Oct 14, 2010

~ apa yang anda akan buat sekiranya...~

salam
selamat pagi...
dari semalam hujan tak berhenti di sini....hujan di hati???oh tidak!!!!!!
saje nak tanya ni....kalaula anda semua ni kan merajuk..tersentap..kecik hati...apa yang anda akan buat???
cheqna punya stail kan..kalau cheqna terkecik hati ke..terkilan ke..merajuk ke...tersentap ke..pujuk cheqna sekali je..or mintak maaf sekali je...cheqna memang akan berdiam lagi...tapi cukup r pujuk or mintak maaf...
tak payah mintak maaf or pujuk sampai cheqna ok time tu jugak...cheqna punya stail akan senyap dulu n baik sendiri..
biasalah manusia kan..mesti perlukan masa tuk ejah balik hati yang dah terkecik tu..nak besarkan balik amik masa sket..biasanya 2,3 hari r...pahtu cheqna akan ok...
tapi...kalau isu yang membuatkan cheqna terluka terkilan tersentap tu sangat2 besar....mungkin cukup setakat itu r...berkawan mungkin boleh tapi tak seperti dulu r..maksudnya kalau dulu rapat yang amat..skang mungkin gitu2 jela....buruk kan perangai cheqna???huhuhu
zaman bercinta dulu2....merajuk adalah sesuatu yang sangat tidak best....sebab...dia wat derk je...makan hati i tau....better tak merajuk dari merajuk...hahahahahahahaha
anda plak camana???

44 comments:

  1. well,
    kena peluk
    kena cium
    kena belai
    kena ramas mesra

    terus ok ! lalalalaa

    ReplyDelete
  2. lama tak merajuk, kalo merajuk, me pujuk sendiri la, takde nye si dia dtg memujuk...huhuhu....

    ReplyDelete
  3. pujuk diri sendiri adalah lebih baik..kiter leh pk mgkin kiter ada kekurangan dlm persahabatan...

    kalu org takboh kawan ngan kiter sudah ar wat dok layang jela pasni..

    ReplyDelete
  4. salam cheqna... morning...

    kalau dari segi berkawan... hati besar balik tu boleh .. cuma macam cheqna cakap la.. tak la serapat dulu..sebab dah terkena kan..takkan la nak terkena lagi dan berkali kali... semoga hati cheqna akan pulih sepenuhnya ek...

    ReplyDelete
  5. Mama kalau merajuk mama diam je... kalau kecik ati atau tersentuh ati.. macam duduk senyao2.. nangis sendiri2... (tapi kesan dia lama wooo... mungkin nampak ok, tapi lukanya tetap berdenyut!)

    ReplyDelete
  6. linda
    akak memang
    tak yah bagitahu pun saya memang tahu akak tu
    hahahaahaha

    ReplyDelete
  7. eMMe
    kan..orang lelaki memang tak koser nak mujuk bagai ni kan??
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  8. idah
    pujuk diri sendiri gok besh
    tapi kengkadang mari gok angin gelenya nak suh orang mujuk
    hahahahaha

    ReplyDelete
  9. imanamani
    uiks...hati cheqna skang ok je...
    saje je sharing tu...
    tak de pape pun..=)

    ReplyDelete
  10. kakcik seroja

    sama r mama...
    cheqna akan diam je....
    diam tu tnda marah..majuk...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. kalau kak ain cepat merajuk tapi cepat pulak ok nyer...malas nak merajuk lame2 nie...buat sakit hati jer...

    ReplyDelete
  12. salam..
    majuk ke?
    tak main la majuk,majuk ni
    la la la..

    ReplyDelete
  13. ainoraini
    kan kak..
    majuk lama2 kita gak yang makan hati..
    huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  14. zulkbo
    dok ngajuk 2 eh..
    eh..kat blog enzul dah tak leh komen ke???

    ReplyDelete
  15. waktu zaman berchenta dulu memang akak suka majuk, sensitep yang over hokey...

    sejak jadi bini en. is ni, tak koser dan nak majuk bagai, ada dia kesah!!!

    hahaha....

    ReplyDelete
  16. Ain
    dah jadi hak milik kak oi...
    tak majuk pun balik umah sama gak..
    majuk pun balik umah sama gak..
    ape yang cheqna merepek ni kak??
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  17. zana klo marah, sedih or sentap ms tu jerk...lepas tu hilang...tp klo menda yg btul2 berat nk terima mmg payah nk lepaskn....

    ReplyDelete
  18. iye....kalau tgh marah jgnlah di pujuk..mau terus merajuk.Seeloknya baik sendiri..ambik masa tapi tenteram jiwa

    ReplyDelete
  19. zana
    cheqna tahu n faham apa yang zana rasa
    be strong dear..=)

    ReplyDelete
  20. kalau mas, hati geram tapi mulut diam.

    Tapi pada masa sama berdoa pada Allah swt supaya menyabarkan mas. Nanti sikit akan hilang perasaan tue...

    ReplyDelete
  21. SAlam

    cheqna, daya tukar blog baru

    nie blog daya sekarang nie

    http://misznoor.blogspot.com/

    Kalau daya majuk lama sikit

    :)

    ReplyDelete
  22. akak kalo marah atau terkecil hati, akak bantai basuh kain secara manual, habis kain, akak basuh toilet, cuci lantai..

    bila waktu solat, akak ngadu habis2an pd Allah, dan akak baca Yassin utk tenangkan hati.

    ReplyDelete
  23. aka dah terbiasa, kalau ngajuk² ni memang takde org nak pujuk², jgn mimpilah..nyamfah tau ai..

    ReplyDelete
  24. kalau sy kecik ati saya senyap je seribu bahasa...pastu esoknya elok balik..hehehe

    ReplyDelete
  25. ammvoiii.. barang yg lamer jangan dikenang uoolss.. ehehe

    ReplyDelete
  26. sama la cheqna.. kalau merajuk tuh amek masa sket nak elok.. hihi

    ReplyDelete
  27. ambe pong sama lah cheqna ..kalu wase kecik ati, dier jelah..tp sakit hati jugak kekadang wase nok pecah sebok tahan....tp lama2 okeh je

    ReplyDelete
  28. cheqna,
    sila taip kat sini apa bahan-bahanresepi nak hilangkan majuk..mana tau ada org nak tolong pujuk

    ReplyDelete
  29. cepat sejuk cheqna nih,sene kiro la kalu lagu ni he3

    ReplyDelete
  30. cik Noor

    la...daya ke???
    nape tukar blog ni????

    ReplyDelete
  31. kak luna
    wah..kak..kalau umah akak bersih maknanya akak marahla tu ye..hehhehehehe
    cheqna ada gak sikap cam gitu...
    at least dapat gak lepaskan rasa marah kan kak???

    ReplyDelete
  32. azrina
    jadinya dok payoh nok ngajuk..
    hahahahaha

    ReplyDelete
  33. Liliyuli
    yeah...give me 5...
    amik masa tuk pulihkan diri sendiri kan???

    ReplyDelete
  34. en_me

    nape tak leh???
    kenangan yang lama menjelma....
    lalalalalala

    ReplyDelete
  35. ajee
    kalau tak amik masa bukan majuk namanya tau..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  36. ashie
    pa gitu seme???
    tapi kalau dang maroh memang wase nok pecoh dada tahan...

    ReplyDelete
  37. zeqzeq
    bakpe???
    nok pujuk cheqna ke???
    hahahahahahaha

    ReplyDelete
  38. MK
    bakpo??
    sene kiro lagu mano ni??
    acu royak....lalalalala

    ReplyDelete
  39. suka merajuk dna dipujuk...

    tapi nyampah gak kalo dah pujuk kita tu, next time mcm sama jugak peel...kiranye berkali2 merajuk sama jugak perangai..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~