua jenis sukan yang melibatkan MAS cheqna akan sokong...
duapuluh ~ sangat garang..sebab tu dipilih jadi ketua pengawas masa umur 12 tahun dan 19 tahun sila takut...
duapuluhsatu ~ suka dengar lagu tapi tak minat pada mana2 artis coz...erm...ntah..memang susah nak suka artis...dulu2 suka Fauziah latiff tapi skang tidak lagi..
duapuluhdua ~ suka tido awal...biasa seawal jam 9malam dah tidur..bebudak opis kata cheqna ngobok kunyit...sejenis burung yang suka tido awal..tapi..cheqna ni burung ke??lalalalalala
duapuluhtiga ~ suka layan TARA ( the amazing race asia*nanges sebab ethan n khairie dah kuar* dan juga The bigger loser * geram..bila la Raj ni nak kuar )
duapuluhempat ~ pernah terniat untuk tidak berkahwin sebab nak selamanya jaga ma * sedih*
duapuluhlima ~ skang..hati cheqna sedang berbunga...merujuk kepada yang no duapuluhempat tu..walau kahwin ma tetap akan ku jaga....insyaallah...sebab suami boleh kita cari lain tapi mak???oh no...satu dalam berjuta2 lemon....tapi kalau boleh cheqna nak suami sorang je..kekal selamanya hingga ke alam syurga *jiwang *
eh..dah cukup 25 ke???ala banyak lagi ni nak bagitahu..tapi dah si ajee suh buat 25 je...hahahahaaha..poyo je lebih sebarang pertanyaan sila tanya ye..lalalalalalala
daaa...

26 comments:

  1. baru 27..toksah riso org tanya bila nak kawin..kira muda lagi tu tau...kawan2 akak pun ada tak kawin lagi..abg akak pun...zaman skrg tak mcm zaman dulu..

    ha jgn lupa tag aakak plak

    ReplyDelete
  2. salam ziarah ceqna,

    maaflah pnjang lebar sgt xberkesempat nk baca...huhu..today bz skit

    ReplyDelete
  3. Wahai...cheqna cute..,
    Tambah la lagi seronok ibu baca kisah cheqna ni..
    no 23 ada 2..apa - apapun ...kita serupa ttg A.race tu sampai skrg rasa mcm takleh terima..juga pasal TBL tu...

    Anyway..nape tak letak nama ma ..cheqna.

    ReplyDelete
  4. cancel niat xmo kawin tu ye..
    nanti dah tua2 sapa la nak jg dikna plak..

    ReplyDelete
  5. menguji kesabaran nak jawab 25 soklan. hahaha

    ReplyDelete
  6. xtau dh nk sokong sape pas ni TARA tu..yg biggest loser tu nyampah giler dgn raj, bila nk kluar dia tu?

    ReplyDelete
  7. Cheqna da kawen pun still boleh jage ma kan ? lagipun Ma cheqna misti nak tengok gak cheqna kawen ....huhu

    ReplyDelete
  8. ~asha~
    setuju
    hehehehehehe
    ok kak..
    nnati cheqna buat..=)

    ReplyDelete
  9. my little diary
    tu baru 25..kalu 55 entahlah panjang mana =0

    ReplyDelete
  10. ati masrif
    its ok kak...
    buat ape yang penting dulu ok =)

    ReplyDelete
  11. kak wan

    hahahahaha bu...
    tau takpe...geram r...malah rasanya nak tengok TARA malam ni..
    sedih.....
    nama ma cheqna???mawi pernah nyanyikan lagu khas untuk ma dulu..lalalalalala

    ReplyDelete
  12. hamizah
    tu dulu kak..
    skang dah semakin gatal tuk kahwin..hahahahahaha
    insyaallah kak =)

    ReplyDelete
  13. en_me
    wah wah...ye ke???
    nanti kalau cheqna jemput jangan lupa datang k...=)

    ReplyDelete
  14. NM02

    sangat menguji tapi rileks je buat...hehehehehehe
    sebab tak perlu fikir..just citer tentang diri je..=)

    ReplyDelete
  15. marinahunny
    tu r kak na..malam ni kita nak tengok nok sokong piye???
    raj memang ku tak suka...next week ko blah raj..owoh..tetiba ni emo...hahahahaha

    ReplyDelete
  16. mawar berduri
    sangat tepat itu statment..
    insyaallah =)

    ReplyDelete
  17. eh, hati tgh berbunga riang ye? harap² berbunga sampai bile²..

    ReplyDelete
  18. cheqna sebaya dgn angah (adik me yg no 2)
    dia pun tahun khinzir, suke wat bunyi khinzir, cheqna boleh buat?
    *larikkkkkkkkkkkkk...

    ReplyDelete
  19. fazemy
    aha..skang pun masih berulang alik ke kelate sebab tok nenek masih disana =)

    ReplyDelete
  20. azrina aka jaijina
    harap2nya begitulah...
    amin..=)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~