Oct 28, 2010

~ vg...kenangan itu indah..~

salam semua
belek2 album lama.....
sembang ngan kawan lama...
dia jemput cheqna untuk hadiri majlis kahwin dia on february tahun depan....
warghhh..tetiba akak sayu ok..bukan sayu sebab akak tak kahwin tapi ada kisah disebalik kesayuan akak..
wah..tetiba akak....hehehehe
ekceli...masa cheqna sekolah di SMKTIZ, Dungun..cheqna rapat ngan 5 orang tau....Faza..Fida..Farina..Fizah dan juga Liza..
kami siap ada nama group lagi tau...
VG atau nama panjangnya Virgin Genius....wah gitu....nama ni Fizah yang cadang...
dan kami juga ada nama samaran..
ALONG FAZA
ANGAH FIDA
ALANG FARINA
ACHIK FIZAH
ADIK LIZA
ni la mulanya cheqna dapat nama ALANG..
lepas cheqna habis PMR tahun 98 kat IZ, cheqna pindah sekolah...tinggalkan VG ni...lepas habis SPM masih contact gitu2 ngan dak2ni...sehinggalah akhirnya terus lost contact..hubungi Faza x leh..Fida x dapat..Fizah x dapat dikesan..begitu gak ngan Liza....akhirnya terputus cam tu je..
sehinggalah...
FB menemukan kami semula...sangat2 teruja ok....
jom kenal  ngan VG cheqna...sebelum tu...ampun beb...amik gambo dari FB korang...hehehehehe


this is Faza..skang keje kat Penang kalu tak silap....last jumpa tahun 98

this is Fida..last jumpa bulan 2, 2010..ngan dia la first jumpa kat FB...

this is...ala..ala..ala...dush.....hahahahahaha....

this is liza....skang kat UTM kalu tak silap..


dan yang gambo pakai tudung putih tepi sekali sambil wat piss tu adalah fiza..cikgu kat selangor skang..dia tak de FB..huhuhuhuhuhu
walaweh...rindunya kat korang..beshnya kalu dapat jumpa kan...
berbalik kepada isu sayu tadi..
nape cheqna sayu???
sebabnya diorang semua dah tak V lagi..kecuali Fida n Cheqna..Fida tu pun bulan 2 ni akan selamat r....huhuhuhuhu
bak kata fida "xpe beb..ko penutup..ko mesti kasi lagi grand" hahahahahaha
liza yang first kahwin..diikuti fizah...faza..Fida..coming soon..dan giliran cheqna???huhuhuhuhu
wallahualam...
rendu kenangan itu.......=)

43 comments:

  1. takper2... sabar...
    bak kata fida 'xpe beb, ko penutup..ko mesti kasi lg grand'

    entry terbaru "mendung tak bererti hujan"

    ReplyDelete
  2. sonok kan dpt jumpa kawan2 lama.. eh eh nama faza tu sama ngan nama gelaran hana masa degree la :P hehhe

    ReplyDelete
  3. Kenangan terindah ..
    moga kalian semua terus bahagia .
    Aminnn

    ReplyDelete
  4. Cheqna..,
    COMEI - COMEINYA group VG ni...serius.

    Takpa cheqna..sabo masa cheqna tetap tiba jua nanti..jgn putus harap teruskan berdoa.

    ReplyDelete
  5. hye cheqna, tgh dok layan sayu yea...
    takpe2, cheqna, lambat laun cheqna akan gugurkan title v, walaupun penutupnye cheqna,
    me doakan cheqna cecepat temu jodoh, kite hanya rancangkan, Allah saje yg tahu...ape yg terbaik utk kite...InsyAllah....

    ReplyDelete
  6. my little diary

    sedih dan juga tumpang gembira tengok kawan2 bahagia..
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. hana faza
    sangat2 menyeronokkan
    faza tu pun bukan nama sebenar..nama lain...

    rindunya...

    ReplyDelete
  8. kak wan

    ye ke bu???comel erk????hehehehehehe tq tq

    insyaallah bu..amin...

    ReplyDelete
  9. ajee
    tau takpe...
    heheheheheehe
    bukan senang nak dapat nama gitu....

    ReplyDelete
  10. eMMe
    rindu kenangan masa zaman2 sekolah bersama diorang ni..
    skang masing2 dah ada kuarga sendiri.....

    alangkah bestnya andai dapat ku undur masa...

    ReplyDelete
  11. camne korang boleh terpikir nama secanggih tu.. haha tabik spring la.. :D

    ReplyDelete
  12. nama grup kelah doh wase..ahaha..
    Wonder Girls ni...

    ReplyDelete
  13. cheqna tggu hari je tu...ntah2 dah ade x...saje x nak bgtau kita orang..hahaha

    ade new entry...jenguk2 la yek..hehehe

    ReplyDelete
  14. Kenangan yang terindah untuk dikenang gitu. :)

    ReplyDelete
  15. sayu ati sbb tingat memori lama bersama dorang ye cheqna...

    cheqna bila lg..hope cpt2 menutup tirai hehee...ngan mare ye cheqna...

    ReplyDelete
  16. seronok jumpa sahabat lama..rasa byk benda nk cite

    chegna ...bulan januari ni byk kosong lg..hihi

    ReplyDelete
  17. cheq na, nnt follow blog part 2 kita tau. hehehe

    ReplyDelete
  18. amin..semoga cheqna yg grand itu kan..dulu mase SPM akak ade group gak, 4 org..semua boleh cakap ahkak yg kawen dulu, hahaha..silap bersarlah..akak kawin second last..

    ade sorang lagi blom kawen lagi, dok tunggu dialah ni..tp dia dah popular, manelah nak kawan ngan akak lagi, hukhuk..

    ReplyDelete
  19. Fb menemukan semua orang

    :: lepas nie cheqna laa pulak, insyaallah

    ReplyDelete
  20. Rindu kawan lama jugak.. sorang akan mengorak langkah pertma hujung minggu ni.. hoho

    ReplyDelete
  21. fuiyoo...ada gaya macam power rangers dah..hehehehehe

    ReplyDelete
  22. bila tiba masa nya Alang...
    jangan lupa jemput ya...
    alalalalaaaaaaaaaa.

    ReplyDelete
  23. Salam Cheqna
    kenangan bersama teman waktu belajar adalah memori yang indah kan.

    ReplyDelete
  24. cheqna nanti emelkan akak ur fon ye..nak bg hadiah topup..

    azrisha03@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. chipchocolate
    single n evelebel ok..
    hehehehehehehehe

    ReplyDelete
  26. fieza79

    sedih kan..banyaknya kenangan..
    tapi cheqna dah banyak lupa..fida yangbanyak mengingatkan..
    cheqna??
    insyaallah masanya pasti tiba jua
    doakanlah ye kak..=)

    ReplyDelete
  27. ati masrif
    bulan tu kosong sokmo..
    calon je still searching
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  28. NM02
    kena tunggu hari ahad coz kat umah line slow sket..
    nway thanks k =)

    ReplyDelete
  29. azrina aka jaijina
    alhamdulillah..cheqna masih lagi berhubung dengan diorang walau tak rapat macam dulu2 almaklumlah masing2 dah ada tanggungjawab sendiri kan....

    ReplyDelete
  30. N
    betul tu..kerana FB cheqna dapat jumpa balik kengkawan
    insyaallah amin...

    ReplyDelete
  31. queen

    power rangers??lalalalala
    geng kami jugakla yang gaduh ngan sorang cikgu lelaki sebab tak puas hati..diketuai oleh fizah..ganas tak kami??hahahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~