Oct 25, 2010

~ pening~

salam
masuk bilik lam opis..tengok semut still berkeliaran kat ekon..semalam bukak je ekon...banyak gila semut yang jatuh..bukan setakat semut..ngan telur2 semut sekali...puas cheqna ngemah bilik semalam..kebetulan akak cleaner cuti seminggu sebab tak sihat....
hari ni..tengok masih ada semut..apa lagi ridsect kan ia....semua mampusssssss...tapi cheqna yang sakit kepala sebab bau kuat sangat
adoiiiiii
nyampas tau semut ni.....semut kale hitam...napela nak g duk kat dalam ekon tu...
benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

27 comments:

  1. x pe cheqna..bru semut..bukan nye serangga lain..dibuatnya serangga yg bleh sengat2..lg masalah..hehehe

    ReplyDelete
  2. eiii apa ada semut nih.. ke ekon tuh manis sangat.. (tetap tanak cakap cheqna manis.. bluwekkk. hahah)

    ReplyDelete
  3. musuh ketat kRina tu Cheqna !

    kat rumah memang tak tau nak buat apa dah.. kecik besar, hitam, merah..

    dah guna macam2 produk, tak diherannya.

    Tengah tunggu pest control datang ofis.

    Nak mintak liquid yg dorang guna utk spray.

    Dah siapkan 2 botol kosong dah ni...

    ReplyDelete
  4. Sure aircond cheqna tu manis kout.....hmmm...atau...cheqna yang manis orangnyerr....hehehehe.... semut yang menguji kesabaran.....

    ReplyDelete
  5. sekarang nie kan musim panas....so duduk dalam ekon kan sejuk....

    ReplyDelete
  6. salam..
    pening je kan?
    tak de muntah-muntah?
    okey la tu..moga anda
    selalu sihat di sana..

    ReplyDelete
  7. cheqna, awat spray dgn ridsect...spray dgn ambi pur la, takla pening, heheheh..opss..gurau je, jgn marah haaa....

    ReplyDelete
  8. Chipchocolate

    uikss..mintak jauh..no no no no.. =)

    ReplyDelete
  9. azrina 0307

    kan kak..
    menyampah tul....
    geram tau..dah la bilik bau busuk sebab ridsect pahtu semut2 bergelimpangan plak..mencik tau....

    ReplyDelete
  10. chekdenoor

    ekon manis???tak sure tapi tuan manis ye..hahahahahahaha

    ReplyDelete
  11. zaidah

    musim panas??sini dah hujan2 dah...
    huhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  12. zulkbo

    hah!!!!
    oh no no no
    tak koser muntah2...lum sampai masa ok..
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  13. eMMe

    kan sembur ngan ambi pur makin banyakla semut yang datang..
    tak suke tak suke tak suke..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  14. takde servis ekon ye....patut kena report tu..nanti takut rosak lak ekon

    ReplyDelete
  15. salam perkenalan,
    salu nmpk komen awak di mana2... he3x


    entry terbaru "ada aku kesah"

    ReplyDelete
  16. ahkak pon nyampas same itu semut²..kat umah ahkak semua jenih semut hadoo, bencikk..

    pantanglah boh makanan atas meja, kejap je dah ramai semut urung..kalau hat terjatuh atas lantai tu, kalau lmbat sapu, semut² ni dok sapu dulu..

    ReplyDelete
  17. guna ubat semut la..ridsect tu dia bunuh pada yang nampak je..kalaudah sampai telur2 bagai..guna la ubat semut..kat pasar malam ada jual..sepekt seringgit..gitula..yangtu bagus...guna yang tu..semut memang mati sampai kat dalam2 sarang die..

    ReplyDelete
  18. ~asha~
    kekgi2 cheqna royak r ke bahagian pentadbiran....=)

    ReplyDelete
  19. my little diary
    salam jugak
    saya memang...hhehehehe
    suka mencari kawan dengan mengomen2 hehehehehe
    thanks ye =)

    ReplyDelete
  20. azrina aka jaijina

    tu r...memang tak dapat dinafikan lagi...hahahahaha
    benci la tobak pun...

    ReplyDelete
  21. queen

    ye ke???
    ok nanti cheqna beli.....
    kang tak pasal2 ekon plak yang mati susah cheqna heheehehehehe

    ReplyDelete
  22. klu su tgk semut byk2 cam gituh mesti meremang bulu roma.. rs gelis sgt..hehehe

    ReplyDelete
  23. ashie023

    ye kot..
    eh..mesyuarat nung......
    lalalalala

    ReplyDelete
  24. Eloklaa bunuh semut dok zikir, disumpahkan jadi semut haha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~