Sep 27, 2010

~ tabahlah duhai sahabat..alang pernah laluinya ~

salam semua
tadi masuk opis..kul 11am..tak tahan sangat bagitahu kerani nak balik rest kat umah..otw balik beli 100+, sampai umah minum n baring2...
alhamdulillah...dah kurang tapi still selsema....insyaallah esok pasti kembali ceria seperti biasa
petang tadi area kul 530pm..hajat hati nak wat kek badam..usha lam esbok cukup bahan...so apa lagi..akan mulakan operasi..tiba tiba..
nokia ku yang dah lama tak berbunyi maklumlah single muahahahahhahaha tetiba berbunyi...tengok nama
ooooo..seorang sahabat...
ingatkan sembang seperti biasa....poyo2...dia citer pasal kehidupan dia..suka duka dia...tetiba bagitahu hal yang sebenarnya..
terkejut....
cheqna faham apa yang dia rasa dan alami sebab cheqna pernah alaminya..
umpama si pemancing yang memancing...dapat hasil..tetapi dilepaskan...walaupun ikan itu suka dilepaskan tapi sakitnya masih terasa..itulah yang dialami...
kadang tertanya..kenapa lelaki semudah itu ye??memberi harapan...akhirnya dia sendiri yang memusnahkan harapan...maaf..cheqna bukan kata semua lelaki macam itu..dalam kes kawan cheqna ni...cheqna kenal lelaki ini walaupun hanya pernah berjumpa sekali...tapi sahabat cheqna seringkali bercerita tentang dia..sedikit sebanyak cheqna tahu apa yang dia buat serta lakukan pada sahabat cheqna ni
tapi tadi memang terkejut la....n tertanya2 kenapa dia wat cam tu...ok...khabarnya dia akan berkahwin 16.10 ni tapi yang sahabat cheqna heran dia still boleh masj, kol kawan cheqna seolah2 tak de pape yang akan dia lakukan...kalu setakat KAWAN its ok..tapi more than that cara layanannya...entahlah
cheqna pun tak faham dengan sikap lelaki sebegitu....suka memancing..sukar tuk dapatkan hasil..tapi bila dapat hasil, dilepaskan tanpa mempedulikan hasil tangkapan itu sakit ataupun tidak...
pepun cheqna doakan moga sahabat cheqna sentiasa tabah...cheqna always be with u.....
moga cheqna dijauhi dari lelaki sebegitu..amin.....

25 comments:

  1. akak pun pernah laluinya dulu...

    pahit untuk dilepaskan, tapi lagi sakitt kalau hubungan diteruskan...

    hanya allah yang mengetahui apa yang terbaik untuk kita...

    redha jer la dengan ketentuan dan takdirnya...

    ReplyDelete
  2. Salam Cheqna...

    Moga kawan cheqna tabah k...biar perit d lepaskn tika belum t'jalin ikatan p'kawenan...dari t'lepas tika sudah d gelar seorg ISTERI...

    ReplyDelete
  3. Salam

    Begini sebenarnya..lelaki yg macam ni hatinya berbelah bagi,sebenarnya dia tak bersedia untuk berumah tangga dalam erti kata sebenarnya.

    Satu lagi bila kita nak mendirikan masjid ni,memang byk dugaan dan cabaran lagi dekat masa nak langsung,makin byk ujian.

    Lelaki pun kadang2 bukan semua betul,bila mental berbelah bagi,maka inilah masalah akan timbul...

    Cheqna kena cari lelaki yg betul2 bersedia fizikal dan mental(eh cheqna pulok yg kena he3...)

    ReplyDelete
  4. ain

    kak eh...harap sahabat cheqna tu tabah r...cheqna dah lalui fasa itu
    ditelan pahit dibuang sayang tapi akhirnya Allah maha mengetahui segalanya kan....

    ReplyDelete
  5. zana iman
    cheqna faham...pepun moga zana tabah dan alway ceria demi iman =)

    ReplyDelete
  6. zeqzeq

    ape????sama ape????
    apepun cheqna percaya setiap yang berlaku ada hikmahnya kan???
    err....dah dapat ke vc cheqna???
    muahahahahahaha

    ReplyDelete
  7. mankuchai

    arghhh!!!!kenapa cheqna yang kena ni???
    ini n3 tiada kaitan ngan cheqna..huhuhuhuhu
    zeqzeq...tolong cheqna..eh tetiba..
    hahahahaha
    tapi apa yang abangman tulis tu ada benarnya...
    moga2 cheqna dijauhi lelaki sebegitu ye..=)

    ReplyDelete
  8. salam.

    sabar jerlah. tapi ingatlah bahawa

    "what goes around comes around"

    ReplyDelete
  9. ayahanda al lavendari

    aha kan ayahanda
    'hukum karma'
    =)

    ReplyDelete
  10. ni kekadang ada jugak wat spare part je..erm....

    sabo jelah...
    kabo ke kawan cheqna tuh semoga sabo...harap2 dier dapat yang lebih baik dari yang tuh..

    ReplyDelete
  11. sakitnya......

    saya tak pernah rasa
    tapi memang tahu
    bila melibatkan hati dan perasaan
    sakit . sangat sakit !!

    ehh..tetiba aku poyo plak ..

    ReplyDelete
  12. makin kite kenal dia, makin byk perkara yg kite akan tau, buruk atau baik dia....kan cheqna...masa kawan, cenni, masa kawen, cenni, tak sama...

    ReplyDelete
  13. salam cheqna...
    itu semua dugaan hidup...allah lebih mengetahui ape yg terbaik untuk kite...

    ReplyDelete
  14. Salam,
    Semua pengalaman itu Allah anugerahkan kepada kita agar nanti kita "akan lebih hargai jodoh sebenar"

    ReplyDelete
  15. Linda

    sakit kak....sangat2 sakit..tapi sakit itu akan beransur hilang dengan adanya kekuatan dari diri sendiri serta sokongan dari orang2 terdekat...
    kalu akak nak rasa sakitnya bagaimana..cuba hantuk kepala kat dinding pahtu toreh hati akak pahtu perah asam limau tapi tak terlawan sebenarnya
    eh..apa yang aku merepek ni labu???

    ReplyDelete
  16. eMMe

    kawan cheqna yang dah kahwin pernah bagitahu masa bercinta semua hipokrit
    bila dah tidur sebilik..berada di bawah bumbung yang sama the true of colors akan kuar r...

    ReplyDelete
  17. ainnoraini

    betul tu kak
    hanya Allah yang maha mengetahui segalanya

    ReplyDelete
  18. annys
    betul tu
    pengalaman yang sangat berharga....

    ReplyDelete
  19. aduhai..jenis lelaki apakah itu..tiada perasaan kah?? hurmm...

    ReplyDelete
  20. ada gak lelaki suke mancing sampai lupa anak bini

    ReplyDelete
  21. fieza79
    tak de la tu kak
    kalu ada takkan dia buat cam tu kan???

    ReplyDelete
  22. daya
    betul n memang ada..
    tak sedar diri namanya tu...

    ReplyDelete
  23. Tuhan akan bagi apa yang kita perlu bukan apa yang kita mahu. percaya padaNya. dan berserah. insyaAllah..

    chewahhh cheqna jangan muntah plak tau.. hihi

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~