Oct 29, 2010

~ bila ma bagitahu...cheqna senyum sendirian ~

salam
sebenarnya mende ni dah lama tapi cheqna tak pernah nak amik serius....sehinggalah..2 hari lepas...
ohh sebelum tu better cheqna share dari awal apa yang berlaku...
tahun lepas..adalah pakcik ni yang keje kat pejabat Felda..suka usik2 cheqna tau...selalu tanya cheqna dah berpunya ke belum...cheqna ingat dia main2....bila dia tanya bila cheqna nak kahwin cheqna selalu bagitahu bulan 2...sampai bulan 2 cheqna still tak kahwin..dia tanya lagi...cheqna hanya mampu tersenyum...
pahtu jarang jumpa dia lagi sebab cheqna malas nak g kedai ma...
hinggalah hari tu terjumpa pakcik ni ngan isteri dia kat pasar pagi..hari jumaat..pakcik ni punyala ikut cheqna sebab nak tanya dah ada calon ke belum....kelakar la plak...sanggup biar isteri dia sorang tu sebab nak ikut cheqna..opssss...jangan salah faham..pakcik ni usha cheqna bukan untuk dia..tapi untuk anak buah dia...
bila dah lama..ingatkan dah lupa..rupanya tak...hahahahahahaha
semaring (semalam + maring)...cheqna sampai umah..ma bagitahu
"ina...ayah (*&^ nak datang umah...tapi ma tak kasi datang minggu ni.."
"hah!!!"cheqna pura2 terkejut..llalalalala
"ma tanya nak mari wat gape...katanya nak perkenalkan kamu berdua la....."jawab ma lagi...
n guess what jawapan cheqna??????
bersambung...
daaaaa...

44 comments:

  1. Tunggu sambungan cheqna dulu nanti komen kaw - kaw lalalala...ibu pulak yg seloknye.

    ReplyDelete
  2. salam..
    amboi..tengah laku nie..
    letaklah hantaran mahal sikit..
    la la la..

    ReplyDelete
  3. Akhirnya....cheqna akan menmtkn zaman beliau sbgai single n avaible..hehehehe...yes..trcapai la hasrt nk ikut jjk lngkh ahli kmpuln VG..hahaha

    ReplyDelete
  4. kak wan

    bakpe ibu selok ni???
    kelako ke gane bu???
    hehehehe
    tunggu neh....hari ni nak g rantau panjang dulu..balik nanti sambung...=)

    ReplyDelete
  5. zulkbo
    wsalam.....
    laku??
    ok..sugestion berapa nak letak???
    kita kaw tim baik punya..
    eleh...padahal orang baru je nak merisik khabar je..kita lak lebih2 ye...lalalalalalaa

    ReplyDelete
  6. chipchoklat
    uikss...belum lagi la...
    insyaallah...
    kita doakan yang baik2 je k..=)

    ReplyDelete
  7. wah ceqna
    dalam hati ada seripah aini...
    lalalalalallalalla
    opsss ada mungeee tanjung ;p

    ReplyDelete
  8. suspen la cheqna...ade kejutan menanti tu...hehehe...(me sengih2 je baca entry ni...)* hehehehehe...jeng2!

    ReplyDelete
  9. Salam anak mama...

    ish..ish... main sambung2 la pulak... Dah solat istikharah? ;-)

    ReplyDelete
  10. wahwahwahhhhhh...

    tapi pasti kan bukan untuk pakcik itu sendiri ya!!!
    :)

    ReplyDelete
  11. cheqna,
    istikharah penting..
    jgn terlalu memilih..
    tiada yg sempurna..

    ReplyDelete
  12. cheqna...

    hikhik... u buat i tertunggu2 la sambungan the story...hehehe...

    meh nyanyi...
    daq diq duq di dalam dada....
    (gurau cheqna ye...) :)

    ReplyDelete
  13. ala, ade sambungan jugok ke cheqna? tak sabau dah akak nak tau ending cite nih..

    ReplyDelete
  14. waaahh...say yes cheqna..say YYYEEEESSSSSS...

    bagi peluang utk diri sendiri ..betul tak..ecewaaaahh..

    Go cheqna GOOOOOO

    (tetiba excited lebey kan)

    ReplyDelete
  15. cheqna nak tamat zaman bujang ker...aminn...

    ReplyDelete
  16. hampehhhh aahhh... cepat la sambung Na...

    Tengah2 excited aku baca.. sampai situ jer???

    ReplyDelete
  17. dok lame doh tue.. kalu makang nasik minyok jgn lupe ajok owg kg.. heeheh :D

    ReplyDelete
  18. ada smbungan2 la plak.. ape r alang ni huhu..

    eh alg.. word 'semaring' tu mmg wujud ek?? ke alg yg br wujudkan?? huhu

    ReplyDelete
  19. eMMe
    saspen ke??
    cheqna lagi saspen..huhuhuhu

    ReplyDelete
  20. mama
    hehehehehehehe
    alhamdulillah..
    berkesempatan jugak buat..
    memang skang memohon pertolongan dan petunjuk dari allah

    ReplyDelete
  21. dr singa
    no no no no
    pakcik tu dah bagitahu bukan untuknya...dan juga dah bagitahu my mum bukan datang nak tengok mak tapi anak...hhehehehehe

    ReplyDelete
  22. hamizah
    betul tu
    dan cheqna percaya kita manusia tiada yang sempurna...
    cukuplah saling melengkapi satu sama lain

    ReplyDelete
  23. imanamani
    cheqna lak tertunggu2 kedatangannya
    cewaaaahhh
    hahahahahaha
    nanti cheqna sambung...=)

    ReplyDelete
  24. azrina aka jaijina

    holah..sebab cheqna pun dok tahu kesudhannya gane kak
    sabo..

    ReplyDelete
  25. queen
    wah..thanks sebab sudi excited lebih bagi pihak cheqna
    hehehehehe
    sama2 kita nantikan kesudahannya....

    ReplyDelete
  26. la..bersambung la pulak..
    ingat dah boleh rasa makan nasi minyak cheqna dah..

    ReplyDelete
  27. arechix
    weh..mok aku tu hari2 jual nasi minyok kecuali jumaat
    org kg g makan sokmo...lalalalalala

    ReplyDelete
  28. miss nurul..
    kena ada sambungan baru besh..lalalalala
    semaring tu x sure r..tapi alang biasa guna dalam bahasa tak rasmi ni..hehehehehe

    ReplyDelete
  29. izzah
    sabar..n insyaallah...cheqna pasti jemput nanti ye..=)

    ReplyDelete
  30. slm cheqna,
    moga ceria selalu.
    t kasih atas sgala doa dan sokongan.

    kalau saya jadi pakcik tu pun saya akan sungguh2 tanya... :)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~